Vremea in iarna 2013-2014

Creat de bucovineanu, Noiembrie 25, 2013, 04:00:21 PM

« precedentul - următorul »

petru.atudorei

Pai au taiat copacii de pe marginea drumului ca erau prea batrani si in caz de accident, masinile se izbeau in copaci,  acum e bine ca drumurile sun blocate si sunt cheltuiti o gramada de bani pe dezapezire.
Dar si taierea copacilor e o afacere:))))

Aurelian A.

Afaceri peste afaceri in tara asta si cel care plateste este tot acel simplu cetatean de rand :sad:
"Nu sunt destept,dar cand privesc in jur prind curaj." Ion Creanga

roi_ag

Si la Pitesti ninge continuu de 2 zile .Ieri viscolit ,azi linistit,dar continuu.
Poza nu este recenta dar exact asa arata curtea acum.

G. Iulian

Și la Galați ninge de două zile.

fiug1970

Citat din: petru.atudorei din Ianuarie 26, 2014, 03:21:02 PM
Pai au taiat copacii de pe marginea drumului ca erau prea batrani si in caz de accident, masinile se izbeau in copaci,  acum e bine ca drumurile sun blocate si sunt cheltuiti o gramada de bani pe dezapezire.
Dar si taierea copacilor e o afacere:))))
Au taiat plopii de pe marginea drumurilor si din cauza ca fiind prea grosi ,pe partea dinspre sud formau adevarate diguri de zapada batatorita de viscol,unde pana si autofrezele se intepeneau cateva ore bune,nu doar din cauza accidentelor de circulatie.Dar ce nu stiu prea multi:iarna ,paralel cu soseaua,in puncte bine studiate(unde se formau nameti la fiecare viscol),la 50/75 metri departare se puneau(de cu toamna)parazapezi(garduri din fascine(nuiele)sau fasii de tabla pe un cadru de teava).Marea majoritatea din parazapezile metalice sant prezente pe la toate ingradirile particulare ale concetatenilor nostri sau in tarcuri la stane.Basca perdele din liziere de salcam...mlaja,rachita prin locuri mlastinoase..eheee.

petru.atudorei

acele plase puse la o distanta de 50 m de drup nu protejeaza cu absolut nimic, daca cunosti putina teorie privind circulatia curentilor de aer peste un obstacol ai sa imi dai dreptate.

popik50

Zapada la mine in curte si la stupi in gradina...ninge si la ora asta. Zapada are peste jumatate de metru

pad3

Citat din: petru.atudorei din Ianuarie 26, 2014, 06:22:15 PM
acele plase puse la o distanta de 50 m de drup nu protejeaza cu absolut nimic, daca cunosti putina teorie privind circulatia curentilor de aer peste un obstacol ai sa imi dai dreptate.
pe traseul adjud-focsani au pus parazapezi de tip (sa traiasca vila lu domn sef) adik ceva jucarele care probabil au costat cat cele profesionale. pentru cine nu le-a vazut, incerc sa le descriu: material- plasa din aia care se foloseste pe la sacii de cartofi, pusa pe ceva<pari> din lemn 2/2 si ancorate in aratura cu vreascuri si ata ceva mai groasa decat cea de papiota
abia astept sa trag o fuga la focsani sa le vad cum opresc zapada daca, optimist vorbind,  nu le-a luat vantul
somnul ratiunii naste monstri

fiug1970

eu am apucat sa ma dau cu sania pe zapada acumulata in spatele parazapezilor(nu stiu tu,la 7,8 ani daca ai trait experienta..)asa ca vb.din traite,iar ce mai stiu e ca ieseam pe sosea spre focsani si nu era nicio placa cu drum inzapezit!!si doi gabori s/o pazeasca,,Se forma comandamentul de iarna si toti zumzaiau ca intr/un stup.Mai degraba ramaneau cartierele inzapezite decat drumurile!!

pad3

plasele care le stii tu erau pe schelet metaic, cu fasii de tabla, puse in V intors. sunt si acum montate dupa golesti, spre ramnic. tb insa sa le vezi pe astea noi si apoi sa vorbim daca mai crezi ca si copii tai vor trai experienta acelor derdelusuri ad-hoc
somnul ratiunii naste monstri

Din lanul de fasole

Zăpada, pe valea Buzăului, a ajuns deja la aproape 90 cm. Sau poate mai mult, acum. Spaţiu mioritic: deal, vale – deal, vale, fără viscol în vale. Nu m-am mai obosit să fac pârtie până la stupi, ca ieri, aştept să se oprească ninsoarea.  Se mai văd, de departe,  pălăriile de zăpadă ale lor, doar atât.
Aici nu e mare problemă, dar mă întreb ce o fi în zona Râmnicu-Sărat, unde a bătut vântul... mamă-mamă! Zăpadă de 2 metri, unde să pui stupii pentru ca să nu ţi-i înzăpezească total?
C. Pălămidă - Valea Sării, Buzău

ionel07196555

acele plase puse la o distanta de 50 m de drum nu protejeaza cu absolut nimic, daca cunosti putina teorie privind circulatia curentilor de aer peste un obstacol ai sa imi dai dreptate.
Nu stiu cum e cu teoria si curenti,eu vad ca unde sint pusi fac treaba
Treaba treaba dar pina la un punct cind sint depsiti de situatie
Adica ar trebui sa fie putini mai inalti in anumite zone pe care CNADRu le stie
de ani de zile
zapada care o retin am vazut ca sta asa pina la jumatate de april in cite un an

codrin br

Inca ninge, la Braila......
Maine, poate o sta......
Ca de miercuri iar se-anunta......
Viscol ca si-acuma......!!!!

istodorescu vasile

e unde sunt acum apicultorii care incepuse-ra sa stimuleze stupii ? deja crezuse-ra ca iarna a trecut si stimulau intr-o veselie. uite ca iarna a venit cu forte nebanuite, odata cu ea si problemele pentru cei ce au crezut ca venise primavara si faceau lucrari specifice primaverii. din cauza temperaturilor deosebit de scazute a fost foarte greu in martie 2013 cind revenise iarna, dar in ianuarie ce ne-am fi asteptat sa fie. pacat ca multi uita atit de repede netinind cont de data calendaristica.

petru.atudorei