Beefonda

Creat de Manuel Im, Ianuarie 11, 2014, 06:30:40 PM

« precedentul - următorul »

Manuel Im

Buna a aparut pe piata turta Beefonda cu Timol - Hrana energetica pt. albine cu tratament  Nosemoza ce parere aveti despre acest produs

oroles

Citat din: Manuel Im din Ianuarie 11, 2014, 06:30:40 PM
Buna a aparut pe piata turta Beefonda cu Timol - Hrana energetica pt. albine cu tratament  Nosemoza ce parere aveti despre acest produs
Nu stiam ca timolul e bun la nosemoza. Mai degaba la varroa!
Postul tau suna a reclama!
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

Manuel Im

nici vorba de reclama am copiat doar cum sa prezentat acest produs pe un site online cu produse apicole(iar acolo spune clar ca turta contine si timol si e bun pt. combaterea nozemozei)

flamadeezy

mmacreanu

Pretul ar fi oke, mai ales ca este si portionata la 1 kg si nu se pare a fi diferita de componenta hranei solide apifonda. Am observat ca exista beefonda simpla si beefonda + tymol ... poate vedem pe la targuri acest produs. Chiar o sa urmaresc la Slobozia daca o sa fie la vanzare!
Când ești mort, nu știi ca ești mort. E greu doar pentru ceilalți. La fel și când ești prost.

oroles

Citat din: Manuel Im din Ianuarie 11, 2014, 08:12:29 PM
nici vorba de reclama am copiat doar cum sa prezentat acest produs pe un site online cu produse apicole(iar acolo spune clar ca turta contine si timol si e bun pt. combaterea nozemozei)

Timolul s-a dovedit eficient in tratarea varroa. Pentru nosemoza este in stadiul experimental. Putine studii concludente.
Eu zic ca daca turta e bine facuta, nu necesita tratarea ei cu cine stie ce substante.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

standdupp

Eu stiu pe cineva care a administrat Beefonda cu timol la peste 20 de familii.
Pentru moment e totul ok, o sa revin in primavara cu detalii ca atunci vom putea trage mai multe concluzii daca e buna sau nu.
Un apicultor incepator

mmacreanu

a mai folosit cineva beefonda? vad ca are componenta diferita fata de apifonda, prima data am crezut ca sunt la fel dar nu au aceleasi ingrediente:
beefonda = Continut : Fructoza 40%, dextroza 54%, trioza 3%, maltoza 2%, zahar superior 1%
apifonda = 83% zaharoza,  5,5% dextroza, 3% fructoza, 2,5% maltoza, 8% zaharide superioare.

cineva care le stie referitor la hraniri, care este dupa carte???
Când ești mort, nu știi ca ești mort. E greu doar pentru ceilalți. La fel și când ești prost.

feerary

Stiu pe cineva care si-a luat asa ceva... ii cam rpd sa tragem concluzii. Eu nu as baga timol...parerea mea.

mmacreanu

Citat din: feerary din Ianuarie 26, 2014, 02:13:09 PM
Stiu pe cineva care si-a luat asa ceva... ii cam rpd sa tragem concluzii. Eu nu as baga timol...parerea mea.

Eu vorbesc strict de beefonda FARA tymol!

feerary

Indicat e sa  nu se bage turta, de oricare ar fi ea.  O familie se dezvolta mult mai bine daca se asigura din timp rezervele. In caz de urgenta eu zic ca e buna si asta. Colegu care a bagat nu s-a plans de ea.

standdupp

Am revenit cu detalii despre BeeFonda.
Intre timp am mai aflat un stupar care are cam 200 de familii si a dat Beefonda cu Timol. Au consumat-o fara probleme, iar familiile sunt iesite din iarna si foarte active.

Cred ca la iarna o sa inlocuiesc si eu Apifonda cu Beefonda, pentru simplul fapt ca la Apifonda e greu cu taiatul si administrarea.
Un apicultor incepator

Manuel Im

si eu sunt multumit eu le-am dat Beefonda cu timol si Beefonda cu vitamine

edward_w92

Si eu am pus beefonda de pe la 15 ianuarie, dar varianta fara timol, e facuta prin BG parca, super o mananca albinele, am administrat-o deasupra pe sita, si nu s-a uscat nu nimic, chiar multumit de ea, nu ramane o firmitura. Am mai ramas cu 20 de kg, le-am luat inainte sa vad ce situatie am la proviziile familiilor, dar pana la pomi fructiferi cred ca o dau si pe asta s-o manance, eventual le dau cate o foita la construit daca vine caldurica iar, sa nu stau cu ea asa pe gard, o dau pe la familiile mai puternice. Chiar ma bate gandul cand o fi la toamna, sa fac completare, macar jumate din ea cu asa ceva, o zi-doua sirop, dupa o turta d-asta, mai ales daca o sa merg iar la padure si albinele culeg miere de mana si ocolesc faneata.

standdupp

Citat din: edward_w92 din Martie 27, 2014, 08:10:40 PM
Si eu am pus beefonda de pe la 15 ianuarie, dar varianta fara timol, e facuta prin BG parca, super o mananca albinele, am administrat-o deasupra pe sita, si nu s-a uscat nu nimic, chiar multumit de ea, nu ramane o firmitura. Am mai ramas cu 20 de kg, le-am luat inainte sa vad ce situatie am la proviziile familiilor, dar pana la pomi fructiferi cred ca o dau si pe asta s-o manance, eventual le dau cate o foita la construit daca vine caldurica iar, sa nu stau cu ea asa pe gard, o dau pe la familiile mai puternice. Chiar ma bate gandul cand o fi la toamna, sa fac completare, macar jumate din ea cu asa ceva, o zi-doua sirop, dupa o turta d-asta, mai ales daca o sa merg iar la padure si albinele culeg miere de mana si ocolesc faneata.

Din cate am inteles de l aimportatori, BeeFonda e de origine din Grecia, iar Bulgarii au luat licenta de la greci si produc si ei.
Oricum, e bine de stiut ca e ok. O varianta mult mai ieftina decat Apifonda.

Tare curios sunt de turta Dulcofruct, deci daca a dat cineva, il rog sa ne dea o parere si despre ea, eventual in comparatie cu Beefonda. De asemenea daca a dat cineva Apiluk energetic, sa ne spuna daca isi merita banii in plus fata de BeeFonda.
Un apicultor incepator