viitorul stuparitului de tip pastoral

Creat de rusu marius mircea, Decembrie 16, 2013, 05:40:44 PM

« precedentul - următorul »

jenica67

In Romania nu exista legi clare, care sa reglemateze ceva. Toate legile existente se pot aplica, numai cu norme de aplicare, norme, ce de cele mai multe ori pot schimba intelesul continutului.
Ar fi simplu, daca nu ar fi asa de complicat, sau ne pare numai noua ?

dan sebastian

Citat din: yulian din Decembrie 18, 2013, 04:13:44 PM
Citat din: marius mircea din Decembrie 18, 2013, 03:50:02 PM
legislatia actuala cere urmatoarele:
3. acceptul primariei sau al asociatiei apicole de destinatie. cand ajungi la destinatie trebuie sa notifici primaria din comuna unde te situezi si perioada cat vei sta in acea locatie

Gresit! Nu-ti trebuie acceptul primariei sau al asociatiei apicole! Macar atat, slava Domnului! Trebuie doar notificarea primariei cu privire la data si numarul de stupi si locatia.

Extras din Legea Apiculturii - 89/1998
  ART. 8
    Pe intreaga perioada de deplasare si amplasare a stupinei, apicultorul este raspunzator de respectarea normelor privind distanta dintre stupine, incarcatura la hectar, respectarea directiei de zbor a stupinelor amplasate anterior, avand totodata obligatia de a informa, in scris, consiliul local pe raza caruia este situata vatra de stupina, in cel mult 24 de ore de la instalarea pe vatra, asupra locului exact, perioadei de sedere, numarului familiilor de albine amplasate, cat si cu privire la datele personale de identificare unde poate fi anuntat in cazul efectuarii tratamentelor fitosanitare cu substante chimice, pentru prevenirea intoxicatiilor la albine, conform prevederilor legale in vigoare
Dar pt instalarea stupinei intr-o pepiniera, de ex la munte, brad, care este taxa per stup?
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

yulian

Depinde de cand nu a mai mancat miere padurarul   :rotfl:

dan sebastian

:hippo:
Citat din: yulian din Ianuarie 02, 2014, 10:26:14 AM
Depinde de cand nu a mai mancat miere padurarul   :rotfl:
Surpriza, e 8 ron per familie pt pastoral in pepiniere. De obicei nu poti pune stupii in mijlocul padurii. Iar la marginea lor sunt de obicei pepinierele.
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

dorindafi

dane , ai fost la munte cu coloniile  ?
shi daca da in ce loc ?

eu practic muntele de ceva vreme shi sunt de alta parere . data este 10-08-2013
CODUL  e   LEGEA
         0763650092

dan sebastian

Da, la munte, intr-o pepiniera de brazi, dupa cumse vede in filmulete. Insa pe 23 iulie i/am adus adus acasa.

Fane

Cred ca  sau cam saturat si asociatiile  de  uni asa zisi apicultori anul trecut care au facut prapad la rapita si floerea soarelui  si eu pe acei oameni nu ia-si mai primi niciodata in pastoral, trebuie sa se face ceva cu ei.

Florin D.

dan sebastian

Presupun ca au calcat peste culturile agricole, si oamenii aia s-or fi chinuit sa le cultive si sa le munceasca sau au uitat sa dea spaga aferenta.

Fane

da exact au intrat cu masinile undeva la 50, 100 de metri in lanul de rapita si au driguit totul, fiind ud au si intepenit si au facut dezastru iar, acceiasi prieteni pe care o sai port doar ca pe o amintire proasta in suflet la floare au binevoit sa intre in lan sa bata toata ziua la palari facand si ei catva zeci de saci sa manance si animalele lor pt ca albina polenizeaza si datorita lor se face recolta dubla

cipik

Citat din: Fane din Ianuarie 04, 2014, 11:06:50 PM
da exact au intrat cu masinile undeva la 50, 100 de metri in lanul de rapita si au driguit totul, fiind ud au si intepenit si au facut dezastru iar, acceiasi prieteni pe care o sai port doar ca pe o amintire proasta in suflet la floare au binevoit sa intre in lan sa bata toata ziua la palari facand si ei catva zeci de saci sa manance si animalele lor pt ca albina polenizeaza si datorita lor se face recolta dubla

Legea bunului simt unde mai este? Si mai ne intrebam de ce nu suntem anuntati ca se fac tratamente sau alte interventi daunatoare la albine.
Zambeste, maine poate fii mai rau.
http://prepelitebucuresti.sunphoto.ro/

Aurelian A.

Pai astia nu se mai numesc apicultori,sunt niste oameni fara caracter,cum sa ai tupeul sa distrugi sau sa furi munca oamenilor?!..Doamne fereste.. ))/ ))/ ))/
"Nu sunt destept,dar cand privesc in jur prind curaj." Ion Creanga

SPYKAL

Citat din: Aurelian A. din Ianuarie 05, 2014, 01:04:12 AM
Pai astia nu se mai numesc apicultori,sunt niste oameni fara caracter,cum sa ai tupeul sa distrugi sau sa furi munca oamenilor?!..Doamne fereste.. ))/ ))/ ))/
Orice padure are uscaturile ei, dar din pacate la noi sunt prea multe vreascuri.  :qp: Bunul simt?!!!Ce-i ala? ))/ ))/ Pentru unii asa ceva chiar nu exista. De aceea am ajuns unde am ajuns si ne intrebam stupefiati.....Oare de ce?!!! Stima si respect!!!

dan sebastian

Eu sunt curios daca in aprilie o sa mai apeleze la tine sa faca acelasi lucru. S-ar putea, spre surprinderea ta ca ei nici nu au relizat cat de neciopliti au fost. Chiar daca mai sunt 4 luni da-ne totusi de veste.

Edi D.

Se alege neghina de grau cat de curand,ca sa ma exprim in termeni agricoli.Ca in orice domeniu o sa reziste cine are pasiune si iubeste meseria asta.Nesimtiti au fost,sunt si vor fi cat va dura pamantul.
Cat despre discutia privitoare la stuparitul pastoral...e necesar acest tip de stuparit atat pentru beneficiile financiare cat si pentru beneficiile aduse agriculturii.Tara e mare,apare loca intr-o zona,fiecare isi ia masurile necesare eradicarii cat mai rapide,nimeni nu vrea sa piarda toti stupii lasandu-i de izbeliste in fata bolii.
Cred ca e un post care nu isi are rostul din punctul de vedere al oamenilor care vor sa faca treaba intr-adevar, si care isi fac meseria cu responsabilitate.
Postul are rost pentru dl.Mircea asta fiind meseria dumnealui.Sunteti platit sa va faceti datoria,asadar  in primavara cei care fac pastoral se pot astepta la o vizita din partea dvs.Spor la treaba si acum sa vorbim de albine.... :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz:
Vreau sa nu am regrete...iar la final sa pot spune: "Multumesc Tie Doamne pentru tot ce am primit in viata asta!!!". Si atat...