Film Interzis..cica

Creat de petru.atudorei, Ianuarie 18, 2014, 02:45:24 PM

« precedentul - următorul »

D006

Eu sunt convins ca daca Ceausescu nu lua mancarea de la gura romanilor , construia autostrazi in loc de casa poporului si se retragea la al 13-lea congres , acum ar fi avut statui in toate capitalele de judet.

bucovineanu

Nu avea nici o sansa, orice ar fi facut. Comunismul trebuia sa dispara din Europa si a disparut.

D006

Tocmai ce am spus , trebuia sa se retraga in glorie . Congresul era cea mai buna oportunitate pentru o retragere fastuoasa . Problema e ca prea multi ani de putere dauneaza grav intelectului !
  Dupa congres se incepeau reformele democratice si drumul spre capitalism era deschis fara mortii din decembrie 89.

SPYKAL

Citat din: dragos2006 din Ianuarie 19, 2014, 04:07:44 PM
Tocmai ce am spus , trebuia sa se retraga in glorie . Congresul era cea mai buna oportunitate pentru o retragere fastuoasa . Problema e ca prea multi ani de putere dauneaza grav intelectului !
  Dupa congres se incepeau reformele democratice si drumul spre capitalism era deschis fara mortii din decembrie 89.
Tu ai avea curaj să iei  ciolanul unui câine infometat?

bogdan moldovean

numai natia asta romana se intorce nostalgica la timpurile sumbre.Cum sa dam inainte, daca suntem ancorati in trecut ma intreb.De ce nu n e lepadam haina asta grea si murdara din carca noastra si sa incepem un nou inceput/?Cand vom pricepe sa invatam sa train independent si pe picioarele noatre fara sa fim dependenti de STAT si sa intindem mana la cate o sarma si un covrig/?sunt tanar si rog generatiilor mai in varste care au trait in propria mocirla sa n e lase cu nostalgiile comuniste propangardiste si nomencluaturiste in pace. Sa invatam sa n e conducem singuri  Vedeti rezultatele in 24 de ani ale fostilor lingai ceausisti Multumesc

tassevasi

Dar de  asta  ce  ziceti ,  cred  ca  asa  visa  si  Ponta  sa fie  primit in China . :P
      Realizati  ce  efort  uman a  fost aici  in anul 1971 de Coreieni ?!!
      Pentru ce ???

http://www.wimp.com/ceausescuvisit/

livulik

Citat din: dragos2006 din Ianuarie 19, 2014, 08:33:20 AM
... In rest Ceausescu chiar a luptat pentru tara sa...
părerea mea că este un non-sens!!! să lupți pentru țara ta dar să uiți de populație (cam de prin "80 cu precădere)...ce logică e asta???
cozile la orice aliment...frigul din apartamente...cozile la butelii...curentul electric oprit sistematic...animalele din bătătură tăiate pe ascuns noaptea...să nu mai vorbim de dramele femeilor cu sarcini nedorite și "rezolvate" prin locuri și metode nesănătoase...
astea nu se pot scoate din "imaginea de ansamblu" și, de obicei, vin la pachet in orice regim totalitar!!!

comunismul, de la inceputurile lui, a fost o dramă pentru acest popor! majoritatea intelectualilor și oamenilor cu caracter au sfârșit in pușcării...

Later edit: pentru a nu uita de "frumusețea" comunismului: http://www.experimentulpitesti.org/public/experimentul-pitesti/

cornelioandanciu

Domnu Bogdan, nu plange nimeni dupa comunism.Totusi atunci au fost vremuri grele , Romania era obligata sa respecte niste reguli impuse de altii, recunoasteti sper ca si azi nu Romania face jocurile.Nu este nimeni nostalgic si nu am trait in mocirla, deoarece gandirea nu mi-a putut-o nimeni limita ! Un stat independent este o utopie, nici macar americanii nu sint in fapt independenti, depind de altii! Financiar,economic, politic, militar, etc! Suntem un tot unitar , un puzzle urias, care vazut ca ansamblu da imaginea civilizatiei umane.Este drept ca in functie de conjuncturile momentului, potentialul in diferite locuri ale acestui puzzle nu este acelasi, este diferit pentru fiecare locatie.De aici iau nastere contradictiile, care pana la urma duc la progres.Uneori drumul spre acest progres a fost deosebit de dificil, a trebuit ca oamenii sa treaca si prin mocirla.Cei care nu s-au inecat acolo au dus omenirea mai departe.Si dupa ei vor veni altii!Care o vor lua de la capat!
Va salut.

rusu marius mircea

numai la noi este mocirla tot timpul, numai la noi se voteaza cu cei care promit ca dau pomeni, numai la noi ne suparam daca cineva ne spune ca trebuie sa mai si muncim, numai noi suntem impotriva respectarii legii, numai noi avem probleme cu capra vecinului, numai noi dam pasarea din mana pentru cea din gard, etc. toate acestea sunt reminiscente ale comunismului.
cand ne vom puitea dezbara de toate acestea o sa o ducem si noi bine, pana atunci Dumnezeu cu mila.
marius

bogdan moldovean

mare dreptate aveti marius mircea  si de ce sa nu recunoastem ca Transilvania este trezoreria tarii .Ea n e duce in carca .......trebuie sa recunoastem  Trebuie sa iubim dreptatea munca si pe d-zeu restul vin pedeasupra.Numai bine

D006

Citat din: bogdan moldovean din Ianuarie 20, 2014, 08:13:41 PM... de ce sa nu recunoastem ca Transilvania este trezoreria tarii .Ea n e duce in carca .......

Cam gresit ! cei mai mari donatori la bugetul de stat sunt Bucurestiul si jud . Constanta . Din Ardeal contributor net la buget este doar judetul Cluj. Si sa nu uitam ca cel mai mare contributor privat la buget este in judetul Arges.

tatar ady

Cei mai mari donatori dar si mai mari cheltuitori,acolo sunt cei mai mari banditi si "baieti destepti"care fac afaceri cu statul.

ionel07196555

Citat din: bogdan moldovean din Ianuarie 19, 2014, 07:46:05 PM
numai natia asta romana se intorce nostalgica la timpurile sumbre.Cum sa dam inainte, daca suntem ancorati in trecut ma intreb.De ce nu n e lepadam haina asta grea si murdara din carca noastra si sa incepem un nou inceput/?Cand vom pricepe sa invatam sa train independent si pe picioarele noatre fara sa fim dependenti de STAT si sa intindem mana la cate o sarma si un covrig/?sunt tanar si rog generatiilor mai in varste care au trait in propria mocirla sa n e lase cu nostalgiile comuniste propangardiste si nomencluaturiste in pace. Sa invatam sa n e conducem singuri  Vedeti rezultatele in 24 de ani ale fostilor lingai ceausisti Multumesc
Dupa ce am citit mai sus
Am mers la profil sa ma conving
Tot asa gindeam si eu dar acum 25 de ani cind puteam sa mut MUNTI din loc
Acum nu pot sa ma pling decit daca vreau sa fac ceva legal
ma omoara birocratia si pina sa o inteleg se schimba legislatia
Fa ceva legal in tara asta dar la virgula [ afacere mica ] garantat ca in 6 luni UCIZI BECU si pui lacatu

MariusApicultura

Citat din: dragos2006 din Ianuarie 20, 2014, 08:29:11 PM
Citat din: bogdan moldovean din Ianuarie 20, 2014, 08:13:41 PM... de ce sa nu recunoastem ca Transilvania este trezoreria tarii .Ea n e duce in carca .......

Si sa nu uitam ca cel mai mare contributor privat la buget este in judetul Arges.

Eu nu uit.. :) :) :hi: :hi:
Istoria isi bate joc de cei care nu o cunosc, repetandu-se!!! 
Insulta e declaraţia înfrângerii!!

cornelioandanciu

Citat din: dragos2006 din Ianuarie 20, 2014, 08:29:11 PM

Cam gresit ! cei mai mari donatori la bugetul de stat sunt Bucurestiul si jud . Constanta . Din Ardeal contributor net la buget este doar judetul Cluj. Si sa nu uitam ca cel mai mare contributor privat la buget este in judetul Arges.
Probabil vorbiti de Dacia?Pai asta nu s-a facut candva pe efortul intregului popor?Apoi a cumparat-o Renault? Tot asa si Bucurestiul, pana mai deunazi nu a inghitit banii intregii intregii tari?  In timp ce alte zone din tara au fost lasate de izbeliste!
Va salut.