Este permis sa se lucreze la albine duminica?

Creat de oroles, Mai 18, 2014, 07:17:14 AM

« precedentul - următorul »

bucovineanu

Mariane, s-au pus patru intrebari. Te rog sa ne lamuresti.

marian sima

Nea Bucovinene la varsta copilariei copii sant considerati inocenti.
Cand devin adolescenti ei trebuie sa aleaga daca se boteaza sau nu.

Referitor la pacat pot sa cada in pacat ,eu zic ca pot insa parintele fizic este responsabil de conduita copilului.
Ce dupa botezul lui Isus a botezat prunci?Nu
Pai copii erau vinovati?

Daca citesti cartea lui Iov vei gasi ca Iov mijlocea intre Dumnezeu si copii sai ,el aducea o jertfa ca ,copii sai sa nu fi pacatuit cumva.

La fel si astazi doar ca jertfa din vechime a fost inlocuita cu jertfa lui Isus.

Pentru ca un pacat sa fie iertat trebuie sa fie marturisit chiar daca esti botezat ,pai marturisete adolescentul care se drogheaza pacatul?
Poate sa-l boteze parinti cand e mic de doua ori nu o data degeaba daca vointa lui e alta.

marian sima

Referitor la credinciosi adevarati.

Dumnezeu spune ca nu tine in seama vremurile de nestiinta,atata timp cat o persoana se straduieste sa fie pe placul lui Dumnezeu el poate sa fie din orice religie.

Chiar daca nu e in religia corespunzatoare,atata ia fost descoperit atata stie Dumnezeu nu cere de unde nu da.
Deci el poate sa fie omul lui Dumnezeu in orice religie.

un OM

Domnu Sima, baga repede niste citate cu momentele cand apostolii botezau "case" intregi, de la prunci la albisori la tample, fara marturisri de credinta, ma indoiesc ca si cunosteau dogma crestina.

pharaonu75

Totusi... parca era vorba despre lucratul in stupina!
:offtopic:
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

marian sima

,, Cine va crede şi se va boteza, va fi mîntuit " (Mar. 16, 16).

oroles

Da, domnule Bucovineanu. S-a strecurat o greseala in ce spuneam eu legat de musulmani / arabi. Astazi se face foarte bine aceasta distinctie. Nu la fel se facea in Evul Mediu. De exemplu, o ramura a musulmanilor se numesc ismailiti, dupa numele unui descendent al profetului Mohammed, in opinia unora, dupa numele fiului lui Avraam, Ismael, dupa altii. Interesant e ca iranienii, desi sunt musulmani, nu sunt de origine araba. E o mare jignire sa faci un iranian arab. Ei se considera persani si asa si confuzia apare deoarece si ei sunt musulmani si sunt inconjurati de tari arabe. Paradoxul face ca limba aramaica si evrita sunt de aceeasi origine ca araba.

Exista multi descendenti ai lui Ismael, care sunt arabi, dar au religie crestina sau alta religie. Coptii din Egipt sunt o ramura aparte a religiei ortodoxe. Arabii ortodocsi sunt foarte apreciati de ortodocsi. Se spune ca Lumina Sfanta de la Ierusalim nu se aprinde decat dupa ce vin arabii ortodocsi de la Betleem in biserica. Acestia au un mod ciudat de a-si manifesta credinta. Canta cantece de bucurie, asemenea manelelor si fac un soi de scandal.

Mariane, poate ne explici si noua de ce aceasta lumina se aprinde in fiecare an numai la ortodocsi si la catolici si la protestanti nu se aprinde. Armenii cu biserica lor au vrut sa monopolizeze acest eveniment dar nu au reusit deoarece nu a venit Lumina Sfanta si la ei. Exista multe subpozitii cu privire la falsitatea acestui eveniment important din lumea crestina, insa pot sa il demontez cu usurinta.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

marian sima

Filip şi famenul Etiopian.
26 Un înger al Domnului a vorbit lui Filip şi i-a zis: ,,Scoală-te şi du-te spre miazăzi, pe drumul care coboară spre Ierusalim la Gaza şi care este pustiu."
27 Filip s-a sculat şi a plecat. Şi iată că un etiopian, un famen cu mare putere la împărăteasa Candace a etiopienilor şi îngrijitorul tuturor vistieriilor ei, venit la Ierusalim ca să se închine
Tef 3.10; Ioan 12.20;
28 se întorcea de acolo şi şedea în carul lui şi citea pe prorocul Isaia.
29 Duhul a zis lui Filip: ,,Du-te şi ajunge carul acesta!"
30 Filip a alergat şi a auzit pe etiopian citind pe prorocul Isaia. El i-a zis: ,,Înţelegi tu ce citeşti?"
31 Famenul a răspuns: ,,Cum aş putea să înţeleg, dacă nu mă va călăuzi cineva?" Şi a rugat pe Filip să se suie în car şi să şadă împreună cu el.
32 Locul din Scriptură pe care-l citea era acesta: ,,El a fost dus ca o oaie la tăiere; şi, ca un miel fără glas înaintea celui ce-l tunde, aşa nu Şi-a deschis gura;

Isa 53.7-8;
33 în smerenia Lui, judecata I-a fost luată. Şi cine va zugrăvi pe cei din timpul Lui? Căci viaţa I-a fost luată de pe pământ."
34 Famenul a zis lui Filip: ,,Rogu-te, despre cine vorbeşte prorocul astfel? Despre sine sau despre vreun altul?"
35 Atunci Filip a luat cuvântul, a început de la Scriptura aceasta şi i-a propovăduit pe Isus.
Luc 24.27; Fapt 18.28;
36 Pe când îşi urmau ei drumul, au dat peste o apă. Şi famenul a zis: ,,Uite apă; ce mă împiedică să fiu botezat?"
Fapt 10.47;
37 Filip a zis: ,,Dacă crezi din toată inima, se poate." Famenul a răspuns: ,,Cred că Isus Hristos este Fiul lui Dumnezeu."
Mat 28.19; Marc 16.16; Mat 16.16; Ioan 6.69; Ioan 9.35-38; Ioan 11.27; Fapt 9.20; 1Ioan 4.15; 1Ioan 5.5-13;
38 A poruncit să stea carul, s-au coborât amândoi în apă, şi Filip a botezat pe famen.
39 Când au ieşit afară din apă, Duhul Domnului a răpit pe Filip, şi famenul nu l-a mai văzut. În timp ce famenul îşi vedea de drum, plin de bucurie,
1Imp 18.12; 2Imp 2.16; Ezec 3.12-14;
40 Filip se afla la Azot, de unde s-a dus până la Cezareea. Şi propovăduia Evanghelia în toate cetăţile prin care trecea

dan sebastian

Acum cand eu si inaintasii mei suntem de 2000 de ani crestini de ce sa cresc copii PAGANI in casa ????
[/quote] Pt ca inainte de anul 0 dacii, tracii si cei care stapaneau aceste pamanturi, erau pagani dupa spusele unora. Dar era tara cu ,, lapte si miere ". Ce apicultori buni existau atunci si ce rase de albine aveau ? Nimeni nu a cercetat si nu a dorit sa afirme adevarul despre istorie. E mai buna minciuna cand serveste si unor scopuri.
Rationamente si convingeri avem fiecare. Curios e cum sunt unii prostiti si in vremea noastra de au ramas fara case, familii etc. pt diferite secte.
Daca strabunii au avut o anumita religie noi ca urmasi avem respectul de a continua religia in care am fost crescuti.
As fi fost curios care era religia inainte de Cristos cu cel putin 1000 de ani inainte. Si cate din religia actuala sunt totusi rezultatele religiilor anterioare crestinismului.
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

bucovineanu

Mai am niste nelamuriri Mariane. Atunci cand se boteaza copilul la cultul  ortodox nasul marturiseste in locul copilului. O sa-mi spui ca nu e valabil sa marturiseasca altcineva pentru altul. Daca la noi nu e valabil, la neoprotestanti de ce poate parintele sa raspunda pentru copil. Si inca ceva, ce se intampla cu tinerii care mor inainte sa fie botezati si au facut o multime de pacate? Si Paul intreaba acelasi lucru. Toti neoprotestantii au aparut in ultimele 200 de ani. Oare toti cei care au trait inainte de 1800 si au fost botezati cand erau prunci sunt pierduti?

oroles

Citat din: dan sebastian din Decembrie 16, 2014, 08:49:28 PM

As fi fost curios care era religia inainte de Cristos cu cel putin 1000 de ani inainte. Si cate din religia actuala sunt totusi rezultatele religiilor anterioare crestinismului.

Nici nu stii cat de multe elemente din religii vechi de 3000 de ani se afla in ortodoxismul romanesc. Chiar ritualul de inmormantare este partial de la daci (punerea de mancare in buzunarele mortului, apaosul, glumele de la priveghi, aruncatul peste mort cu pamantul etc) si partial de la romani (punerea de bani in buzunarul mortului si pe piept - romanii le puneau bani pentru a putea plati luntrasul de pe raul Styx care ii ducea in infern; bocetul). Este adevarat ca dacii nu isi inmormantau mortii ci ii ardeau dar exista referinte clare cu privire la aceste practici. Se spune ca atunci cand murea un dac i se punea in mana tarana. Parca seamana cu ce se intampla in zilele noastre, nu?

Eu il intreb pe Marian daca stie ce semnificatie avea la romani sarbatoarea pe care astazi o numim Craciun? Aceasta sarbatoare se suprapune peste sarbatoarea Saturnaliilor. Voi protestantii, cum de tineti Craciunu pe 25 decembrie?

un OM

Si de ce o parte dintre neo si vechi protestanti accepta duminica ca zi de odihna???

oroles

Citat din: bucovineanu din Decembrie 16, 2014, 08:55:47 PM
Mai am niste nelamuriri Mariane. Atunci cand se boteaza copilul la cultul  ortodox nasul marturiseste in locul copilului. O sa-mi spui ca nu e valabil sa marturiseasca altcineva pentru altul. Daca la noi nu e valabil, la neoprotestanti de ce poate parintele sa raspunda pentru copil. Si inca ceva, ce se intampla cu tinerii care mor inainte sa fie botezati si au facut o multime de pacate? Si Paul intreaba acelasi lucru. Toti neoprotestantii au aparut in ultimele 200 de ani. Oare toti cei care au trait inainte de 1800 si au fost botezati cand erau prunci sunt pierduti?
Corect judecat! Ar trebui ca Marian sa se aplece mai mult asupra cititului Bibliei. Degeaba ne botezam daca continuam in pacat. Poti sa te botezi la 30 de ani si sa continui sa traiesti in pacat. Atunci botezul nu mai are nicio valoare. De aici si distinctia intre botezul lui Ioan si cel al lui Iisus Hristos. Botezul nu este nimic altceva decat o marturisire a credintei. Poti sa spui ca nu esti nebotezat daca ti s-a facut botezul dar nu crezi in Dumnezeu.

oroles

Citat din: un OM din Decembrie 16, 2014, 09:02:36 PM
Si de ce o parte dintre neo si vechi protestanti accepta duminica ca zi de odihna???
Pentru ca "Sabatul a fost facut pentru om si nu omul pentru Sabat"  (Marcu 2:27). O parte si-au dat seama.

marian sima

Eu am spus destul de clar,Dumnezeu nu trage la raspundere vremurile de nestiinta.

Cine a fost sincer in cea ce a facut va fi mantuit.

Referitor la copii,copii neoprotestanti se roaga de mici si daca un copil se roaga este cineva care il si asculta.

La mine la masa se roaga copilul , o data eram bolnav si il vad in genuchi,il intreb ce faci si i-mi raspunde,ma rog lui Dumnezeu sa te faci bine.