Pustu stuparul

Creat de Pustu, Noiembrie 24, 2013, 02:50:05 AM

« precedentul - următorul »

dany 1

Lasa baiatul  sa  faca   cum  vrea.  La invatat  pe  el  cineva metoda  asta :smile: 
Doar adevaratii  campioni  au  puterea  de  a  se  ridica  si a  merge mai  departe. Daca  ai  cazut  ,  ridica-te si  vei  castiga!!!

crisian-nicolae

Nu oblig pe nimeni sa faca ca mine. :nono:

Pustu

Si totusi nu inteleg de ce nu iese afara condensul odata cu, curentul care se formeaza printre rame . Sa nu credeti ca sunt capos dar anul trecut la timpul asta filmam deja paturici ude . Anul asta nimic . Si iarna a fost cam la fel . Nici un strop de apa . Nu am vazut la nimeni si nici nu m-a invatat cineva modul asta de iernare . Sper sa nu fi gresit .
Multa sanatate si Sarbatori fericite .

crisian-nicolae

Mai bine paturi ude decit stupi si rame mucegaite.Paturicle ude le schimbi,dar stupul sau ramele mai greu. :)

filip

Citat din: Pustu din Decembrie 28, 2014, 10:53:29 AM
Si totusi nu inteleg de ce nu iese afara condensul odata cu, curentul care se formeaza printre rame . Sa nu credeti ca sunt capos dar anul trecut la timpul asta filmam deja paturici ude . Anul asta nimic . Si iarna a fost cam la fel . Nici un strop de apa . Nu am vazut la nimeni si nici nu m-a invatat cineva modul asta de iernare . Sper sa nu fi gresit .
Multa sanatate si Sarbatori fericite .
Inca nu ai puiet............
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

dany 1

Cred  ca  te  bazezi  pe  faptul ca  prin  acea  fanta   iese  tot  condensul  si  ca  nu mai  ai  nevoie  de  nimic  absorbant.
Hai  sa-ti  zic  2  chestii.
1.  Capacul  nu  inchide  etans
2. Condensul  se  formeaza in  momentul  cand  aerul  cald  sau  aburul  mai  bine  zis , urca sus ,  ajuange  la  capacul  tau  (care nu  are  podisor  si  materiale  absorbante)   si  fiind  rece apar picaturi  de  apa.
Doar adevaratii  campioni  au  puterea  de  a  se  ridica  si a  merge mai  departe. Daca  ai  cazut  ,  ridica-te si  vei  castiga!!!

Pustu

Citat din: crisian-nicolae din Decembrie 28, 2014, 11:01:03 AM
Mai bine paturi ude decit stupi si rame mucegaite.Paturicle ude le schimbi,dar stupul sau ramele mai greu. :)
Pai tocmai aia ziceam : nici urma de umezeala , nici un strop de apa , nimic .
Multa sanatate .

Pustu

Citat din: filip din Decembrie 28, 2014, 11:02:21 AM
Inca nu ai puiet............
Posibil sa fie ?
Eu credeam ca prin ianuarie , incolo ....
Sanatate si numai bine .

Pustu

Citat din: dany 1 din Decembrie 28, 2014, 12:05:56 PM
Cred  ca  te  bazezi  pe  faptul ca  prin  acea  fanta   iese  tot  condensul  si  ca  nu mai  ai  nevoie  de  nimic  absorbant.
Hai  sa-ti  zic  2  chestii.
1.  Capacul  nu  inchide  etans
2. Condensul  se  formeaza in  momentul  cand  aerul  cald  sau  aburul  mai  bine  zis , urca sus ,  ajuange  la  capacul  tau  (care nu  are  podisor  si  materiale  absorbante)   si  fiind  rece apar picaturi  de  apa.
1. Capacul nu e etans ca are fanta aia de-i zic urdinis superior . In rest are burete de jur imprejur si nu trece nici cel mai mic curent de aer . Ca nu e destul , ca izolatie , e alta treaba .
2. Capacul se comporta ca o izolatie de 6.5cm si nu vad de ce ar fi rece din moment ce e incalzit de albine . Cred ca e exact ca si podisorul dumneavoastra cu textile si ziare pe el , numai ca un pic mai izolat .
Cred ca se vede si in ultimul filmulet ca nu am strop de condens in capac si nici pe rame.
Va multumesc pentru comentarii .
Am mai invatat cate ceva .
Sanatate si numai bine .

crisian-nicolae

Tu sti celmai bine. :hi:
Mai vedemla primavara..... LA MULTI  ANI!!

Pustu

oroles

Pustule, vezi cu gratiile alea ale tale sa ai grija! Unui vecin de-al meu i-au murit 8 stupi din 10. A nins, a bagat zapada si a infundat gaurile. Apoi seara a inghetat si au murit asfixiate. Mai ales ca tu ai deasupra folie!
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

bismark

Pentru orice eventualitate,trebuie sa salti capacul si sa indoi folia la coltul din spate de urdinis cam 5 cm. si vei scapa si de condens.Cu respect ^:)^
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/

Pustu

La multi ani !
NU am folie .
Sanatate si numai bine .

Pustu