Este permis sa se lucreze la albine duminica?

Creat de oroles, Mai 18, 2014, 07:17:14 AM

« precedentul - următorul »

TDI

Învingătorii scriu istoria, adevărul nu-i foloseşte nimănui şi adesea doare(nu e părerea mea dar asta reiese urmărind societatea, de acum şi până-n Antichitate). Una din principalele consecinţe a apariţiei religiei creştine a fost dispariţia Imperiului Roman, vorbim aici de un proces care a durat mai multe sute de ani. Cărţile sfinte, manuscrisele scrise de prooroci şi apostoli au fost mai multe, dar atât au fost selectate şi traduse încât au rămas doar scrierile pe care le cunoaştem astăzi drept Biblia. Sfintele Taine precum Euharistia şi Taina Cununiei sunt precreştine, datând de dinainte de Hristos nefiind neapărat legate de religia mozaică, implicit de Vechiul Testament.

mosunick

Fratilor, nu va impiedicati in virgule!!!
Daca incercati cu logica umana sa intelegeti Sfintele Scripturi, fara a fi indrumati de Duhul Sfant, NU VA VAD BINE!!!
Harul sa va indrume cand cititi, nu logica...
Asa ca, haidem la treaba, cu Dumnezeu inainte!
Sa fiti iubiti!
"There is little difference in people, but that little difference makes a big difference. The
little difference is attitude. The big difference is whether it is positive or negative." - W. Clement Stone

TDI

Har, Duh Sfânt dar să nu uităm de liberul arbitru, dacă orice religie instituţionalizată ajunge să facă rău propăvăduind binele - să-mi pierd credinţa? Nu! Ştiind binele şi răul, implicit având logică sunt. Dar nu o să ignor nimic şi o să încerc să înţeleg cât pot.

mph

pentru majoritatea oamenilor din Romania este clar ca Duminica este ziua de odihna, pentru ceilalti...treaba lor:)

Poti sa lucrezi sau sa te odihnesti dupa cum iti dicteaza educatie, religia sau mai stiu eu ce traire interioara.

Eu cred ca fiecare face oricum ce crede el de cuviinta sa faca.

S-au scris noua pagini de forum in care fiecare si-a expus credinta asa cum a stiut mai bine ........cu ce folos atatea cuvinte in care cautam sa ne convingem unii pe altii de adevarul fiecaruia dintre noi?!?!?!

Daca ai un set de valori sau de credinte in care te-ai nascut......bazeaza-te pe ele si cauta sa intelegi pentru ce le-ai mostenit, pentru ce le-au pastrat mosii si stramosii tai. Inclin sa cred ca avea dreptateparintele Arsenie Boca atunci cand spunea metaforic:  " ne tragem din maimuta si ne indreptam cu pasi repezi catre ea" Oameni buni, incercati sa faceti liniste in mintea voastra ca sa puteti intelege de ce, cum si pentru ce se intampla in jurul vostru anumite lucruri!
Seara frumoasa va doresc! 

marian sima

Mph care majoritate?
Intr-o duminica intru intr-un magazin de materiale de constructii iau repede 5 pietre de flex la casa vindea o cunostinta m-a vazut ca ma grabiam si ma intreaba ,pai tu lucrezi duminica ?
Ii raspund pai dar tu ce faci acum?i-mi raspunde zambind ca sta .

Acesta este modul de a tine duminica ,se merge la piata si se vinde,se aduce nutretul de pe camp,se merge la servici,se umbla in stupi si mai toate activitatile care se practica intr-o zi obisnuita.

Daca lucram sau stam dupa cum ne dicteaza educatia sau religia e grav,trebuie sa lucram sau sa tinem ziua de odihna dupa cum ne dicteaza constiinta si Duhul Sfant este cel care lucreaza la constiinta omului.

vranceanul

Iertati-ma ca intervin, sa inteleg ca daca tin ZIUA DE ODIHNA (sambata) si  implinesc PORUNCILE ( cele 10 )  sant iertat de pacate ?, mai trebuie ceva?
Are omu* ceva in cap, doar nu se scarpina degeaba!

oroles

Mariane, eu zic sa te hotarasti!
Daca intrai intr-o duminica in magazin, nu era nicio problema ca la voi se lucreaza duminica. Daca intrai sambata, poate te-ar fi luat la intrebari vanzatoarea... Ori nu am inteles eu identitatea ta religioasa.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

marian sima

Era o fosta colega de liceu cara ma stia ortodox.

Nu e vorba de iertarea pacatelor ci de iubirea fata de Dumnezeu,si tanarul bogat tinea poruncile si nu-i folosea la nimic.
E simplu daca tii la Dumnezeu faci cea ce el tia spus,pacatele sant iertate prin credinta in Isus.

Insa credinta fara fapte este moarta si fara dragoste nu are nici o valoare.

Eu am raspuns la intrebarile dv,acum va intreb si va rog sa raspundeti.

Ce inseamna taina faradelegi ?
Ce inseamna omul faradelegi?

Ce spune dex-ul .
FĂRĂDELÉGE ~i f. Faptă care contrazice legile juridice sau morale; nelegiuire.

Apoacalipsa vorbeste despre revenirea lui Isus,acolo spune ca judecata este data in mainile lui
tot apocalipsa vorbeste despre faptul ca Isus va imparti omenirea in doua cete ,unii la stanga si alti la dreapta.

Pentru a judeca pe cineva trebuie sa ai niste legi ca de nu inseamna ca demonul care credea in Isus e mantuit ori biblia spune altceva.

oroles

Citat din: marian sima din Mai 28, 2014, 11:43:05 AM
Era o fosta colega de liceu cara ma stia ortodox.
Sa inteleg ca la origini ai fost ortodox? De ce nu ne impartasesti mai mult din experienta ta "mistico-religioasa"? Cum ai ajuns in cealalta barca?

marian sima

La origine sant ortodox,ca MAJORITATEA TINEAM 2-3 ORE DUMINICA DUPA ARA  13.
Sora bunicului meu era de alta religie o femeie foarte cumsecade,bunica mea a urmat-o in religia ei,bunicul a zis daca este sa urmez aceasta religie Dumnezeu sa-mi dea un semn,el avea 44 de porci ,porci de rasa mari intr-o zi a murit 43 ia aruncat pe toti cel care a ramas la luat cel care la ajutat la carat porci.

In religia mea nu se consuma carnea de porc.

In copilarie comuniusmul i-si pusese amprenta asupra credintei mele eu credeam in evolutie insa intr-o noapte am avut un cosmar ,in fata bucatariei o mana neagra a iesit din pamant si incerca sa ma  prindasi sa ma traga in jos atunci caini bunicului meu au sarit la acea mana si au sfasiat-o .

Intr-una din zilele urmatoare am venit de la scoala am aruncat ghiozdanul si am intrat in bucatarie ca sa mananc ,am luat o bucatica de carne prajita am mestecat-o putin si am dat sa o inghit.

M-am inecat nu am mai avut aer si pe locul in care vazusem mana in vis era sa cad lesinat ,am vazut pur si simplu negru in fata ochilor.
Am auzit insa caini bunicului meu care latrau a pericol ,bunica a venit repedela auzul cainilor mia- a aplicat o lovitura puternica in spate si asa am scapat de moarte.

De atunci eu cred in Dumnezeu,numai el putea sa arete mai dinainte cea ce aveam sa patesc.

Eu nu va judec (asa cum credeti)doar spun ca cel care a pacalit pe Evapacaleste si lumea acum.

De aceaia Isus spune.

Matei 7:21-23

21 Nu oricine-Mi zice: «Doamne, Doamne!» va intra în Împărăţia Cerurilor, ci doar acela care face voia Tatălui Meu, Care este în ceruri. 2

Care este voia Tatalui?Tinerea Duminici?Inchinarea La imagini?

22 Mulţi Îmi vor zice în ziua aceea: ,,Doamne, Doamne! N-am prorocit noi în Numele Tău? N-am scos noi draci în Numele Tău? Şi n-am făcut noi multe minuni în Numele Tău?"
Num 24.4; Ioan 11.51; 1Cor 13.2;
23 Atunci le voi spune curat: ,,Niciodată nu v-am cunoscut; depărtaţi-vă de la Mine, voi toţi care lucraţi fărădelege."
Mat 25.12; Luc 13.25-27; 2Tim 2.19; Ps 5.5; Ps 6.8; Mat 25.41;
24 De aceea, pe oricine aude aceste cuvinte ale Mele, şi le face îl voi asemăna cu un om cu judecată care şi-a zidit casa pe stâncă.

paul1

Mariane, hai asa ca intre noi gradatii, stii ce le-a spus Dumnezeu evreilor cand au cerut semn ???
In aceeasi ordine de idei, dracul se poate preface in inger de lumina ca sa insele lumea, crezi ca i-ar fi fost greu sa omoare porcii bunicului tau ??? Ce deh ... trebuia un semn ! :nono: Si mai stii si faza cu dracii care au intrat in porci dupa care i-au innecat !!! :nod:
Ca tu te-ai innecat cu o bucata de carne de porc, face parte din acelasi registru ... Puteai foarte bine da te inneci cu o bucatica de carne de capra ... Asta ce insemna ??? :wink2: Sau, de ce nu, cu un ... morcov . :rotfl:
Nu stiu ce spune dogmatica voastra (daca ati fi avand asa ceva) despre credinta in vise ??? :uimit:
LE ... cam subtiri motivele "convertirii"tale !!! :cool:

Kov iulian

CitatLE ... cam subtiri motivele "convertirii"tale !!! :cool:

Totusi e nevoie de niste  " cohones "...

... ca sa fi ateu si sa intri intr-o religie,
...sau renunti la o religie a multora si sa treci la alta a unora putini
... sau sa renunti la religie cu totul si sa pierzi toate avantajele pe care le-ai avea.

Multi nu au acest tupeu si prefera sa ramana acolo unde s-au invatat, unde e cald si bine, nu conteaza ca, crede in acele lucruri sau nu.

marian sima

Paul cand m-am inecat cu bucatica de carne nu constientizam despre alte religii ,eram inca un copil nu am spus ca acea carne era de porc.
Nu credem in semnificatia viselor,treaba este ca acel vis sa transformat in realitate intr-un timp foarte scurt.

Satana poate face multe daca-i permite Dumnezeu insa cand o persoana cauta sincer pe Dumnezeu El ii arata calea.

Matei 7:13-14

''Intrati pe poarta cea stramta.Caci larga este poarta, lata este calea care duce la pierzanie, si multi sunt cei care intra pe ea.

Dar stramta este poarta, ingusta este calea care duce la viata, si putini sunt cei care o afla''

Isus zice;Eu sant calea adevarul si viata.

Daca el este Adevarul atunci de ce nu il credem,sa fie cumva vina acelui inger de lumina de care vorbiai?

oroles

Mariane, convertirea ta la noua religie nu e atat de spectaculoasa ca a lui Saul dar merge. Revin la ideea enuntata anterior: Nu conteaza religia pentru a te mantui ci credinta.

marian sima

Oroles nu are ce sa fie spectaculos,in bunatatea Sa Dumnezeu a considerat de cuviinta sa spuna unui fir de nisip ca El exista.

Tot la fel cred si eu ca nu religia te mantuieste,asta nu inseamna sa stau in religia care face tocmai dan- doaselea fata de cum spune Dumnezeu si Isus.

Ca asa ma inchinam lui Zamolxe si stam in religia strabunilor.