Taiatul Apifonda cu sarma...un mit

Creat de oroles, Ianuarie 11, 2014, 03:46:07 PM

« precedentul - următorul »

feerary

mmacreanu

Merge cu sarma de inox mai groasa si sa stea putin la caldura turta ...
Când ești mort, nu știi ca ești mort. E greu doar pentru ceilalți. La fel și când ești prost.

edward_w92

La ce moale e Apifonda, se taie cu sarma garantat, am luat acum de curand turta Apifonda sa dau la muste, la cele la care am pus pe rame direct n-or sa fie probleme desi cred ca o ia printre rame cu tot cu punga, la cele la care am pus pe sita cu ochi mai mare s-ar putea sa fie surprize, la cele cu ochiul marunt nu-i bai, curge exact cat e nevoie, nu ramane nimic, nu se usca nimic. Azi am pus turtele, maine trebuie sa vad despre ce-i vorba la sitele cu ochi mai mare dar sper ca se descurca mustele, ca le-am facut turte nu foarte mari pana ajung in oras sa mai iau vreo 20kg sa fac turte mai sanatoase sa aiba pana la 1 martie. Pana acum desi le hranesc de la inceput de decembrie, nu sunt probleme din cauza turtelor fiindca au avut parte de zbor de curatire. Am si luat-o-n barba de la o musca asa de inceput de an.

pistol28

Citat din: edward_w92 din Februarie 05, 2014, 11:27:25 PM
La ce moale e Apifonda, se taie cu sarma garantat, am luat acum de curand turta Apifonda sa dau la muste, la cele la care am pus pe rame direct n-or sa fie probleme desi cred ca o ia printre rame cu tot cu punga, la cele la care am pus pe sita cu ochi mai mare s-ar putea sa fie surprize, la cele cu ochiul marunt nu-i bai, curge exact cat e nevoie, nu ramane nimic, nu se usca nimic. Azi am pus turtele, maine trebuie sa vad despre ce-i vorba la sitele cu ochi mai mare dar sper ca se descurca mustele, ca le-am facut turte nu foarte mari pana ajung in oras sa mai iau vreo 20kg sa fac turte mai sanatoase sa aiba pana la 1 martie. Pana acum desi le hranesc de la inceput de decembrie, nu sunt probleme din cauza turtelor fiindca au avut parte de zbor de curatire. Am si luat-o-n barba de la o musca asa de inceput de an.

Musca

https://www.google.com/search?q=musca&hl=ro&rlz=1T4GGHP_roRO569RO570&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=oNnyUu6vJaWE4ATc1YHYAg&ved=0CAkQ_AUoAQ&biw=1280&bih=796&dpr=1

Albina
:bzz:
Trebuie sa stii sa vezi,
ca sa prevezi
si sa prevezi ca sa previi

balasbebe

Ceea mai simpla metoda de a tai turta este cu un spaclu lat si nichelat. L-am gasit la 22 de lei. O pot taia la felii cum doresc. Prima data o tai in doua, o pun pe cate o diafragma, sa o pot duce acolo unde este nevoie mai usor, dupa care la fiecare stup o tai cat este nevoie.
http://www.lorencic.ro/0cache/e2cea75c365a3f0ea69a9e9e0f7f93ed.jpg

mmacreanu

La unii ne plac albinele, la altii mustele ... atat de tare incat le da apifonda de mancare!  :nono:
Când ești mort, nu știi ca ești mort. E greu doar pentru ceilalți. La fel și când ești prost.

sandupop

Citat din: sandupop din Ianuarie 30, 2014, 10:36:11 AM
Totusi cu fir cald, trebuie sa mearga, eu o sa fac un dispozitiv cum zicea mai sus Kov iulian...sa vedem ce iese. Va tin la curent.
Au venit si rezultatele....am incercat cu fir de otel intr-o rama de bomfaier, merge destul de greu, am încercat cu un cutit lat, si rece si încălzit,  tot la fel greu, cu fir de nichelina încălzit nu merge aproape de loc.....ultima varianta  si cea mai  buna a fost cea  cu firul de otel legat de doua mânere si taiat de jos încrucișat. Asa cum a postat oroles filmul. Acesta este filmul  apinatura - Apifonda, taiere turte Nu am incercat cu spaclul desi pare o metoda buna.. mai experimentam.
Nu trageti!! ...Sunt incepator.

edward_w92

Citat din: pistol28 din Februarie 06, 2014, 02:43:11 AM

Musca

https://www.google.com/search?q=musca&hl=ro&rlz=1T4GGHP_roRO569RO570&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=oNnyUu6vJaWE4ATc1YHYAg&ved=0CAkQ_AUoAQ&biw=1280&bih=796&dpr=1

Albina
:bzz:
Le spun muste ca nu prea inteapa:)), hai dom'le, nu putem sa fim asa, macar un pic, ironici? Bineinteles ca de albine vorbeam ca si restul de pe aici, altfel intram pe forumul www.forum.muscaritul.ro :))

cristian87

Citat din: oroles din Ianuarie 11, 2014, 07:02:10 PM
Citat din: cristian87 din Ianuarie 11, 2014, 06:51:54 PM
cel mai usor se taie apifonda cu harletul, acel harlet tip lopata , fara varf
sau pui pe altul sa o taie :lol:
Tare vreau sa vad si eu taiatul Apifonda cu harletul!
am un prieten stupar care are degete doar la o mana
el asa taie apifonda, o pune pe o scandura jos pe podea si taie cu un harlet care nu are varf
daca el poate , oricine poate, nu va iesi la milimetru dar merge.
zâmbeşte-mîine poate fi mai rău

oroles

Citat
Au venit si rezultatele....am incercat cu fir de otel intr-o rama de bomfaier, merge destul de greu, am încercat cu un cutit lat, si rece si încălzit,  tot la fel greu, cu fir de nichelina încălzit nu merge aproape de loc.....ultima varianta  si cea mai  buna a fost cea  cu firul de otel legat de doua mânere si taiat de jos încrucișat. Asa cum a postat oroles filmul.
@sandupop, eu ziceam ca nu merge sa tai turta prin metoda asta. Trebuie sa schimbi des sarma. Dupa 2-3 taieri, din cauza forfecarii sarma se rupe!
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

sandupop

Citat din: oroles din Februarie 07, 2014, 09:48:58 AM
Citat
Au venit si rezultatele....am incercat cu fir de otel intr-o rama de bomfaier, merge destul de greu, am încercat cu un cutit lat, si rece si încălzit,  tot la fel greu, cu fir de nichelina încălzit nu merge aproape de loc.....ultima varianta  si cea mai  buna a fost cea  cu firul de otel legat de doua mânere si taiat de jos încrucișat. Asa cum a postat oroles filmul.
@sandupop, eu ziceam ca nu merge sa tai turta prin metoda asta. Trebuie sa schimbi des sarma. Dupa 2-3 taieri, din cauza forfecarii sarma se rupe!
Am inteles ce ai zis, .....dar din metodele incercate de mine, este cu cea mai mare productivitate. Mâine voi incerca cu fir textil de pescuit. Cu toate ca as incerca si metoda cu topirea Apifondei si turnarea ei in forme ca zaharul candi.Dar mi-e frica sa i se schimbe caracteristicile in urma incalzirii.....mai încercăm.

stefanescu

Nu incerca cu fir textil de pescuit. Am incercat eu si am dat chix. Am pus si fir mai gros sintetic si nici cu el nu am reusit. In concluzie am renuntat si am folosit un cutit foarte mare.
O zi liniștită și cât mai puțini proști în preajmă (măcar să ne dorim!)

sandupop

Mersi.  Macar sa nu mai incerc, cu fir de pescuit,  cred ca maine imi fac un cutit dintr-o lama de drujba, o despart in doua si ii fac doua manere.... sa vedem ce iese.

sorinma

Incercati cu cablu de frana de bicicleta sau de schimbator
Cu cat stii mai mult, cu atat iti dai seama ca stii prea putin ...George Calinescu
Adevarul este rareori pur si niciodata simplu...Oscar Wilde

sandupop

Citat din: sorinma din Februarie 07, 2014, 08:01:29 PM
Incercati cu cablu de frana de bicicleta sau de schimbator
Asa intreg sau desfacuta o spira? Intreg nu e prea gros?