stupi din poliuretan

Creat de bee_lover, Mai 03, 2007, 12:24:47 AM

« precedentul - următorul »

D006

Citat din: florin_apisDomnule crombra nu inteleg de ce ajung lazile acestea la un asemenea pret exsagerat.Pe mine ma puteti convinge ca sant bune, dar nici intrun caz ca isi merita banii.Probabil daca ar avea alt pret sar mai inghesui stuparii sa-l incerce dar asa....
    Va doresc sanatate!
corect.

crombra

Citat din: florin_apisDomnule crombra nu inteleg de ce ajung lazile acestea la un asemenea pret exsagerat.Pe mine ma puteti convinge ca sant bune, dar nici intrun caz ca isi merita banii.Probabil daca ar avea alt pret sar mai inghesui stuparii sa-l incerce dar asa....
    Va doresc sanatate!
Din pacate eu sunt un simplu utilizator al acestui tip de stupi. Nu am nici cea mai mica cunostinta vi-a- vis de modul cum li s-a facut pretul.
Ce pot cu certitudine sa afirm este ca sunt mai ieftini decat stupi similari care se vand in Danemarca.
Am mai spus-o si o repet, depinde de fiecare cum gandeste pe termen lung. Pentru mine personal nu sunt scumpi. E drept eu nu traiesc din apicultura. Deocamdata.
Mierea e dulce :)  :) dar cu cata  truda amara se scoate :sad: :sad:.

http://crombra.sunphoto.ro/

D006

Am citit si m-am gandit si m-am apucat sa tai ceva polistiren si ...... a iesit un nuc.
Am nevoie de vreo 10 nucs anul asta asa ca primul e facut.
Azi am pus doua rame de albine cu puiet si oua noi si o rama cu miere si doua cu faguri goi.
Cam asa arata.

crombra

Andrei din nefericire s-ar putea sa ai surpriza sa ti-l roada. Din cate vad eu este polistiren expandat. Stupii din polistiren expandat se fac din material cu densitatea de 100 kg/mc. Incearca extrudat. Poate la tine in State se gasesc placi din poliuretan dur(120 kg/mc) de 20 mm. Sunt cele mai bune.
Succes!

Simi

Eu in toamna am facut exact din acelasi material la stupi diafragme si le-am pus destul de tarziu si cu toate astea l-au facut fulgi, prin unele locuri l-au gaurit complet pe suprafete destul de mari.
Ce sa zic nu cred ca ii bun, poate extrudatul.
Viaţa ne-a fost dată fără să o cerem
şi o vom pierde fără să fim întrebaţi.

andrei_salaj

extrudatul ii in test la mn...diafragma de iernare..o sa vad rezultatele

D006

Hmmmm, o lectie de invatat.
De fapt acum imi aduc aminte ca nici la soare nu rezista.

stefan1

O idee care-mi vine ar fi lipirea pe interior a unei plase de tantari pe toate siprafetele, cu un adeziv potrivit. Neajunsul va fi ca nu se va mai putea face o dezinfewctare eficienta. Si in exterior s-ar putea placa cu o folie rezistenta.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

D006

trebuie folosit polisteren extrudat

crombra

Pentru AndreiRN,
Placi din poliuretan rigid MADE in USA.
Vezi aici ceva bun pentru stupi. material PBHT sau mai economic PBLT
http://www.piedmontplastics.com/static/ ... %20HDU.pdf
Nu stiu preturile sau daca renteaza, dar garantat materialul e super rezistent.
Eu din material din acesta am stupii. Se poate uzina fara probleme. :nod:
Recomandat cu densitatea 8-10 p/cf.(128-160kg/mc)
Si, surpriza , sunt langa tine in ORANGE, CA

D006

Oauuu
Da, sunt la cativa km de mine.
O sa sun.  :hi:

D006

Grosime de un tol placa de 1m X 2m cu $24.
Am vazut ca au si la mine la munca pt captusirea interioara ca cutiilor care transporta ceva ....... bun.
O sa pun mana pe cateva bucati si o sa vad cum se construieste.

D006

D006

va salut!sunt din focsani jud.vrancea,am 58 de ani si nu cred ca e prea tarziu sa  devin apicultor.Daca aveti putin timp v-as ruga sa-mi dati cateva sfaturi.Din cate am vazut si citit pe forum,printre altele nu trebuie sa fii alergic la venin.Cum pot sa verific daca sunt sau nu alergic?In alta ordine de idei,trebuie sa cumpar sau sa confectionez stupii(cutiile),ca ma pricep la confectionat destule,sunt indemanatic.Am vazut ca se pot confectiona si din poliuretan sau polistiren extrudat.Domnule CROMBRA,ati facut referire la doua tipuri de material bun pt stupi si anume,PBHT sauPBLT,si spuneti ca din acest material aveti si d.vs stupii.As vrea sa-mi spuneti ce tip de stupi trebuie pt stationar?Deoarece pt pastoral nu am posibilitate.Imi prinde bine orice sfat bun.Fiind la inceput de drum si vecini de judet,va rog sa-mi spuneti ce ustensile de prima urgenta imi trebuie?Indraznesc sa va deranjez pt ca am vazut majoritate userilor sunt oameni saritori si de bun simt.Sigur o sa mai am si alta data nevoie de sfaturi,de aceea va rog sa nu va suparati daca va mai deranjez cu intrebari de incepator,poate stupide.A,uitasem sa va intrb unde se gaseste acest materal de care pomeniti mai sus? MULTUMESC ANTICIPAT!
:smile:  :smile:

crombra

In primul rand bine ai venit pe forum.
:hi: