Este permis sa se lucreze la albine duminica?

Creat de oroles, Mai 18, 2014, 07:17:14 AM

« precedentul - următorul »

oroles

Mariane, Sf. Ioan Botezatorul (Daca si pentru tine e sfant, nu stiu!) traia in desert cu lacuste si miere. Sa intelegem de aici ca si tu consumi lacuste? Miere stim ca mananci. :D (E o gluma si trebuie tratata ca atare!).

Eu zic ca fiecare are voie sa consume ce crede. Cand consumi ceva din ratiuni religioase nu e foarte bine. Mi-e mila de indieni. La ei vaca e sfanta. Nu ai voie nici sa o tai, nici sa o lovesti cu masina. Cum noi avem probleme cu cainii vagabonzi, ei au probleme cu vacile vagaboante. :D In timp ce mii de vaci umbla libere pe strazi, sunt familii de indieni care iau pene de cocos aruncate la gunoi  de catre personalul restaurantelor si desprind bucatile de pielita de la varf, ramase acolo in urma jumulirii. Bucatelele alea sunt gatite apoi. Am vazut eu asta! Ti se pare uman si moral?

Ca un paradox, ca tot e Ignatul azi: Romanii taie porcul de Craciun tot din ratiuni religioase. Din ratiunile altora mai bine zis. Pe timpul fanariotilor si anterior romanii erau jefuiti de turci de animalele pe care la ei erau considerate bune de mancat: vite, oi. Romanului nu ii mai ramanea decat porcul pe care turcii il refuzau ca plata a tributului sau ca prada de razboi. Nici nu se atingeau de el deoarece este considerat spurcat. In Ierusalim, evreii au rezolvat problema atentatelor sinucigase in autobuze atarnand carne de porc de bara de care te tii. Ideea era ca musulmanii se considera spurcati pana seara daca se ating de carnea de porc si cred ca nu pot intra in Rai daca au murit, s-au atins de carnea de porc si nu s-a facut curatire. Ori, prin explozie bucatile din carne a sinucigasilor (majoritatea femei) s-ar fi atins de bucatile de carne de porc. :D

Nu vi se par aberante aceste prescriptii religioase?

Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

virgiliu

Un adventist care-ți spune că ești caraghios.
Dumitale numești ortodox???:  """eu ca copil observam cum stareti si maicile de acolo nu mai aveau unde baga bani .
Aveau o masa stil catedra ,pe o parte bagau bani insa nu puteau umbla in ea la sfarsit cred ca o spargeau ca pe pusculita.,,,,,, și  """Bunicul meu avea o sora adventista o femeie foarte de treaba,bunica mea a urmat-o eu intr-o zi am dus-o la biserica.
Aveam si un colegde liceu care era  adventist ,daca tot ajunsesem acolo am zis stai sa intru si sa ma amuz pe seama sectarului.""".

Dumitale nu ai fost ortodox!!!   Un ortodox nu merge la biserică pentru a urmări unde se duc banii; un ortodox nu se amuză cu glume pe care le-ai făcut dumneata.    Dumneata nu ai fost ortodox! ai fost un RĂTĂCIT!, un RĂTĂCIT ce s-a RĂTĂCIT de tot!
Când ai trecut la adventiști CE AI FĂCUT CU ICOANELE?

virgiliu

Așa trebuie să arate icoana

pharaonu75

Ce-mi place... :nono: :nono: :nono:

Contrati-va fratilor pe teme apicole!
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

Kov iulian

Citat din: oroles din Decembrie 20, 2014, 09:53:13 PM
Mariane, Sf. Ioan Botezatorul (Daca si pentru tine e sfant, nu stiu!) traia in desert cu lacuste si miere. Sa intelegem de aici ca si tu consumi lacuste? Miere stim ca mananci. :D (E o gluma si trebuie tratata ca atare!).
Dar ce au lacustele?
Sunt foarte bune mai ales acoperite intr-un strat sanatos de ciocolata. :) :) :) :)
http://www.lazyboneuk.com/products/Chocolate-Covered-Grasshoppers.html

Au inceput sa se vanda si sa se consume diverse insecte comestibile mai ales in Olanda.  :D :D
http://www.lazyboneuk.com/categories/Edible-Insects-/

Iar astia de la organizatia natiunilor unite pentru agricultura le considera alimentul viitorului.
http://www.fao.org/docrep/018/i3253e/i3253e00.htm

Peste 10-20-30 de ani cand se va schimba clima o sa taiem coropisnita de craciun. =)) =)) =)) =))

dan sebastian

Era bine sa intre in discutie si un evreu, ca ei studiaza la scripturi din fasa si un musulman.
Cireasa de pe tort ar fi fost concluzia budistului.

0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

Aurelian A.

Discutiile astea nu vor avea niciodata un rezultat final,fiecare sustine ca religia lui e cea mai  buna,au dreptate si <pocaitii> la unele chestii si ortodocsii la altele.Asa ca o concluzie, eu cred ca nu e asa importanta religia,e important sa crezi in Dumnezeu sa dovedesti prin faptele tale ca esti un om bun si de buna credinta ...nu conteaza ce religie esit pentru ca peste tot sunt uscaturi...restul e Can Can. Sarbatori fericite! :hi:
"Nu sunt destept,dar cand privesc in jur prind curaj." Ion Creanga

marian sima

Referitor la lacuste,Ioan Botezatorul nu a mancat ceva necurat.

22. din acestea puteti manca: lacusta si soiurile ei, cosasul si soiurile lui, calutul si soiurile lui, si lacusta-de-iarba cu soiurile ei 3.

Virgiliu in ore de stat in picioare observi multe fara sa vrei.

A-ti pus un filmulet in care un pastor (nu stiu de ce religie )da o palma la o persoana.

Fratele meu nemaiputand sa stea in picioare la manastirea Curtea de Arges la un moment de neatentie al strabunici acesta a sarit lantul imbracat in catifea si a stat pe tronul de acolo (acel scaun impodobit) multimea a inceput sa se amuze si a venit o stareta si la luat direct la palme pe un copil mic obosit.

Sa-ti mai spun de bataile din interiorul biserici,batai chiar in timpul de paste,a cui tava sa fie asezata in cutare loc ,batai pe scaune pe vin si pe multe alte alea.

Sa mai spun ca o data cand sa ia aghiasma varul meu care este de seama cu mine a fost imbulzit de multime si a scapat in acel butoi cu aghiasma.

Sa vorbim de imparteala care cum se face,se ea o farfurie se incarca  cu bucate si se imparte la vecini si la rude ,inschimbul acelei farfurii primesti alta.
Ori Isus spune ;Daca dati daruri la cei ce va dau cu ce va diferiti voi de lumea aceasta?

Sati povestesc de superstitiile ca aruncatul cocosului pe sub mort ca sa nu se faca strigoi,unde faceau apostoli treaba aceasta?

Daca am fost ratacit de lucrurile acestea inseamna ca Dumnezeu mi-a facut o favoare. :)

oroles

Noi macar avem aghiasma. Voi nu aveti nimic...
:D

Ai vazut multe si nu ai inteles nimic. E o diferenta intre ce cred oamenii de rand si ce invata BOR. Datul cocosului peste groapa s-a pastrat ca pe o forma de rasplata (ca sa nu ii spun pomana pentru ca nu iti place) fata de cei care au sapat groapa mortului. La inmormantarea bunicului nevestei cocosul s-a dat de acasa. Daca erau atat de superstitiosi pe cat crezi tu atunci tineau neaparat sa dea cocosul peste groapa.

http://www.parohiamacin4.org/inmormantare_pomana_greseli.htm

La voi ce se face la biserica? Se canta si se bate din palme? Da unde suntem, la spectacol? Si ce se mai face la adventisti? Se plange! Cum de se plange sambata seara la aceeasi ora? Eu nu pot sa plang decat atunci cand am un necaz, sau am patit ceva rau. Mi se par cam false lacrimile alea. Dumnezeu vrea "inima smerita", nu lacrimi publice.

Eu ti-am mai dat exemple de pastori adventisti. Vrei sa spui ca cei care vin la biserica la voi sunt sfinti?
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

TDI

Are cineva impresia ca apărând sau atacând diferiți lideri ai diferitelor culte credinta domniilor voastre are ceva de castigat?
Suntem obligati cumva sa aparam ce e de aparat, in discutia de aici religia, dar când ipocrizia e la ea acasa poti vorbi? Nu.
Suntem oameni si normal ar fi ca valorile umane sa fie universale. Nu sunt. Conationalii, coreligionarii, etc le ignora. Si atunci ce faci? Gasesti oameni care sa aibă aceleasi valori ca tine si-i ignori pe restul, încercând sa te adaptezi la cerintele unei lumi intr-o eterna transformare, in acelasi timp încercând sa obtii bucata de pâine sau cozonac pentru tine si familia ta.
Pe cine poti crede pe cuvânt? Eu nu pot crede pe cuvânt aproape pe nimeni si când o fac, îmi pare rau mai devreme sau mai târziu de fiecare data. Umanitatea si-a însușit cunoasterea binelui si raului, arface bine sa folosească cunoasterea asta si la nivel de individ sa-si respecte unul altuia valorile.

marian sima

Oroles vorba lui TDI de ce trebuie sa te cred pe cuvant?
Ai dat niste exemple nefondate,nu ai nume ,nu ai imagini nu ai numic,decat cuvantul tau.

Referitor la plans.
Isus plange ierusalimul,pai nu e curios sa plangi pe cei care te vor condamna la moarte?
Unii oameni merg printre saraci ,ieri povestea cineva despre o familie cu 6 copii ,descria situatia acelei familii ,credema era de plans ,in secolul acesta 8 persoane sa doarma intr-o camera,sa zgarme prin gunoaie ca sa aibe ce pune pe masa .

Cand vezi suferinta altora e de plans ,asta inseamna sa simti cu aproapele tau.
Si de cantat se canta e ceva nepotrivit?
  În Psalmul 47:6 scrie: "Cântaţi lui Dumnezeu, cântaţi! Cântaţi Împăratului nostru, cântaţi!" şi în Psalmul 105:2 scrie: "Cântaţi, cântaţi în cinstea Lui!..."

Cat despre aghiasma ,arata-mi si mie unde este folosita aghiazma in biblie.
O alta superstitie fara suport biblic. :)

mosunick

Citat din: marian sima din Decembrie 21, 2014, 12:20:55 PM

Cat despre aghiasma ,arata-mi si mie unde este folosita aghiazma in biblie.
O alta superstitie fara suport biblic. :)

Marian, usor cu pianul  pe scari... Ai afirmat ca ai fost ortodox. Daca a fost asa, propozitiile de sus nu iti apartin... Aghiasma nu e superstitie... M-as mira sa nu stii ce-i aghiasma mica si aghiasma mare... si care is rosturile lor...
Sunt multe lucruri care nu is scrise in Biblie, dar fac parte din chiar Sfanta Liturghie, si asta o stii preabine...
Tu esti PATIMAS in ce scrii (ceea ce nu e rau, ca prin asta
poti sa o iei pe calea cautarii ADEVARULUI), dar asta nu iti da dreptate.
Sa te lumineze Dumnezeu!!!
"There is little difference in people, but that little difference makes a big difference. The
little difference is attitude. The big difference is whether it is positive or negative." - W. Clement Stone

virgiliu

Sunt capabil să-ți demonstrez că nu ești nici măcar adventist! ,dar nu meriți osteneala; de aceea te las cu minciunile tale și lumea ta plină de versete. Rătăcește în continuare, tu știi mai bine ce-i în sufletul tău, și știi foarte bine că nu-i bine.
Domnule "capacitate mintală"!, icoanele nu sunt gunoi!

D006

Omul sufera de delir mistic si trebuie tratat ca atare.

ves.lucian

Domnule Marian Sima , dumneavoastra colindati de Craciun ???
                                          :razz: :razz: :razz:
Sa traim cu si in HRISTOS , singura bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Fara sa ai albine poti sa traiesti !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! imi pare rau ca moare daca ma inteapa !!!