Este permis sa se lucreze la albine duminica?

Creat de oroles, Mai 18, 2014, 07:17:14 AM

« precedentul - următorul »

oroles

Mariane, prin postarile mele nu am vrut sa arat decat faptul ca nu e bine sa judeci religia altora din prisma religiei tale. Nu sunt un fanatic religios si de aceea nu imi prea place sa ma anvant in discutii religioase. Eu zic ca in orice religie poti sa progresezi spiritual cat de mult vrei. Cei pe care i-ai vazut imbulzindu-se la aghiasma pot progresa pana la un anumit punct din punct de vedere spiritual, dar nu mai mult. E clar ca nu faci parte din categoria lor si ai putea progresa mult. Problema ta e ca nu ai epuizat ortodoxia si ai schimbat religia prematur crezand ca asa faci un progres. Cine te tinea in loc? Te crezi mai implinit spiritual acum? Te simti mai liber? Nu cred...

Eu am o teorie despre cei care isi schimba religia si trec la protestantism. Este vorba despre profilul psihologic al celor care fac  acest lucru. Majoritatea celor care fac parte din aceasta categorie, sunt persoane care au niste traume fizice sau psihice majore (Ex. persoane cu handicap, orfani etc.). La parintii mei in sat exista o biserica adventista De Ziua A Saptea. Din membrii acestei biserici fac parte: neveste maltratate, adulti care in copilarie erau orfani, persoane cu handicap fizic etc. Niciunul nu provine dintr-o familie normala.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

marian sima

Prietene Lucian despre vestirea nasteri Domnului este bine sa canti mereu,nu e ceva rau sa colinzi .

Cat despre Craciun,Domnul Isus nu a fost nascut in decembrie ,de fapt pe 25 decembrie era sarbatoarea romana numita Saturnaliile .

Domniile voastre sarbatoriti Saturnaliile o daca ce nasterea Domnului a avut loc in alta luna adica prin octombrie.

Nu zic mai mult deoarece Adevarul deranjeaza. :)

pharaonu75

Si Cristmas-ul englezilor si americanilor, tot pe 25 decembrie, ce inseamna? Tot saturnaliile? Dar Noel-ul francezilor?  :uimit: :uimit:
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

romikele

Cei care-si schimba credinta sunt ca politicenii traseisti.
Religia nu ti-o alegi, o dobandesti la nastere si la botez (ca juramantul presedintelui  :D ), iar cei care cred ca au devenit altceva, se inseala si vorba lui oroles, sunt traumatizati.
Nu e o opinie, ci o constatare...

marian sima

Oroles sa prezinti din Cuvantul lui Dumnezeu e una,intradevar practicile religioase ale unora nu corespund cu cea ce spune biblia si de aici se poate parea ca judeci o anumita religie.

Romikele religia o alegi ,omul nu trebuie sa primeasca o religie impusa.
CAt despre ce spuneti; :Dstati in banca voastra ,drogati,betivani si altii de acest gen sant adepti religiei dv si nu zic mai multe ca va suparati.

Daca m-am nascut in comunism nu inseamna ca trebuie sa fiu comunist si sa accept comunismul toata viata,acesta e o gandire fara noima (ca sa nu spun altceva).

Daca Isus a fost nascut pe 25 decembrie demonstrati-o eu va demonstrez ca nu e asa. :zzz:

Faraoane ai grija,sa-r putea sa fii ciufulit mai curand decat crezi. :) :rotfl: =)) =))
O sa te loveasca ceva mistic :nebun: :rotfl: =))

Bai sa fiti sanatosi si Craciun Fericit.
Va ureaza cum sa zic, :roll:un orfan,nu nu sant orfan,un mistic,nu nu sant nici mistic,sant mai Toma necredinciosu decat multi dintre voi,un traumatizat, :roll:nu traumatizati santeti voi ,cred ca v-am traumatizat destul,un fanatic religios,nu voi nu stiti ce e ala fanatic religios ,credetima sant chiar liberal,poate mai liberal decat ar trebui.

Un zapacit ma va ureaza Craciun Fericit. :D

pharaonu75

Citat din: marian sima din Decembrie 21, 2014, 02:50:12 PM
...
Faraoane ai grija,sa-r putea sa fii ciufulit mai curand decat crezi. :) :rotfl: =)) =))
...

E promisiune sau amenintare? =)) =)) vreau sa stiu, ca sa cer azil in... Caraibe! =)) =))

Craciun fericit si tie, Mariane!
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

marian sima

paul1

Daca Isus a fost nascut pe 25 decembrie demonstrati-o eu va demonstrez ca nu e asa. :zzz:

Bai sa fiti sanatosi si Craciun Fericit.

Un zapacit ma va ureaza Craciun Fericit. :D
Aicea-i dat-o-n zapaceala maxima ! Parca ne demonstrai ca Hristos nu s-a nascut pe 25 decembrie!

Kov iulian

Citat din: pharaonu75 din Decembrie 21, 2014, 03:05:45 PM
...Faraoane ai grija,sa-r putea sa fii ciufulit mai curand decat crezi. :) :rotfl: =)) =))
...
E promisiune sau amenintare? =)) =)) vreau sa stiu, ca sa cer azil in... Caraibe! =)) =))
Craciun fericit si tie, Mariane!
Nu te poti ascunde de atacurile mistice chiar daca ai parasi galaxia.  :D :D :D  =))

oroles

Citat din: marian sima din Decembrie 21, 2014, 02:33:49 PM
Prietene Lucian despre vestirea nasteri Domnului este bine sa canti mereu,nu e ceva rau sa colinzi .

Cat despre Craciun,Domnul Isus nu a fost nascut in decembrie ,de fapt pe 25 decembrie era sarbatoarea romana numita Saturnaliile .

Domniile voastre sarbatoriti Saturnaliile o daca ce nasterea Domnului a avut loc in alta luna adica prin octombrie.

Nu zic mai mult deoarece Adevarul deranjeaza. :)
Poate cineva sa spuna cu precizie cand s-a nascut Iisus Hristos? Cu siguranta nu! Asta nu ne impiedica sa sarbatorim acest eveniment. Ce facem, nu mai sarbatorim Craciunul ca nu stim data exacta a Nasterii Domnului? Sau nu sarbatorim Pastele ca nu stim in ce zi s-a intamplat? Cu data schimbatoare a Pastelui nu ai nimic?  Mie mi-e indiferent ca petrecem Craciunul pe 25 decembrie sau pe 25 august. Daca maine zice BOR ca trebuie sa sarbatorim Craciunul vara, nu va fi o problema din punct de vedere religios pentru mine. Lucrul asta s-a intamplat de-a lungul timpului. Poate as avea mici probleme legate de taierea porcului pe timpul verii si alte chestii minore. Sarbatorile in BOR au fost puse cu cap, nu asa oricum. Sarbatorirea Craciunului pe 25 decembrie a facut ca mii de romani si popoare aflate sub controlul lor sa poata fi crestinati. Astfel sarbatoarea Saturnaliilor s-a transformat in Craciun, semnificatia si obiceiurile de Saturnalii fiind uitate definitiv. Cred ca stii ca de Saturnalii oamenii se distrau, consumau alcool pana se pisau pe ei si aveau loc sacrificii umane. La primele doua nu am renuntat nici noi, oamenii moderni. Eu unul nu sunt adeptul lor si nu am nevoie de vreo religie sa ma abtin de la chestiile astea. Bunavestire e cu exact 9 luni inainte de Craciun, exact cat dureaza sarcina la om. :D Cred ca protestantii nu au fost suficient de inteligenti sa se gandeasca la asa ceva. :)) Pastele ortodox este stabilit in prima Duminica cu luna plina de dupa pastele evreilor. Cu asta nu ai ceva?
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

daniel.arad

Ca si fost lider religios nu pot sa nu am opinie in acest subiect....
Si eu am crezut mult timp ca pentru a putea fi vreodata in Imparatia Domnului, musai sa faci parte dintr-o biserica unica cu principii deosebite.......restul.......Babilon........
Azi nu mai cred asa... Iisus in cele 4 Evanghelii ne invata altceva....NU CONTEAZA MOSTENIREA SPIRITUALA DOGMATICA, DESCENDENTA, PRINCIPIILE DECLARATE SI NICI MACAR RIGUROZITATEA IN INDEPLINIREA RITUALURILOR SI DATORIILOR CULTICE....

DIN PERSPECTIVA NOII ABORDARI A LUI IISUS TOTUL SE REZUMA LA CREDINTA SI CARACTER
  SUNT MULTE EXEMPLE BIBLICE IN EVANGHELII PRIN CARE IISUS LAUDA CREDINTA UNOR PERSOANE CARE NICI NU ERAU IUDEI....
  DEGEABA NE CIONDRANIM NOI PE AICI PE DOCTRINE, ZILE, MANCARI ETC.....VALOARE SUPREMA O DA CREDINTA
CARE TRANSFORMA CARACTERUL SI NE DA VALOAREA DE OM...

EU RESPECT O ZI A SAPTAMANII CA SI ADUCERE AMINTE A FAPTULUI CA DUMNEZEU ESTE CREEATORUL TUTUROR CELOR VAZUTE SI NEVAZUTE, AM O ALIMENTATIE STRICTA, NU FUMEZ, NU CONSUM ALCOOL ......ETC, DAR ASTA NU AJUTA CU NIMIC DACA EU NU SUNT UN OM NOU, DEOSEBIT......NICI NU-MI DA DREPTUL SA CRED CA ALTII CARE TRAIESC ALTFEL DECAT MINE NU POT FI ACCEPTATI DE DUMNEZEU, BA DIN CONTRA EU CRED CA EXISTA OAMENI DEOSEBITI CHIAR SI INTRE NECRESTINI......IN FINE.....AR FI MULTE DE ZIS....
CRED CA CEL MAI BUN SFAT PE ACEST SUBIECT ESTE SA FACETI ASA CUM VA DICTEAZA CONSTIINTA CA ESTE CORECT, DREPT, SI OMENESTE.... DOAMNE AJUTA.

NiKoN

Citat din: oroles din Decembrie 21, 2014, 04:04:32 PM
Sarbatorile in BOR au fost puse cu cap, nu asa oricum.
Un adevar foarte bine punctat! De altfel, Nasterea Domnului este pusa in legatura cu Buna Vestire 25 Martie, adica la 9 luni diferenta.
Acum am vazut si ca Oroles a precizat acest lucru, asadar scuze pentru repetitie.
Un prieten adevarat nu poate fi cumparat, dar poate fi vandut!

marian sima

Nu stiu ce a-ti facut voi astazi dar eu am lucrat.

Am intrat in atelierul meu si am zis ''Astazi e zi de creatie"nu am terminat dar uitati ce a iesit,adevart nu e terminat dar si maine e o zi.

Ghiciti la ce va folosi dispozitivul din imagine.

Sa va vad . :)

marian sima

roi_ag