marin 2011 se prezinta

Creat de Marin2011, Ianuarie 11, 2014, 07:14:44 PM

« precedentul - următorul »

Marin2011

Salut dragi apicultori ma cheama Hristodor Marinel am 40 de ani ,sunt din jud.iasi ,mam apucat de apicultura in 2011 cu 20 de roi si acum am 50 familii de albine ,am trecut prin doua ierni usoare zic eu ,dar iarna aceasta calduroasa mi se pare cea mai grea ,,cu puiet la inceput de ianuarie si cu umiditate mare in stupi ,ce ne facem?                                                                                                                       

Fidi

Salut,cum iernezi familile?Horn sau clopot?Ai folie pe ei?Da mai multe detalii!!

Marin2011

iernez in metoda calmus daniel cu fanta in podisor si o diafragma din papura .

Marius-ursulakhe

Salutare marin si bine ai venit
La iernarea tip horn este o mica smecherie incearca sa lasi cat mai mult deschis urdinisul si materialul de peste podisor sa cat mai usor penetrat de aer sa nu incerci sa le infofolesti prea tare ca aerul sa nu mai poata circula iar in iernarea tip calmus daniel este important ca acea fanta sa nu fie acoperita

Marin2011

fanta din podisor are cam 6 cm. si nu este acopeita ,peste podisor am un ziar si un carton de hirtie ,urdinisu deschis cam 5cm.
Astazi am avut zbor de curatire la toti stupii,mam uitat intr-un stup si avea puiet de toate felurile de marimea unei palme pe o rama ,
un consum de hrana foarte mare ,am gasit in mijlocu cuibului o rama goala,goala si umiditate mare in partea fara rame a stupului.
cred ca umiditatea se datoreaza puietului

Marin2011

cei de facut daca am piet in majoritatea stupilor si geru inca na venit?

bucovineanu

Bun venit. Altceva nu ai ce sa le faci decat sa te asiguri ca nu termina mancarea.

Marius-ursulakhe

Intradevar acel condens este de cresterea puietului si in acelasi timp si consumul mare de hrana
ia acea rama goala daca nu este ouata si scoatea afara si vezi daca mai trebuie bagata alta in locul ei (asta numai daca ai)
Impotriva condensuli incerca sa iei o bucata de material niste aschii care le pui peste rame iar materialul peste rame sa treaca peste diafragma pui podisorul capacul
Sau incerca sa iei acele ziare de pe podisorul cu plasa pui numai materialul iar daca vrei poti pune ziarele peste material

popik50

Bun venit, in ce priveste condensul, asculta ce ti-au recomandat colegii, adica deschide si mai mult urdinisul si fanta de aerisire din podisor sa nu fie blocata. Daca si dupa ce ai facut aceste lucruri tot mai este condens, inseamna ca ai avut si probabil mai ai  in stupi foarte multa miere necapacita. Alta explicatie nu am. Eu folosesc aceleasi metode de aerisire si nu am urma de condens...

Marin2011

Podisoru este din osb cu cadru de lemn ,cred cadin cauza fantei din podisor nu reuseste sasi tina caldura necesara puietului

Marin2011

Un zbor frumos de curatire .

MariusApicultura

Istoria isi bate joc de cei care nu o cunosc, repetandu-se!!! 
Insulta e declaraţia înfrângerii!!

captain bee

:bravo: foarte frumos, spune te rog daca ai facu tstimulari in iarna, cand si cu ce, de cate ori !multumesc !!!! TOATE CEL BUNE !!!

Marin2011

Am facut stimulari si in toamna ,anu asta am inceput stimularile pe 5 februarie  cam din 3 in 3 zile ,cum mia permis si vremea ,stimulare marca Calmus Daniel ,Dumnezeu sai dea sanatate.am avut noroc de un zbor de curatire pe 11 ianuarie ,am sa pun si un filmulet facut pe 11 ianuarie ;SANATATE MULTA;;