Falsuri in ustensile apicole?

Creat de oroles, Februarie 07, 2014, 09:58:04 AM

« precedentul - următorul »

oroles

Salutare!
Am cumparat anul trecut de la un producator destul de cunoscut cateva ustensile si consumabile din inox. (sarma pentru rame, varojet etc.) Cel putin asa spuneau ei! Cand am afumat cu dioxid de sulf ramele puse in dulap la pastrare, nu am scos varojetul si sarma de insarmat, bazandu-ma ca sunt din inox si nu au cum sa oxideze. Am scos dalta apicola, furculita de descapacit si altele care erau din fier. Dupa afumare am constatat prezenta ruginei pe aceste ustensile. Zgariind cu un cui pe suprafata Varojetului, mi-am dat seama ca de fapt este doar nichelat. Sarma, care chipurile trebuia sa fie din inox, este si ea nichelata! Deci, mare grija la ce cumparati!
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

pistol28

Ne faci un serviciu daca treci "voalat" numele celor care vand produse nichelate pe post de INOX.
Trebuie sa stii sa vezi,
ca sa prevezi
si sa prevezi ca sa previi

oroles

Citat din: pistol28 din Februarie 07, 2014, 12:25:34 PM
Ne faci un serviciu daca treci "voalat" numele celor care vand produse nichelate pe post de INOX.
Apiluk

Stefan Madalin

Inoxul RUGINESTE . Doar inoxul ALIMENTAR nu rugineste . Inoxul de calitate inferioara este atras de magnet , cel alimentar nu.

oroles

Stefan Madalim, imi pare rau sa te dezamagesc. Numele de inox, vine de la "inoxidabil" care inseamna ca "nu rugineste".
Iata si DEXUL ce spune:
CitatINÓX s. n. Metal, aliaj cu proprietăți inoxidabile; p. ext. obiect din acest material. – Din fr. inox.
Varojetul, desi era prezentat ca fiind din inox, cand de fap era nichelat. La fel si sarma "din inox". Una e piesa nichelata si una e piesa din inox, fie si din ce spui tu. Pai de ce as fi luat sarma de inox, cand puteam sa iau zincata si economiseam 30 de lei. Am zis ca facand tratamentul cu sulf nu va rugini. De unde, ca nu a fost asa!

feerary

Si eu am luat de la ei sarma  :uimit: aualeu.... tre luat legatura cu ei si spus cele intamplate. Cel mai probabil vor spune ca ei asa au cumparato de la producator  :blah:   
        Cum sa imi pot da seama daca sarma e nichelata? e destul de subtire... mie imi pare inox :|

Vyktor

:uimit: Aualeuuu si eu am luat de la ei hrana energetica si stimulativa. Ce sa fac le o mai administrez, sa nu zic pun, sau nu?

feerary

deaia le-am dat si eu anu trecut si nu am avut probleme, stiu altii care foloseste de mai mult timp. Eu imi fac griji de sarma  :yahoo_cry:

alex_sa

Citat din: feerary din Februarie 07, 2014, 06:39:40 PM
Si eu am luat de la ei sarma  :uimit: aualeu.... tre luat legatura cu ei si spus cele intamplate. Cel mai probabil vor spune ca ei asa au cumparato de la producator  :blah:   
        Cum sa imi pot da seama daca sarma e nichelata? e destul de subtire... mie imi pare inox :|
razuieste bine sirma (dal cu smirgel) dupacare il uzi si iltreci prin piatra vinata (cuce stropesti via ).
daca nu isi scimba culoarea ete inox daca se in roseste e sima galvanizata.

oroles

Se pare ca si inoxul poate coroda, daca este de proasta calitate (continut ridicat de nichel).
Pe viitor voi lua sarma zincata ca e mai ieftina si nu voi mai folosi sulful pentru tratarea ramelor.

http://www.klingspor.co.za/html/index.php?site=3_21_64&lng=ro

pharaonu75

Sa-mi spuneti si mie cand veti gasi sarma din inox, care sa fie intr-adevar DIN INOX.
Poate doar daca este adusa de la nemti...
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

feerary

Atunci voi aduce din Germania sarma  :P  :D

oroles

Citat din: pharaonu75 din Februarie 07, 2014, 07:53:39 PM
Sa-mi spuneti si mie cand veti gasi sarma din inox, care sa fie intr-adevar DIN INOX.
Poate doar daca este adusa de la nemti...
Problema e ca o vand la pret de inox. Si uite asa stai linistit ca nu are cum sa rugineasca si uite ce se intampla!

cristian87

eu am comandat acum vre-o 4 ani de la o firma din Bucuresti   
si inca nu a ruginit
e putin mai oteloasa ca cea zincata nu te prea poti insela
dezavantajul e ca se intinde mai tare  si daca insisti serios se subtiaza pana se rupe
anul trecut in lipsa de altceva am folosit zincata de 0.8 care se foloseste in constructii la fier bbeton
nu e deloc estetica dar e extrem de eficienta si albinele au cladit frumos peste ea
zâmbeşte-mîine poate fi mai rău

feerary

Am luat de la stuparul.ro niste cleme pt fixare corp -  fund. Am zis ca iau din inox  :nebun: zilele astea cand sa le fixez, am indoit putin de ele si a crepat zincul....  ))/