Problema la transvazare daca ma puteti ajuta

Creat de silvius, Iunie 07, 2014, 09:31:24 AM

« precedentul - următorul »

silvius

Familie de albina orfanizata restrainsa pe 9 rame, puiet capacit fara oua sau larve am transvazat 27 de larve luate in lucru 2, am mai transvazat inca o tura albinele scot larvele din botci ....aveti idee de ce....

Este al doilea an cand folosesc aceasta metoda anul trecut din 16 larve transvazate am avut 13 luate in lucru singura diferenta este ca anul acesta nu le-am pus sirop in hranitor imediat dupa transvazare si a fost  mai cald cand am facut transvazarea.
http://www.youtube.com/channel/UCR3DP1eqZG_3QABNhd6pz_g"  - Poti vizita si canalul meu YouTube :)

PARINTELE

Citat din: silvius din Iunie 07, 2014, 09:31:24 AM
Familie de albina orfanizata restrainsa pe 9 rame, puiet capacit fara oua sau larve am transvazat 27 de larve luate in lucru 2, am mai transvazat inca o tura albinele scot larvele din botci ....aveti idee de ce....

Este al doilea an cand folosesc aceasta metoda anul trecut din 16 larve transvazate am avut 13 luate in lucru singura diferenta este ca anul acesta nu le-am pus sirop in hranitor imediat dupa transvazare si a fost  mai cald cand am facut transvazarea.

salut Silvius
te rog sa nu te superi,dar eu nu am inteles ce ai facut tu acolo

marius_vfp

silviu , verifica cu atentie ramele ca sigur au tras botci , daca raman ascunse iau mai greu botcile la crescut dar tot le iau , scuturi rama cu rama dai albina jos in lada si verifici cu atentie.
2 , uitate atent pe rame ca e posibil sa mai fie vreo matca ,poate familia a avut schimb linistit si matca tanara nemarcata e in stupul asa zis orfan.
3diametrul botcilor sa fie potrivit si nu prea mare 8.4-8.6mm.

4nu e obligatoriu hranitorul daca stupul e bine populat iau in crestere tot ce el dai .
5atentie cum ridici larva poate o strivesti sau o intorci pe partea opusa.
anul acesta din 50 de larve transvazate au reusit sa creasca 37 botci, procent destul de bun zic eu .
spor
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

thomas

Eu am mai facut teste din cand in cand si un caz asemanator, cand imi scosese larvele din botci, a fost datorita faptului ca avea el botcile lui. Ma refer la un roi pe care il facusem si i.am dat sa creasca el singur 5.6 botci.

silvius

Poate aceeasi problema o am si eu trebuie sa verific ramele de botci
http://www.youtube.com/channel/UCR3DP1eqZG_3QABNhd6pz_g"  - Poti vizita si canalul meu YouTube :)

marius_vfp

silviu cand albina e constransa de situatie accepta orice larva si o ia in crestere , cand are deja luate larve in crestere din propriul sange , nu accepta intruse , scutura ramele si verifica cum ti-am zis .

sa nu uiti sa ne spui si rezultatul.

spor
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

PricopArthur

Raspunsul ti l-ai dat singur. Care e sporul zilnic la cantar?
Miere multă şi inimă curată!

silvius

O botca trecuta neobservata pe a 3-a rama sus .... ))/ o sa pregatesc alta familie pentru crescut ...greseala mea ca nu am verificat ramele.
Spor la caintar nu stiu sa iti zic pentru ca nu am cantar ....dar dupa cum vad este cules de intretinere numai. Este primul an cand le am in zona respectiva si inca nu stiu, in afara de salcam, daca o sa fie ceva cules la flora spontana.