Pustu stuparul

Creat de Pustu, Noiembrie 24, 2013, 02:50:05 AM

« precedentul - următorul »

Cristel

Pustule, sunt iepuri pentru ca te joci tu de-a iepuroiul, altfel si-ar vedea de treaba si ar face miere...
Nu prea inteleg de ce vrei sa matrasesti bostanii, sunt o sursa de nectar si polen,ai face foarte rau sa-i tai. Ba chiar ajuta prin semiumbrirea lor la roii tai (reginele cand vor iesi la imperecheat au puncte de reper ...
Daca-s hoate, pune-le catuse  :rotfl:
De ce ai inchis cu polistiren urdinisul?
Toate bune!
"Sa nu lasi sa treaca o zi fara sa vezi, fara sa auzi sau fara sa citesti ceva frumos..."(Goethe)

Pustu

Eu doar stationar . Nu mai am decat flora spontana . Cu caldurile astea care se anunta nu prea mai am nimic . Reginele sunt imperecheate . Am zis sa rup doar vrejurile alea care ma incurca . Sau macar sa le schimb directia . Urdinisul doar l-am micsorat pana eliberez reginele . La 2 , 3 albine . Multa sanatate .

Pustu

Pustu

Pustu

Pustu

Pustu

Pustu

pistol28

Capacele, de ce nu le faci 100% din polistiren de 3 cm?
Trebuie sa stii sa vezi,
ca sa prevezi
si sa prevezi ca sa previi

Pustu

Citat din: pistol28 din Iunie 30, 2015, 05:12:25 AM
Capacele, de ce nu le faci 100% din polistiren de 3 cm?
Sincer nu m-am gandit  ))/ ))/
Multumesc pentru idee . Multa sanatate .

apivasmob

Roiurilele-ai facut din familiile tale sau ai cumparat?
Sanatate tuturor apicultorilor

Pustu

Citat din: apivasmob din Iunie 30, 2015, 03:15:02 PM
Va salut . Doar din familiile mele . Una , doua rame de capacit si una , doua cu mancare . Pe 2 i-am mai ajutat cu capacit . Nu am extras nimic . Ba chiar am hranit la greu .
Acum roiurile iau cam 1 litru pe saptamana . 1 la 1 . Asta pentru ca nu le dau mai mult . Am dat sambata seara 1 litru . Marti de dimineata era uscat tot . Intru in faliment in ritmul asta   :)
Multa sanatate .

apivasmob

Citat din: Pustu din Iunie 30, 2015, 10:50:33 PM
Va salut . Doar din familiile mele . Una , doua rame de capacit si una , doua cu mancare . Pe 2 i-am mai ajutat cu capacit . Nu am extras nimic . Ba chiar am hranit la greu .
Acum roiurile iau cam 1 litru pe saptamana . 1 la 1 . Asta pentru ca nu le dau mai mult . Am dat sambata seara 1 litru . Marti de dimineata era uscat tot . Intru in faliment in ritmul asta   :)
Multa sanatate .

Bafta .
Sanatate tuturor apicultorilor

Pustu

Am plecat chitit sa-l scutur . Am zis sa ma mai uit odata pe rame . Roi de 7 zile . Este regina cumparata sau una de salvare ? Ca nu seamana de nici o culoare . Aripile sunt intregi . Dar e cam rahitica . N-am vazut nici oua . Sambata am rupt capacelul de la cusca . Marti  cusca era goala . Sa nu spuneti ca e regina din familia din care am facut roiul ca nu mai gaseam botci atunci . Se poate sa fi iesit regina de salvare in 7 zile ? Ce sa-i fac ?

http://www.youtube.com/watch?v=cm-3NicFhhg

Cristel

Citat din: Pustu din Iunie 30, 2015, 10:50:33 PM
Multa sanatate .

Pustule, tu vrei si stupi multi, si familii puternice si sa nu le dai sirop... :) Si cu slanina-n pod si cu varza unsa... =))
Despre ce faliment vorbim? Ai decis ca vrei roi multi, trebuie sa-i ajuti si cu turte si cu sirop daca vrei sa-i scoti la liman pana in toamna, basca pana in primavara!
Sa presupunem ca ai fi cumparat acei roi. Cat te-ar fi costat? Cat te costa un kg de zahar? 2,30 lei. Crezi ca mananca mai mult de 10 kg de zahar un roi? Adica 23 de lei...  Ma rog, fiecare isi face calcule dupa cum crede de cuviinta.
Nu stiu daca roii tai nu se depopuleaza pentru ca sunt pe vatra parinteasca, dar vom trai si vom vedea.
Cu vreme şi cu răbdare şi frunza de dud se face mătase...
"Sa nu lasi sa treaca o zi fara sa vezi, fara sa auzi sau fara sa citesti ceva frumos..."(Goethe)