Edward P.Neamt

Creat de edward_w92, Februarie 21, 2014, 12:04:15 PM

« precedentul - următorul »

edward_w92

E posibil;)) Totusi am cateva matci corcite intre albina noastra mioritica si bukfast. Ma uitam la procentul de albina intre cea mai mare, mai galbena, si cea care e mai bruna. E o dominanta as putea spune a albinei mai deschisa la culoare. Trantorii de asemenea nu am intalnit pana acum, de o nuanta ca asta, nu sunt negrii complet asa cum stim ca sunt la rasa locala de albina, dupa ce apar trantorii si doar daca va ramane acasa la selectie acel stup, va voi putea arata cam despre ce-i vorba.

orbanstefan64

frumos!!!
bine ai venit !!!!
:hi: :hi:

stefan1

Citat din: edward_w92 din Martie 16, 2014, 02:01:33 PM
Stefan, polenul l-am evidentiat eu sa se vada cat de mare e grauncioara de polen culeasa. El era de culoare galbena in poza originala, dar nu era diferentiabil chiar asa de bine, de asta am hotarat sa-l duc la o alta culoare bineinteles, tot de polen, si cum rosu/portocaliu era prea putin in poza, am zis ca ar fi potrivit.
...
In schimb a inflorit cornul in padure, am vazut niste corni, mai mare dragul.

Ai mintit poporul / Cu televizorul!  Macar puteai sa-l faci mai mare (  :):sad:    Daca ma uit mai bine parca se vede dincolo de albina ghemotocul galben de polen de pe celalalt picior.  De ce am spus eu, pe amorfa, este adevarat, o sa caut poza.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

bismark

Sigur, la a doua generatie de matci acestea vor arata mai negrute cu inele galbene si un pic mai mari ca miortele noastre. Cel putin asa aratau cele de anul trecut voi vedea cele de anul acesta daca mai pastreaza ceva din oiriginal.Cu respect
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/

edward_w92

Eu am sa incerc sa izolez linia galbena, sau cat mai galben posibil, acum avand si acel stup care-mi ofera trantori mult mai galbeni, si chiar ceva mai mari, desi proportional, toate albinele sunt mai mari, am sa incerc totusi sa izolez linia si sa fac undeva mai la padure un nucleu pentru selectie cu vreo 4 stupi, din care cel cu trantori galbeni si restul cu matci galbene sau predominant galben, ca sunt ameliorari, dar sa incerc sa formez cateva familii care sa aiba predominant albina eclozata din cea mai galbuie, fiind ceva mai mare.

Iata stefan, cadrul original, cu un mic crop doar, fara niciun fel de prelucrare:

stefan1

Citat din: edward_w92 din Martie 17, 2014, 10:22:50 PM

Iata stefan, cadrul original, cu un mic crop doar, fara niciun fel de prelucrare:

Nu vad nimic! Dar nu-i bai, am inteles explicatia ta.   :hi:
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

edward_w92

Ieri cum a batut vantul si nu era de umblat la albinute, si cum am luat concediu de la facultate, care fie vorba intre noi, e facultativa conform denumirii:)), m-am gandit sa plec in cautarea mestecenilor si a vestitorilor primaverii. Cum ghioceii inca nu i-am gasit, am gasit ceva viorele/albastrele sau ce-or fi fost, si bineinteles si 2 falnici mesteceni ghici unde, pe vechea mosie a strabunicului meu. Am pus astfel 2 bidoane sa strang mustireata, cum spune bunicu urmand astazi sa iau bidoanele care sigur trebuiau sa fie pline. Astfel, la prima ora am plecat cu tata in padure la proprietate, gasind bidoanele mele care le-am legat de mesteacan, aruncate peste gard. Porcii de ciobani au intrat in gradina ca la ei acasa. Avand in vedere ca mesteacanul respectiv era pe terenul unui frate mostenitor cu bunicu pe gradina aia, m-am mutat cu bidoanele pe celalalt mesteacan care e pe bucata mea de gradina. I-am lasat vorba celui care are stana, cateva cuvinte de bine pentru el daca-mi mai calca proprietatea, asa ca sa speram ca o sa asculte si sa stea in banca lui. Diseara merg sa recoltez celelalte 2 bidoane care leam pus dimineata, si sa merg sa dau cu o protectie pe coaja mesteacanului de la care m-am retras spre a mai recolta seva.
Momentan va las o poza de prin padurea prin care am umblat ieri cateva ore bune, urmand poate spre seara sa mai pun cateva. Pe drumul respectiv inaintea mea a trecut si mos martin, nu in aceeasi zi si nadajduiesc urmele sa fi ramas acolo din toamna trecuta.
Poza:

BODOKI

Ce faceti cu mustireata? :hi:

edward_w92

Ce sa fac, vroiam sa beau in loc de apa, ca tot veni vorba de mustireata, sa ma apuc sa-mi repar bicicleta sa urc la proprietate sa vad daca mai am bidoanele la locul lor sau iar le gasesc aruncate. Doar pana la urma tot rup pedalele la vreunu daca nu le mai gasesc cum le-am lasat. Ca strica tot ce pot vandalii astia, aveam o coliba acolo ca faceam faneata, coseam tot, era frumos inainte, in toamna ca am avut stupii acolo, cand am plecat acasa cu ei, am lasat ordine, azi era tot aruncat distrus dar nu-i bai, rezolva baiatu, cred ei ca le merge asa ca sunt ei porci si ciobani.

edward_w92

Ce stiti de secretia de nectar a hibridului de floarea soarelui NK Alego?

edward_w92

Albine prezente in fata stupilor in grupuri de 5-6-7 albine, parand ca ar culege din iarba ceva...ce sa fie...roua, necesitatea de apa in stup sau un sabotaj?  Urgent un raspuns va rog frumos, eu n-am mai intalnit. Albinele sunt vii dar in numar foarte mare la absolut toti stupii.

oroles

Stiu ca printre stupari se practica trantirea, in stupina vecinului a unui borcan cu miere pentru a declansa furtisagul si a-i face ravagii. Suspiciunea e cel mai bun paznic!
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

edward_w92

deja albinele au inceput sa moara in masa

TDI

Citat din: edward_w92 din Mai 26, 2014, 09:40:48 AM
Albine prezente in fata stupilor in grupuri de 5-6-7 albine, parand ca ar culege din iarba ceva...ce sa fie...roua, necesitatea de apa in stup sau un sabotaj?  Urgent un raspuns va rog frumos, eu n-am mai intalnit. Albinele sunt vii dar in numar foarte mare la absolut toti stupii.
Stropiri: insecticide, ierbicide, şamd. Poţi încerca să-i muţi dacă nu e intoxicat polenul/pbstura. În alţi ani dădeam vina pe varroa, acum mi-e clar. Oricum sunt câteva grupe de substanţe care odată pătrunse în stup ţi-l omoară în câteva zile. Dacă vezi albine moarte cu trompa scoasă să ştii că alea-s otrăvite.

oroles

Slava Domnului ca in zona in care am stupina nu stiu taranii de stropitul culturilor. Oricum e greu sa "dresezi" un taran sa anunte la primarie cand face stropiri. Aceste substante de care vorbeste TDI se dau prea usor la magazine, fara ca cineva sa il intrebe ce face cu ele, daca cunoaste legislatia privind stropirile, daca stie ca trebuie sa anunte la primaria din comuna in care locuieste etc.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani