PROBLEME IERNARE

Creat de dany 1, Decembrie 30, 2013, 09:35:38 PM

« precedentul - următorul »

dan sebastian

Deschide stupul fara probleme daca esti langa stupina. E normal sa ai mortalitate dupa 1 luna in care nu au iesit la zbor. Vezi sa nu ai vreun soarece ca asta e si mai naspa. Cat iti ia tie sa te uiti? 5 min maxim 10. Stai linistit ca nu mor ele din asta. Te poti uita si la -10 grade fara frica pana in 15 - 20 ian. Apoi se schimba problema. Pune si un filmulet daca poti, sau macar o poza.
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

dany 1

o sa merg la stupina peste o ora si vad la fata locului ce masuri iau. Multumesc pt raspunsuri
Doar adevaratii  campioni  au  puterea  de  a  se  ridica  si a  merge mai  departe. Daca  ai  cazut  ,  ridica-te si  vei  castiga!!!

bucovineanu

E posibil sa aiba puiet in corpul intai si sa fi terminat mancarea de acolo. Oricat ar fi de puternica sunt prea multe albine moarte.

dan sebastian

Daca gaseti hrana suficienta in cuib, si nu e puiet, poti sa inversezi corpurile, si atunci nu o sa mai ai condens. Sti si tu ca caldura sta sus.
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

dany 1

Posibil  si asta  dl  bucovineanu ,  am  luat  in  calcul  si  varianta  asta  care  dupa  parerea  mea  este  cea  mai  probabila,  iar  la   timpul  asta  (  daca  ar  fi  asa  cum  ziceti   dv )  nu  stiu  ce  as  putea  face  ,  puiet  jos, mancare  lipsa  , albina  facuta  ghem si  nu urca  sus ,  doar  aplicarea unei  turte  la cap   cum  se  spune  asta  insemnand intre ramele  de  sus  si  cele  de jos si  astfel  se  formeaza  si  acea  punte care  le-ar  ajuta  sa   urce  in  cat.
La  asta  m-am  gandit eu ,  daca  gresesc  va  rog  sa  ma  corectati
Doar adevaratii  campioni  au  puterea  de  a  se  ridica  si a  merge mai  departe. Daca  ai  cazut  ,  ridica-te si  vei  castiga!!!

dan sebastian

Daca pui turta intre corpuri nu mai are motiv sa urce. Daca are puiet jos nu se misca de acolo indiferent ce I-ai face tu. Eu zic sa lei cu pasi marunti.
1. are sau nu puiet? daca nu are treci la pasul 2
2. verifici ce hrana are in cuib, eventual iei de sus 2 rame si le muti jos.
3 poti inversa caturile daca are miere suficienta in cuibul 1.

Daca are puiet ia rame de sus cu miere, pune-le jos si renunta la un corp. Iti ajunge 1 corp acum.

Florin D.

dany, iti recomand cartea Iernarea familiilor de albine-Ion Miloiu.

dany 1

Multumesc  Florin,  insa  sunt  de  parere  ca problemele   care  pot  interveni  in  stupina  intr-o  iarna nu  le gasesti  in  totalitate  in  carti  ci  mai  degraba  la  apicultorii  care  au  trecut  si  s-au  lovit in  decursul  anilor  de   fel  si  fel de  probleme.
Oricum  o  sa caut  cartea   recomandata  de   tine  sa  vad  daca  are   ceva  in  plus  fata  de  cele  citite  de  mine.
Sanatate  multa!

Florin D.

Foarte adevarat ce spui dar cartea e abecedarul care-ti fixeaza notiunile.
Vei aprecia mai limpede un sfat ca fiind potrivit sau nu situatiei intalnite.
Sanatate!

dany 1

Ti se  pare  ca   nu  am  notiunile  de  baza  ale  apiculturii?!!!

dan sebastian

Daca nu ai apucat sa te uiti azi in el asteapta vreme potrivita. Te vei edifica atunci.Insa nu-ti face probleme. Albinele sunt pe planeta asta dinaintea oamenilor, si au supravietuit cu brio. Rezista 2saptamani fara gram de hrana. Pana atunci:
La multi ani !

dany 1

Salut   SEBASTIAN  ,  LA  MULTI  ANI!
Ieri am  ajuns  acolo  si  .........surpriza ,  albinele  erau  si  pe  ramele  din  cat,  ceea  ce  inseamna  ca  pot  trece   si  cara  miere  daca  au  nevoie  ,  dintr-un  corp  in  altul  fara probleme , in  acel  spatiu  dintre  ramele  de  sus   si  cele  de jos albinele   au  avut  grija  sa-si  construiasca  singure  acea  punte . Doar  am  verificat  cantitatea  de  miere  din  cateva rame  ,  miere  suficienta.
Si  eu  astept  acea  zi  cu 9-10 grade mai  ales  ca  la  noi  in  zona  au  fost  temperaturi  mai  scazute  iar  zborul  de  curatire  a  lipsit.
Sanatate   multa   si mult  noroc!

bucovineanu

Vor cara mierea atat cat le va permite vremea. Daca vremea se raceste drastic si regina a inceput ponta in corpul intai, situatia devine critica.

dany 1

Sanatate  multa si  si fercire cel putin la fel in noul an, dl bucovineanu!
Corect ceea ce ziceti, nu-mi ramane decat sa urmarsc situatia sa vadce se intampla. Daca urca sus totul e ok, daca nu........intervenim intr-un fel sau altul.
Dupa cum spuneam ,depind de temp d afara care dupa prognoza undeva pe 7 -8 ianuarie va fi temp mai ridicate.

kamy

Dani boy taie nodul gordian nu te mai chinui sa-l desfaci!deschide stupul si reorganizeaza pe un singur corp plin cu papa!