Zile NELUCRATOARE LA ROMANI (topic inspirat de dragos )

Creat de Bătrânul, Noiembrie 29, 2013, 08:29:35 AM

« precedentul - următorul »

Bătrânul

"pauzele lungi si dese cheia marilori succese " Hai sa discutem cite 1)Zile libere 2) zilede sarbatori oficiale si cite zile de sarbatori RELIGIOASE NELUCRATOARE SINT LA ORTODOCSII ??????????     :razz: :razz: :razz: :razz: :welcome: :welcome: :welcome: :welcome: :welcome: :welcome: :welcome:

sorinma

Cand cauti motiv sa nu muncesti te uiti in calendar sa vezi ce sarbatoare este
Cu cat stii mai mult, cu atat iti dai seama ca stii prea putin ...George Calinescu
Adevarul este rareori pur si niciodata simplu...Oscar Wilde

NiKoN

Citat din: Bătrânul din Noiembrie 29, 2013, 08:29:35 AM
"pauzele lungi si dese cheia marilori succese " Hai sa discutem cite 1)Zile libere 2) zilede sarbatori oficiale si cite zile de sarbatori RELIGIOASE NELUCRATOARE SINT LA ORTODOCSII ??????????     :razz: :razz: :razz: :razz: :welcome: :welcome: :welcome: :welcome: :welcome: :welcome: :welcome:

http://www.calendarortodox2014.ro/ - si daca tot treceti la ortodocsi nu uitati sa cereti si taina Mirungerii!
Un prieten adevarat nu poate fi cumparat, dar poate fi vandut!

Kov iulian

Citat din: sorinma din Noiembrie 29, 2013, 09:05:59 AM
Cand cauti motiv sa nu muncesti te uiti in calendar sa vezi ce sarbatoare este

Cate zile de sarbatoare au romanii?
la Romani toate zilele sunt de sarbatoare indiferent de religie fiecare cauta sa munceasca cat mai putin  =)) =)) =)) =)) =))

CitatCe ziceti daca noul COD al MUNCII ar suna asa:

1. Ne nastem obositi pt. a ne odihni.
2. Munca l-a creat pe om dar nici lenea nu l-a omorat
3. Daca vezi un coleg odihnindu-se, ajuta-l.
4. Daca ti se face chef sa te apuci de munca, stai jos, odihneste-te si o sa-ti treaca.
5. Ce poti face azi nu lasa pe maine ci pe poimaine sau raspoimaine, ca poate nu mai este nevoie.
6. Un lucru care nu se rezolva de la sine in 30 de zile, nu merita sa te mai ocupi de el.
7. Munca e sanatate curata, deci sa o lasam pt. cei mai bolnavi ca noi.
8. Munca il innobileaza pe om, societatea noastra nu mai are nevoie de nobili, caci a trecut vremea lor.
9. Cine se scoala prea de dimineata doarme prea putin, e obosit si casca toata ziua.
10. Cine nu munceste nu greseste, iar cine nu greseste merita promovat.
11. Serviciul nu e crasma sa stai toata ziua, asa ca mai du-te dracului acasa.

D006

Pai avem 52 de Duminici si vreo 50 zile de sfinti plus prasnicele Imparatesti . Cam 100 zile libere plus vreo 60 zile concediu .
  Raman de munca 200 zile pe an . Daca muncim 10 ore pe zi asta inseamna 2000 ore munca efectiva pe an. Este fix cat este stabilit prin CODUL MUNCII in Romania pentru un om al muncii.
  Inca o definitie : devii profesionist intr-un domeniu atunci cand ai muncit efectiv 10000 ore.

Kov iulian

In principiu eu nu am nimic cu cineva ce tine sau nu tine o zi sau alta, ca tine sau nu o sarbatoare daca pe mine asta nu ma afecteaza direct.
( Ma deranjeaza insa idioti care considerand ca au dreptul sa sarbatoareasca cu rachete si artificii, le lanseaza si cad chiar deasupra proprietati  altuia/altora fara voia acestuia/acestora riscand sa dea foc nutretului pentru animale sau altor bunuri .)

Sa fie sanatosi si cei ce tin si cei ce nu tin o zi sau alta.
Este deranjant si cand diverse persoane vin si te trag de socoteala si iti impun aproape fortat.

De ce nu tii sarbatoarile, sau de ce le tii?
De parca daca  daca as calca vreo sarbatoare i-as genera lui un neajuns.

E treaba fiecaruia ce tine si ce nu tine, fiecare trebuie sa isi vada de ai lui in primul rand si sa nu poarte grija altuia sau sa il considere pe altu inferior doar fiindca nu crede cum crede el sau in ce crede el .

Nu am vrut sa atac pe nimeni, am spus doar ce cred  :hi: :hi: :hi: :hi:

jenica67

Dragos ce intelegi in "zile de sfinti"  ? Noi conform calendarului religios, cu exceptia a doua sarbatori daca nu ma insel, sarbatorim moartea. Ti se pare tie ca asta, este un prilej de sarbatoare ??
Ar fi simplu, daca nu ar fi asa de complicat, sau ne pare numai noua ?

D006

TE INSELI AMARNIC !
  sa pomenim de arhangheli , sf. Ion , Ovidenie , nasterea MD , Buna Vestire,Ziua Crucii,etc.

SPYKAL

Citat din: jenica67 din Noiembrie 29, 2013, 07:42:28 PM
  Dragos ce intelegi in "zile de sfinti"  ? Noi conform calendarului religios, cu exceptia a doua sarbatori daca nu ma insel, sarbatorim moartea. Ti se pare tie ca asta, este un prilej de sarbatoare ??
Luati de aici daca vreti randuieli si sarbatori religioase pe 2014 .....in rest....hotarati cand vreti sa munciti.

Zile de post si posturi - Calendar Ortodox 2014

Miercurile si vinerile de peste an, afara de cele cu dezlegare, insemnate cu harti
    Ajunul Bobotezei ( 5 ianuarie )
    Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul ( 29 august )
    Inaltarea Sfintei Cruci ( 14 septembrie )
    Postul Sfintelor Pasti ( 03 martie - 19 aprilie )
    Postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel ( 16 iunie - 28 iunie )
    Postul Adormirii Maicii Domnului ( 1 august - 14 august )
    Postul Nasterii Domnului ( 14 noiembrie - 24 decembrie )

Zile in care nu se savarseste Sfanta Liturghie

Miercuri si vineri in saptamana dinaintea Postului Sfintelor Pasti ( 16 aprilie si 18 aprilie )
    Luni si marti in prima saptamana a Postului Sfintelor Pasti ( 21 aprilie si 22 aprilie)
    Vineri in saptamana Patimilor ( 18 aprilie )

Nu se fac nunti

In toate zilele de post de peste an
    In zilele Praznicelor imparatesti si in ajunul acestora
    In saptamana lasatului sec de carne ( 23 februarie - 01 martie )
    In Postul Sfintelor Pasti ( 02 martie - 20 aprilie )
    In Saptamana Luminata ( 21 aprilie - 27 aprilie )
    In Postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel ( 16 iunie - 28 iunie )
    In Postul Adormirii Maicii Domnului ( 1 august - 14 august )
    In postul Nasterii Domnului ( 14 noiembrie - 24 decembrie )
    In perioada de la Craciun pana la Boboteaza ( 25 decembrie - 6 ianuarie )

Sarbatori bisericesti nationale - Calendar Ortodox 2014

Inaltarea Domnului - Ziua Eroilor ( 29 mai )
    Sf. Apostol Andrei cel intai chemat - Ocrotitorul Romaniei ( 30 noiembrie )

Zile si sarbatori legale in care nu se lucreaza

1 si 2 ianuarie, Anul Nou
    1 mai, ziua internationala a muncii
    21 aprilie si 22 aprilie, prima si a doua zi de Pasti
    15 august, Adormirea Maicii Domnului
    1 decembrie, Ziua Nationala
    25 si 26 decembrie, prima si a doua zi de Craciun

Zile si date importante

Duminica, 17 mai, Ziua Nationala a Familiei
    Duminica, 7 iunie , Ziua mamei si copilului
    1 septembrie - Ziua rugaciunii pentru mediu
    13 noiembrie Ziua Bibliei

NiKoN

La multi ani tuturor celor care poarta numele de Andrei / Andreea si cele derivate din acestea!
30 nov. 60 - Patras - martiriul Sf. Ap. Andrei - intaiul chemat si propovaduitor in Dobrogea de azi.
Un prieten adevarat nu poate fi cumparat, dar poate fi vandut!

Bătrânul

Acu MULTI ani de la prietenii mei din OAS am inteles ca sint peste 180 sarbatori religioase NELUCRATOARE . Si credeti-ma oseanul e SFANT in ochii mei  ^:)^ ^:)^ ^:)^ ^:)^ ^:)^ ^:)^ ^:)^ ^:)^ ^:)^ =D> :i_love_you: :i_love_you: :i_love_you: :i_love_you: :i_love_you: