Lupan Andrei

Creat de L.Andrei, Ianuarie 31, 2014, 06:54:36 PM

« precedentul - următorul »

L.Andrei

Buna seara si bine v-am gasit ,ma numesc Lupan Andrei Alexandru nascut in 14 decembrie 1989,primul contact cu apicultura l-am avut in 2011 incepand cu doua familii,acum detin un numar de 36 de familii de albine stupina fiind situata in com. Odobesti Jud.Bacau.

pharaonu75

Bine ai venit pe Apiardeal!
Baga... poze! :wink2:
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

Cubby

captain bee

Bun venit si spor in toate !!!

dorindafi

CODUL  e   LEGEA
         0763650092

popik50

BODOKI

L.Andrei

Multumesc tuturor pentru primirea calduroasa.

L.Andrei

cateva poze

L.Andrei

si inca una

popik50

Frumoase poze si frumosi stupii. O singura precizare, spatiul de la urdinis trebuie sa fie mai larg pe timpul iernii.

bismark

Din experienta si din ce am vazut la austrieci pe timp de iarna si cind nu ai cules urdinisul trebuie sa fie cit trec doua albine una pe linga alta.Pe timp de iarna aerisirea se face prin podisor si prin fundul antivaroa. Cu respect
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/

antiopa din ardeal

Bun venit pe forum!
E suficient cuibul de 10 r 1/1 + magazie 1/2 ?

petru.atudorei

Citat din: bismark din Februarie 01, 2014, 03:59:11 PM
   Din experienta si din ce am vazut la austrieci pe timp de iarna si cind nu ai cules urdinisul trebuie sa fie cit trec doua albine una pe linga alta.Pe timp de iarna aerisirea se face prin podisor si prin fundul antivaroa. Cu respect

si la stupi cu fund plin? 

bismark

Petre eu am astfel facuti stupii.Stupii vechi i-am avut pe 10 rame si findca erau vechi aveau tot felul de gauri prin colturi sau pe fund si in citeva ierni am observat ca cei gauriti in fund ieseau mai bine din iarna.De cind i-am standardizat pe 12 rame am facut 4 gauri de fi 16 la 2/3 de cuib avind urdinisul in partea stinga.Am facut astfel stupii toti cu urdinisul pe coltul din stinga  incit si atunci cind sint lipiti unul de altul sa aiba o latime de stup intre 2 urdinise.Si in capac cite 2 gauri stinga- dreapta pentru aierisire.Deci aceste gauri cu sita sint sistemul de ventilatie si vara si iarna.Albinele singure regleaza aerisirea prin propolizare a gaurii cu sita din popdisor sau a 1-2 gauri din fundul stupului.La stupii mai puternici toate gaurile sint libere pe cind la cei mai slabi le gasesc astupate.Cu respect
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/