• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

Ajutor!pareri micronucleu

Creat de dragos1994, Decembrie 27, 2013, 11:31:12 p.m.

« precedentul - următorul »

dragos1994

Ce parere avezi despre miconucleul pe care l-am vazut la dragos2006:
1. crescatoria de matci - regine   2. crescatoria de matci - regine 2013 
      Doresc ca din primavara sa comfectionez in jur de 20 de nuclee de imperechere, si nu stiu ce sa aleg intre micro nuclee din filmarea nr 1 sau tipul de nucleu din filmarea nr 2? As dori cat mai multe pareri, in special de la Dragos care le-a folosit pe amandoua. Multumesc!

pop alin daniel

 :bzz: :bzz: salut eu am folosit nucleul din video 1 e bun dar scump 40 lei iti iei unu de model si il copiezi il faci din lemn, trebuie tinut numai la umbra ,am pus unul la soare de experiment nu ia mers bine s-a depopulat avantaje folosesti albina putina,cel din video 2 e bun ca poti sa ienezi cate o matca(eu nu am astfel de nucleu) uitate pe you tube la filmele lui Mihai Roman,are filme facute in stupina lui Danut Puisoru acolo ai sa afli multe informatii si vorbeste si despre nucleul din video 2
pt. modelul din plastic la 20 bucati te costa minim 800 lei, mai bine il faci din lemn scapi mai ieftin si nu e greu de facut  :bzz: :bzz:

dragos1994

Multumesc. Intentionez sa le fac din lemn.Eu doresc cat mai multe pareri personale

popik50

Daca vrei sa cresti regine pentru tine alege varianta nr. 2 . Reginele care sunt facute in aceste macro- nuclee pot fi urmarite pe o perioada mai lunga si se pot trage concluzii pertinente in ceeace priveste ponta fiecareia. Un alt avantaj ar fi si numarul mai mare de albine care pot forma nucleul respectiv si regina va beneficia de o mai mare atentie si o ingrijire mai atenta. Nu in ultimul rand pot spune ca in astfel de macro - nuclee poti tine regine de rezerva si peste iarna. Iar in final daca te-ai plictisit de cresterea reginelor poti face din macro- nucleu o roinita pe cinste(6 rame Dadant). Aceste cateva avantaje(mai sunt si altele) sunt net superioare micro - nucleelor. Cand vorbim de cresterea reginelor in numar mare pentru vanzare e alta situatie si pentru asta as prefera micro-nucleul.

ady iulian

Sal. De ce nu incerci sa le faci di polistiren extrudat de 2 sau 3. eu am facut din extrudat de 3 :bzz:

D006

  O regina se poate imperechea si intr-o cutie de chibrit . Nu dimensiunea conteaza prea mult ci eficienta economica . Azi merg la stupina si fac un film cu nucleele de imperechere.

ady iulian

Citat din: dragos2006 din Decembrie 28, 2013, 01:50:00 p.m.
  O regina se poate imperechea si intr-o cutie de chibrit . Nu dimensiunea conteaza prea mult ci eficienta economica . Azi merg la stupina si fac un film cu nucleele de imperechere.
Asteptam cu mare pacere :bravo: :bravo: :hi:

dragos1994

Abia astept si multumesc mult drsgos2006.Urmaresc toate filmele tale. :thanks:

kamy

Tare de tatului bine era sa ne spui ce soiuri de lazi ai,daca cumva ai lazi orizontale atunci ai nevoie doar de diafragme cu furtun pentru etansare sau camera de camion,si o masina de gaurit cu care dai o gaura de 15 mm in partea din spate a lazii,ai astfel aproape gratuit la fiecare lada cate un nucleu (sau de ce nu cate doua)pe 2 rame unde poti pune o rama cu puiet si una cu mancare,fiindca zboara in spatele lazilor procentu de imperechere e nitel mai bun!
Ai avantajul de a face foarte usor nucleul si schimbarea matcii la fel de usor dupa ce folosesti matca batrana pe post de berbece cu care testezi peretele lazii doar scoti diafragma!

D006


dragos1994

Cred ca voi merge pe micro nucleu, deoarece vreau dupa imperechere sa le mut imediat in roiuri noi formati.

Fidi

mii de multumiri pt.filmuletul cu crescatoria d-voastra de matci!!un nou an sanatos va doresc din toata inima!!

D006

  La fiecare inceput de an am o groaza de proiecte in cap , sa vad pe care ma axez . oricum cu reginele voi continua in paralel pe mai multe modele de nuclee de imperechere . Vor veni si alte modele !

Fidi

astept cu mare,mare interes,postarile super profi,ale d-voastra

dragos1994

Abia asrept. Un nou an plin de realizari tuturor apicultorilor