Este permis sa se lucreze la albine duminica?

Creat de oroles, Mai 18, 2014, 07:17:14 AM

« precedentul - următorul »

oroles

Citat din: vranceanul din Iunie 08, 2014, 06:43:18 PM
Deci?, mai intai iarta-ma ca intervin , dar esti foarte, foarte departe de adevar. Chiar niciodata n-ai pus mana pe BIBLIE sa citesti cate ceva ca sa vezi cum stau lucrurile? ce-ti spune urmatorul citat: INCHINATORII ADEVARATI SE VOR INCHINA TATALUI IN DUH SI ADEVAR.  Nu spune nimic despre chipuri cioplite, desene inchipuite, moaste, icoane si ce-o mai fi pe acolo puse de oameni.

Am mai spus ca am citit Biblia toata. Noul Testament de mai multe ori... Sa inteleg ca este o conditie sine qua non sa nu te inchini in fata unei icoane pentru a te inchina in Duh si Adevar? Ma bucur ca nu ai avut nimic de obiectat la denumirea de "Dumnezeu".

PS: Sa nu credeti ca am trecut la Iehova... Oricum numele lui Dumnezeu este Iahve.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

vranceanul

Si daca ai citit-o n-ai gasit scris sa nu-ti faci un chip cioplit sau desenul   vreune-i fapturi care este in ceruri , pe pamant sau in ape si sa te inchini inaintea lor?. Nu spune Iahve (Dumnezeu) ca este uraciune inaintea Lui, si ca pedepseste asemenea 'faptuitori'?.
Are omu* ceva in cap, doar nu se scarpina degeaba!

dodo79

Citat din: oroles din Iunie 08, 2014, 06:27:18 PM
Interesant e ca si cel care a facut icoana a facut un chip asemanator cu cel al Mantuitorului.
poti sa imi spui de unde stii ca acel chip este asemanator cu cel al lui Isus sau al lui Dumnezeu?

mihai.vr

Citat din: oroles din Iunie 08, 2014, 06:27:18 PM
@dodo79, pentru aia s-a inventat zicala: "Sa nu faci ce face popa ci ce zice popa!"

In legatura cu icoana, gandeste-te ca oamenii care se rugau la copac aveau in gand ca se roaga lui Dumnezeu si la o minune a Lui. Nu se inchinau la Venus, Marte sau mai stiu eu ce zeu. Interesant e ca si cel care a facut icoana a facut un chip asemanator cu cel al Mantuitorului. Deci, atat timp cat stii ce inseamna sa te inchini, nu cred ca e o problema sa stai in fata unei icoane si sa spui o rugaciune. De aici si pana a-i cere icoanei sa ti se intample un lucru e cale lunga. Eu zic ca putini din cei care se inchina la icoane zic "Icoana Maicii Domnului fa-ma sanatos!". Mai degraba zic "Maica Domnului, Fa-ma sanatos!" E o diferenta majora. Daca o luam asa nici numele de "Dumnezeu" nu e corect iar noi ne inchinam unui ...zeu roman cand ne inchinam lui Dumnezeu. Cuvantul Dumnezeu vine de la "Domini deus", adica "zeul dominant", pe care vechii romani il asimilau cu Jupiter. Deci?
Oroles, te rog reciteste capitolul 32 din Exodul, si vezi cati oameni au murit pentru ca au facut un vitel de aur ca sa i se inchide Dumnezeului lor. Ei nu au vrut sa se inchine unui alt dumnezeu, ci tot dumnezeului lor Iehova (sau Iahve), doar ca au vrut sa se inchine prin intermediul vitelului. Dar Dumnezeu nu a acceptat asa ceva.

La fel cum spuneau si cei de mai sus, nu are ce sa caute in religia adevarata inchinarea la icoane. Pentru ca pretutindeni in Biblie sta scris sa nu ne inchinam decat lui Dumnezeu.

marian sima

Isus vorbeste despre vremea sfarsitului si despre a doua sa revenire si ce spune el;

4.    Răspunzând, Iisus le-a zis: Vedeţi să nu vă amăgească cineva.
5.    Căci mulţi vor veni în numele Meu, zicând: Eu sunt Hristos, şi pe mulţi îi vor amăgi.
6.    Şi veţi auzi de războaie şi de zvonuri de războaie; luaţi seama să nu vă speriaţi, căci trebuie să fie toate, dar încă nu este sfârşitul.
7.    Căci se va ridica neam peste neam şi împărăţie peste împărăţie şi va fi foamete şi ciumă şi cutremure pe alocuri.
8.    Dar toate acestea sunt începutul durerilor.
9.    Atunci vă vor da pe voi spre asuprire şi vă vor ucide şi veţi fi urâţi de toate neamurile pentru numele Meu.
10.    Atunci mulţi se vor sminti şi se vor vinde unii pe alţii; şi se vor urî unii pe alţii.
11.    Şi mulţi prooroci mincinoşi se vor scula şi vor amăgi pe mulţi.
12.    Iar din pricina înmulţirii fărădelegii, iubirea multora se va răci.
13.    Dar cel ce va răbda până sfârşit, acela se va mântui.
14.    Şi se va propovădui această Evanghelie a împărăţiei în toată lumea spre mărturie la toate neamurile; şi atunci va veni sfârşitul.
15.    Deci, când veţi vedea urâciunea pustiirii ce s-a zis prin Daniel proorocul, stând în locul cel sfânt - cine citeşte să înţeleagă -
16.    Atunci cei din Iudeea să fugă în munţi.
17.    Cel ce va fi pe casă să nu se coboare, ca să-şi ia lucrurile din casă.
18.    Iar cel ce va fi în ţarină să nu se întoarcă înapoi, ca să-şi ia haina.
19.    Vai de cele însărcinate şi de cele ce vor alăpta în zilele acelea!
20.    Rugaţi-vă ca să nu fie fuga voastră iarna, nici sâmbăta.
21.    Căci va fi atunci strâmtorare mare, cum n-a fost de la începutul lumii până acum şi nici nu va mai fi.
22.    Şi de nu s-ar fi scurtat acele zile, n-ar mai scăpa nici un trup, dar pentru cei aleşi se vor scurta acele zile.
23.    Atunci, de vă va zice cineva: Iată, Mesia este aici sau dincolo, să nu-l credeţi.
24.    Căci se vor ridica hristoşi mincinoşi şi prooroci mincinoşi şi vor da semne mari şi chiar minuni, ca să amăgească, de va fi cu putinţă, şi pe cei aleşi.
25.    Iată, v-am spus de mai înainte.
26.    Deci, de vă vor zice vouă: Iată este în pustie, să nu ieşiţi; iată este în cămări, să nu credeţi.
27.    Căci precum fulgerul iese de la răsărit şi se arată până la apus, aşa va fi şi venirea Fiului Omului.

Se va face semne si minuni sa insele lumea,pai cand te inchini la semne e usor sa fii indus in eroare,oare se va supara Dumnezeu sau Isus daca  omul nu se inchina la semne?
NU.
Isus spune ;ca in acele vremuri unii vor cauta sa-i ucida pe altii,la fel raporteaza si apocalipsa ca cei care au semnul fiarei vor cauta sa-i ucida pe cei care nu au acest semn.

Unii vor fugi de la cesele lor de aceasta amenintare.
De ce spune Isus ;Rugativa ca fuga voastra sa nu fie iarna sau in zi de sabat?

Si nu zice ;rugativa ca sa nu fie duminica?

oroles

Noi  nu suntem evrei sa ni se aplice Legea Veche! Noi suntem crestini si noua ni se aplica Legea Noua.

V-am mai spus ca si Vechiul Testament nu interzice cultul icoanelor. Am dat exemplul sarpelui de arama la care au fost pusi sa se inchine, exemplul heruvimilor de pe chivotul legii la care evreii se inchinau, exemplul de decoratiuni zoomorfe de pe templul din Ierusalim al lui Solomon. In consecinta cred ca nu erau interzise icoanele pe cat erau interzisi idolii.

Insusi Iisus Hristos era icoana iar icoana ca idee nu a fost respinsa de apostoli:
,,Fiul este icoana lui Dumnezeu celui nevăzut, mai Întâi Născut decât toată făptura"(Coloseni 1:15)"

Cititi si aici pentru a vedea unde s-a gresit in traducerea Bibliei:

http://www.teologie.net/data/pdf/PP-icoana-idol-biblie.pdf

mihai.vr

Nu pot scoate un verset din contextul biblic si sa zicem ca e asa cum cred eu. Trebuie citita toata Biblia si inteleasa prin ea insasi.
1. Evreii nu au pastrat inchinarea la sarpe, a fost doar pana s-au cait de pacatul lor. Cartea Numeri scrie ca doar s-au uitat la sarpe si au ramas in viata, nicidecum ca l-au folosit in inchinare.
2. Arata-mi te rog unde scrie ca evreii se inchinau la heruvimii de pe chivotul legii. Sau la chivotul legii. Sau unde scrie ca inchinarea lor consta in ingenunchierea, puparea, rugaciunea, aplecarea etc in fata unui semn, desen sau idol.
3. Sau arata-mi te rog unde scrie ca primii crestini se inchinau unu la altul sau la Isus, sau la altcineva inafara de Dumnezeu.

Ps:(pentru ca pe net nu se "aude" tonul cu care scrii) tonul cu care am scris nu e de cearta, ci de discutie amicala.

oroles

@mihai.vr, imi pare rau ca ti s-a parut ca ne certam. Eu nu cred ca aici e o cearta ci o discutie.

Citat din: mihai.vr din Iunie 09, 2014, 10:42:14 AM
2. Arata-mi te rog unde scrie ca evreii se inchinau la heruvimii de pe chivotul legii. Sau la chivotul legii. Sau unde scrie ca inchinarea lor consta in ingenunchierea, puparea, rugaciunea, aplecarea etc in fata unui semn, desen sau idol.
"Atunci s-a dus David şi tot Israelul la Chiriat-Iearim, ce este în Iuda, ca să strămute de acolo chivotul lui Dumnezeu, înaintea căruia se cheamă numele Domnului Celui care sade pe heruvimi." I Cronici, 13:6.

Oare ce sa insemne asta?

"Şi a lăsat David acolo, înaintea chivotului legământului Domnului, pe Asaf şi pe fraţii lui, ca să slujească ei înaintea chivotului neîncetat, în fiecare zi;" I Cronici 16:37.

Oare ce sa insemne asta?

"Să porunceşti fiilor lui Israel să-ţi aducă untdelemn curat pentru luminat, stors din măsline, ca să ardă sfeşnicul în toată vremea, în cortul adunării, în faţa perdelei celei de dinaintea chivotului legii" Iesirea  27:20

Oare ce sa insemne asta?

"Atunci Iosua şi-a sfâşiat veşmintele sale, a căzut cu faţa la pământ înaintea chivotului Domnului şi a stat aşa până seara şi el şi bătrânii lui Israel şi şi-au presărat pulbere pe capetele lor. " Iosua 7:6

Oare ce sa insemne asta? Tine cont ca un prooroc s-a inchinat si umilit chivotului, nu prostimea.

"Iar aceia au zis: "Dacă voiţi să trimiteţi chivotul legii Domnului Dumnezeului lui Israel, să nu-l trimiteţi fără nimic, ci aduceţi-I jertfă pentru păcat, şi atunci vă veţi vindeca şi veţi afla pentru ce nu s-a îndepărtat de la voi mâna Lui". I Regi 6:3

Oare ce sa insemne asta?

Citat
3. Sau arata-mi te rog unde scrie ca primii crestini se inchinau unu la altul sau la Isus, sau la altcineva inafara de Dumnezeu.

"28.    Şi intrând îngerul la ea, a zis: Bucură-te, ceea ce eşti plină de har, Domnul este cu tine. Binecuvântată eşti tu între femei.
29.    Iar ea, văzându-l, s-a tulburat de cuvântul lui şi cugeta în sine: Ce fel de închinăciune poate să fie aceasta?
30.    Şi îngerul i-a zis: Nu te teme, Marie, căci ai aflat har la Dumnezeu. "

Deci? S-a inchinat ingerul Mariei sau nu?
Partea cu "inchinatul unul la altul" nu ai inteles-o. "Rugaciunile" catre sfinti se numesc acatiste si sunt de fapt imnuri. Imnurile sunt de fapt mai mult manifestari artistice care au rolul de a preamari faptele sfantului. "Rugaciunile" catre sfinti sunt intotdeauna insotite de invocarea lui Dumnezeu. Citeste cum i s-au inchinat lui Ilie  si Elisei capeteniile:

"Şi a mai trimis regele a treia oară o căpetenie cu cincizeci. Dar a treia căpetenie, venind şi căzând în genunchi înaintea lui Ilie, l-a rugat, zicând: "Omul lui Dumnezeu, să nu fie trecut cu vederea de ochii tăi sufletul meu şi sufletul acestor cincizeci de robi ai tăi!
Iată s-a coborât foc din cer şi a mistuit pe cele două căpetenii peste cincizeci şi pe oamenii lor; acum insă să nu fie sufletul meu trecut cu vederea de ochii tăi!"  (IV Regi, 1:13-14)

"Iar fiii proorocilor cei din Ierihon, văzându-l de departe, au zis: "Duhul lui Ilie s-a odihnit peste Elisei! Şi au ieşi t înaintea lui şi i s-au plecat până la pământ" (IV Regi 2:15)

Si exemplele pot continua... Po gasi cazuri cand ingerii au acceptat inchinarea muritorilor. Oare ce sa insemne asta?

marian sima

Oroles tu dai mare atentie parti materiale insa deasupra chivotului era prezenta lui Dumnezeu,evrei nu se inchinau unei lazi poleite cu aur ci se inchinau acelei prezente.

Nu acea cutie ii facea victoriosi in razboaie ci prezenta lui Dumnezeu,tot prezenta lui Dumnezeu la omarat pe Uza cand a pus mana pe chivot,tot prezenta lui Dumnezeu omora preoti care nu corespundeau din punct de vedere moral de acea ei se legau cu o funie ca sa poata sa fie trasi afara in caz de erau omorati,daca intra sa-i scoata alte persoane erau si ele ucise.

Cand evrei au suparat pe Dumnezeu prezenta lui de deasupra chivotului a disparut si atunci ei sau inchinat in fata unui obiect si atat deoarece prezenta lui Dumnezeu nu mai era cu ei astfel au pierdut razboiul.

Cat despre sarpele de arama el a fost facut la porunca lui Dumnezeu,a fost un element vital pentru rezolvarea unei probleme ,dupa ce problema sa rezolvat s-au mai inchinat evrei la acel sarpe de arama?

Acum pe bune nu stii daca sa lucrezi  sau nu la stupi Duminica :) si ne explici despre inchinare .

Vezi ce-ti zice duhovnicul despre prezenta lui Dumnezeu in apropierea chivotului. :)

Cine doreste sa se inchine creaturi nu are decat ,lucifer e un inger si el poate deforma o scoarta de copac si sa faca minuni.

Credinta este un dar de la Dumnezeu ,Ilie nu a facut minunile prin el insusi ba chiar atunci cand el se credea singur Dumnezeu ia spus ca mai sant multi altii.

Ce zice Isus?

Din nou diavolul L-a dus pe un munte foarte înalt și I-a arătat toate împărățiile lumii și slava lor.
Și I-a zis Lui: Acestea toate Ți le voi da Ție, dacă vei cădea înaintea mea și Te vei închina mie.
Atunci Iisus i-a zis: Piei, satano, căci scris este: "Domnului Dumnezeului tău să te închini și Lui singur să-I slujești".

DOMNULUI DUMNEZEULUI TAU SA TE INCHINI SI LUI SINGUR SA-I SLUJESTI.

Uite mai Oroles ca Isus nu era atat de informat ca tine,daca stia cate stii tu poate ca se inchina si la altceva. :)

D006

In PLM E CINEva PE FORUM CARE CITESTE TOATE ACESTE POSTARI FLUVIU ?

pharaonu75

Adminii si moderatorii... ca nu au incotro! =)) =))
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

oroles

Eu  m-am mai oprit de doua ori dar nu s-au oprit ei.  :lol:

Ce a baut Dragos azi? A avut ceva cu toata lumea... Cu Mape s-a luat, mie imi raspunde in "peri"...

pharaonu75

Asta-i Dragos! Cine nu il cunoaste, e surprins! Cine il cunoaste, nu ii ia postarile ad-literam...  :wink2: :wink2:
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

dodo79

Citat din: pharaonu75 din Iunie 09, 2014, 10:28:21 PM
Asta-i Dragos! Cine nu il cunoaste, e surprins! Cine il cunoaste, nu ii ia postarile ad-literam...  :wink2: :wink2:
mare credincios Dragos asta,cel putin asa crede el

marian sima

Citat din: dragos2006 din Iunie 09, 2014, 09:39:48 PM
In PLM E CINEva PE FORUM CARE CITESTE TOATE ACESTE POSTARI FLUVIU ?

Ce e scris e scris din scriptura,ba sant chiar vorbele lui Isus.

Ce ai scris e nesimtire si lipsa de respect fata de insusi Esenta crestinismului .

Si unii chiar citesc ,e interesanta evolutia unui om care de la nestiinta unor lucruri elementare trece la explicarea unor lucruri mai aprofundate.