Legea APICULTURII

Creat de pistol28, Ianuarie 04, 2014, 05:29:59 PM

« precedentul - următorul »

bucovineanu

Citat din: bio din Ianuarie 11, 2014, 10:05:39 PM

Ia statul, o laie...:))

..nici nu iau baietii ultima transa de bani, ca si-au bagat piciorul in ele de albine.

Nu sunt banii lor munciti ii doare in paispe ca o dau in bara.

Ca au trecut deja ceva ani de la inceputul masurii 141,  fi interesanta o statistica sa vedem din cei care au accesat de exemplu 141 in primele seriii.. ..... --Citi au mai trecut in anul 4 si 5 de finantare.
La 141 nu era nici o problema daca nu se continua activitatea si intradevar au ramas doar cei care aveau numarul de familii la  care trebuiau sa ajunga si in plus s-au mai straduit cativa din cei care au fost corecti sa respecte proiectul. De aceea s-a si renuntat la masura.
Daca am inteles bine la 112 daca nu se respecta angajamentul, trebuie returnati banii.

albinasebes

pana la urma ce masuri vor fi din 2014? se renunta la 141, sau se incurajeaza?
"Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri"(Matei 5, 16)

istodorescu vasile

Citat din: albinasebes din Ianuarie 11, 2014, 11:06:21 PM
pana la urma ce masuri vor fi din 2014? se renunta la 141, sau se incurajeaza?
din spusele ministrului agriculturii se va renunta la masura 141 deoarece  nu si-a atins scopul vizat , si vor aparea PROIECTE SUB ALTA FORMA. NU SE CUNOASTE NIMIC DEOCAMDATA.

marius_vfp

Citat din: istodorescu vasile din Ianuarie 11, 2014, 10:19:46 PM

uite ca au trecut toti, cel putin aici in mehedinti. eu am accesat 141 de gura nevestei,

:yahoo_cry: nu sunteti singurul , nevestele astea , e las ca io veni si la a mea randul sa dea la manivela atunci s-o vad daca isi mai doreste 141. ca de apicultura nu ma las asa usor. =)) =))
spor
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

mosunick

Mie mi se pare ca toti apicultorii is fachiri...
De cand ma stiu am fo' amenintati cu injectiile daca nu suntem cuminti.
Iaca am dat de albinute cu totii si am fo' injectati... Da se pare ca ne place si injectia la propriu si aia la figurat, ca de ce ne doare mai tare de-aia ne inapatanam mai mult sa merem  mai departe..
Sa fiti sanatorsi si la nesfarsit "injectati" de ale voastre albine!
"There is little difference in people, but that little difference makes a big difference. The
little difference is attitude. The big difference is whether it is positive or negative." - W. Clement Stone

petru.atudorei

Azi la viata satului a fost invitat ministru agriculturii si a spus ca masura 141 se va continua si in 2014 dar sub alta forma. Se Vor da 15000 de euro sau pana la 15000 euro bani nerambursabili 100%

D006

Asta e stire de Radio Erevan deoarece Bruxelesul tocmai a respins dosarul Romaniei .

petru.atudorei

Am scris doar ce a zis ministru....cu gura lui

D006

petru.atudorei

morozan simion

nici o lege din romania nu interzice la nimeni sa nu fie prost si nici macar nueste o unitate de masura pentru aceasta ))/

Liviu.gh

Citat din: petru.atudorei din Ianuarie 12, 2014, 06:15:56 PM
Azi la viata satului a fost invitat ministru agriculturii si a spus ca masura 141 se va continua si in 2014 dar sub alta forma. Se Vor da 15000 de euro sau pana la 15000 euro bani nerambursabili 100%

...informatia apare "in premiera" in partea a II-a a emisiunii pe la minutul 26...
...sa vedem si cand se va implementa...

petru.atudorei

Am si eu o nelamurire cu noua lege.
In art. 1 punctul 2 se zice "Cresterea albinelor este o indeletnicire traditionala a populatiei...." la art.2 se zice ca activitatea de apicultura poate fi practicata de orice persoana care are carnet de stupina si are stupii inregistrati la ......
Acum.. daca cresterea albinelor este o indeletnicire traditionala.. de ce poate fi practicata doar de persoane autorizate?

De asemenea la art. 5 punctul d, definitia apicultorului este: " Apicultor persoana care detine, creste si/sau exploateaza familii de albine. acest punct se cam contrazice cu art. 2.

In articolul 8 se precizeaza ca : In scopul imbunatatiirii resurselor melifere, autoritatile administratie locale vor folosi cu prioritate terenurile care le au in administrare la plantarea terenurilor improprii pentru a gricultura...etc.
As vrea sa o vad si pe asta:))))

marius_vfp

petrule petrule , lasa plantarea ca acolo emunca grea de puscarias pentru ei , da sa vad ce fac cu articolul 11 si 12 . sa vad ce baza melifera pun la dispozitia noastra , ca taxe sunt buni de pus sa vedem si beneficile.
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

Aurel

Citat din: petru.atudorei din Ianuarie 12, 2014, 06:20:24 PM
Am scris doar ce a zis ministru....cu gura lui
Nu intocmai ce a spus ministru.