• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

Cu cata miere intrati in iarna?

Creat de Eugen B, Martie 11, 2014, 02:36:33 p.m.

« precedentul - următorul »

Eugen B

Eu cred ca e un subiect bun, tinand cont ca se discuta foarte mult de hranire artificiala. Stiu ca multi stupari intra in iarna cu putina miere ca ii storce stupii de tot si dupa le da turte si sirop. Haideti sa vedem cine vrea sa raspunda cam cu cata miere curata intra in iarna, nu cu sirop sau turte. La mine sa intrat undeva pe la 8-10 kg de miere curata(cel putin zic eu), si in afara de miere 1 rama plina de pastura.

Bătrânul

Eu am intrat in iarna cu circa o tona miere.  =)) Restul a fost cumparat de clienti fideli chiar de sub centrifuna .  :rotfl: :rotfl: Cineva nu stie romaneste ???  :rusine: ^:)^

yulian

Martie 11, 2014, 03:11:30 p.m. #2 Last Edit: Martie 11, 2014, 03:16:43 p.m. by yulian
Eu la FS nu scot absolut nimic din cuib. Daca au noroc sa mai puna ceva si prin magazii dupa ce am extras e ok si le-o las sa o traga...daca nu, ce e in cuib e a lor. Stimulare pana in maxim 15 septembrie. Pe urma, Dumnezeu cu mila pana in februarie.

P.S. de obicei nu umblu in cuib decat pentru a ma asigura ca nu se blocheaza.

Eugen B

Ca sa ma fac inteles mai bine pentru unii care stiu doar de misto. Nu stiu sa modific titlul subiectului, dar ma refeream la cata miere avem in cuib la iernare/per stup. Sunt pe graba de aia nu am scris foarte logic, asa ca incercati sa descifrati.

Eugen B

Creat de: yulian
« : Azi la 12:11:30 p.m. »
Eu la FS nu scot absolut nimic din cuib.

Din cate stiu eu la floarea soarelui trebe stors si din cuib ca de obicei albinele blocheaza cuibul.

Seba

Citat din: Eugen B din Martie 11, 2014, 03:21:37 p.m.
Ca sa ma fac inteles mai bine pentru unii care stiu doar de misto. Nu stiu sa modific titlul subiectului, dar ma refeream la cata miere avem in cuib la iernare/per stup. Sunt pe graba de aia nu am scris foarte logic, asa ca incercati sa descifrati.


Nu te supara pe cei ce fac glume, formularea ta nu a fost la obiect chiar daca s-au prins ce intrebi :P, eu am intrat in medie cu 12-14 kg de miere la iernat pe familie , dar am avut si cateva mai bogate in jur de 17 -18 kg

cipik

Bun subiect.
Eu unul nu am fost curios sa stiu cantitatea de miere pe care o am in familii, dar pot spune cum fac eu organizarea, sa zicem o familie pe 6 rame ( ful de albina, de ramane si pe perete cand iau rama de acoperire ), ramele de acoperire pline de sus pana jos, 5-6 kg, ramele din centru cuibului, 3/4 miere, inca 3-4 kg si cele doua din centru minim 1/2, 2-3 kg, uite asa ajung eu la 10-12 kg per familie.
Zambeste, maine poate fii mai rau.
http://prepelitebucuresti.sunphoto.ro/

yulian

Citat din: Eugen B din Martie 11, 2014, 03:24:45 p.m.
Din cate stiu eu la floarea soarelui trebe stors si din cuib ca de obicei albinele blocheaza cuibul.

Intreb si eu, nu ti-e mai usor sa scoti rame marginase (care ti le blocheaza de obicei) si sa intercalezi rame goale, cladite, iar ramele pline cu miere sa le tii pana se termina culesul si pe urma sa intri cu ele in stup ca sa nu scoti mierea din cuib si pe urma sa fi nevoit sa faci completari, deci uzura inutila pentru cateva kg de miere?? Zic si eu...

cipriene

clar e mai bine asa, dar trebuie sa ai rame de schimb suficiente
in plus e o problema cu depozitarea ramelor din cauza gaselnitei
Ajunge zilei rautatea ei! (Matei 6, 34)

Eugen B

Eu pun problema respectiva cu miere curata din stup pentru ca :
1.multi stupari storc stupii cam de toata mierea si ierneaza doar pe miere din sirop sau cum vreti sa ii zic, si dupa le pune turte la greu.
2. cer stuparilor cu multa experienta sa isi dea cu parerea cu privire la resursele din cuib pe timp de iarna.

Deci eu zic ca cei care procedeza ca la punctul nr.1 sa nu se mire ca vor avea stupi slabi in primavara.

albinasebes

la mine in zona unii stupari chiar indicau iernarea pe sirop de zahar si scoaterea mierii pt a nu prinde mana sau struguri. ei sun foarte multumiti de modul cum ierneaza albinele pe zahar.
"Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri"(Matei 5, 16)

Eugen B

Corect, depinde si zona in care esti. La mine nu este mana in zona. Fiecare are modul lui de lucru, de aceea acest subiect, poate mai luam vreo 2-3 idei de la colegi si ne facem stilul cel mai bun de lucru