• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

Protofil (home made)

Creat de Eugen B, Martie 06, 2014, 11:31:29 p.m.

« precedentul - următorul »

oroles

Eu cred ca daca punem oricare alte plante medicinale decat cele cunoscute vom avea rezultate la fel de bune. :)

Despre eficienta Protofilului nu am gasit multe studii. De Nozevit au auzit si americanii din Alaska si se pare ca scade la jumatate efectele nosemozei.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

Eugen B

Oroles tu crezi prea multe. Dar realitatea e alta.
Poti crede ce vrei tu.
Daca tot e vorba de nosema , am scris undeva ca protofilul trateaza vreo boala?
Se vede ca esti birocrat. Iti trebe hartii , studii .
Eu in stupina fac practica cu albinele nu teorie.
Nu astepta sa faca altii studii, fa tu.
Eu sunt multumit de ceea ce fac si asta conteaza

corneliuhrom

ceaiurile de plante medicinale  au fost inaintea protofilului  ,dar cred ca s a inventat protofilul  pt a fi mai comod  la prepararea siropului  dat an gro   mai ales pt cei care  datorita timpului  nu au timp pt ceai  [oare  alcoolul din protofil  le face bine  :nono: cred ca nu ]  credeti ca alcoolul dizolva mai bine  anumite substante benefice  pt  :bzz:  din plante  :-c ,dar cu ce riscuri   [se poate  ca sa fie  on f bine  sau un mai putin bine  pt viitorul fam  de albine ,eu nu cred   [ :bzz: nu cred ca s a  adaptat  asa repede la tot ce inseamna progres  ] chiar si mamifere ramin in urma  [ sigur si din d voastra  o sa ziceci ca fac parte  si cu altii ] p. s .  parerea mea ca  albina care se va adapta [si nu va culege asa cum culegea acum 100 ani ],va fi asa cum cineva spunea va fi albina furajera si nu melifera  si atunci vom creste urmasii nostri cu miere furajera  ^:)^,. [chiar si daca pt noi ne pastram  ce e mai bun ,ca fiecare are asta tendinta  tot acolo ajungem daca nu o facem pt toti din jurul nostru  si din jurul jurului nostru ].

corneliuhrom

daca sunt luat la    bete  de cite cineva o sa ma feresc   ^:)^, posibil :cu plăcere:  [pt coment  facut ]

Eugen B

Multi scriu aici fara sa gandeasca prima data.
La 25 l de sirop am 375 ml protofil 40%.
Adica la 25.375 l sirop concentratia de alcool este f mica. Nici nu se simte.
Eu am facut studii nu are rost sa ma mai repet.
Nu cred ca le furajez ca folosesc doar natural.
Nu cred ca alcoolul extrage mai bine , sunt sigur. Nu se compara ceaiul cu extractul hidroalcoolic.
Am experienta si studii in domeniu.

stefan1

  In mod sigur unele principii active nu sunt solubile in apa si sunt solubile in alcool, ca si propolisul (recoltat de albine tot de pe specii vegetale) care nu e solubil in apa ci numai in alcool si nu in orice fel de alcool si doar daca are o concentratie ridicata. In plus alcoolul asigura stabilitatea in timp, pe cand ceaiurile nu pot fi pastrate multa vreme fara a se altera.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

sfantul spiridon

am mai scris undeva ca ,,protofilul de oras,, are alcool de peste 70%. Domnul Gica Romanescu sustinea ca o asemenea gradatie a facut ca trantorii din stupii sai sa se imbete, de parca acestia transformau siropul in miere si institutia responsabila cu producerea produsului era un fel de bodega ieftina. O multime de creduli amuzati/amuzanti au venit atunci cu diverse solutii ce aduceau  pe la 40% protofilul. Despre morti, numai de bine dar eu l-am cunoscut pe nea Gica, fata in fata, cu poate sute de ore vorbite despre stuparit si cred ca sfaturile sale au facut ceva victime in stupinele unora, printre care ma numar si eu.
eu de soare, mult ma tem...
www.sfantulspiridon.sunphoto.ro

bucovineanu

L-am cunoscut pe Gica Romanescu numai virtual, din postarile de pe net.  Nu cred ca ar fi  dat cuiva sfaturi eronate. E posibil ca unii sa nu fi inteles sfaturile primite, sau sa le fi pus in practica eronat. Un apicultor adevarat, ori  Gica era unul dintre acestia, nu va da niciodata sfaturi gresite, eventual va prefera sa nu le dea deloc.
Daca a facut acea afirmatie referitoare la protofil si trantori, a vrut sa faca o gluma. Daca unii au luat-o in serios, nu cred ca Gica are vreo vina.  :smile:

oroles

Am mai spus ca eu pun tincturile la 80 grade alcool. Nu mi s-au imbatat niciodata albinele. La 17 ml la 1 l de sirop ai o concentratie 0.01 alcool. Adica 1%.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

Eugen B

Trantorii de moldova au nevoie de mai mult alcool :))

tinumaftei


Eugen B

Ok, azi am facut sirop cu protofil, este foarte tare si concentrat, cu toate ca nu este foarte inchisa culoarea, dar siropul aproape are acceasi culoare ca si protofilul.
Calitate foarte buna, albine sanatoase.

Eugen B

Cum stati cu protofilul ? mai face cineva? Eu iar am plasat o comanda de peste 60 cutii de ceai, si il voi face in zilele urmatoare

MirceaCalin

Bravo ţie !
Aşa ştii sigur ce-ai preparat.
=D>

Eugen B

Multumesc. In urma studierii plantelor care le folosesc , plantele respective au teoretic urmatoarele proprietati : antibiotic natural, dezinfectant, antifungic,  vitaminizant, mineralizant, si multe alte efecte, in plus contine complexul B care este f important la albine. Si Magneziu.