CE AI FACUT AZI IN STUPINA ???

Creat de Bătrânul, Noiembrie 22, 2013, 11:00:54 AM

« precedentul - următorul »

Aurelian A.

Citat din: ursulakhe din Aprilie 13, 2014, 09:19:24 AM
Azi am observat o mica modificare la familii de albine ---au inceput sa scoata trantori la urdinis si acolo ia intepenit frigul acest lucru am observat la 7-8 fam iar la 5 dintre celelalte au scos ninfe de trantori
Daca cunoaste cineva acet fenomen va rog explicatimi
Vreau sa mai precizez ca mancare au destula

Uita-te pe pagina personala a lui nea Marin ca a pus un film in legatura cu chestia asta ;)  :beer:
"Nu sunt destept,dar cand privesc in jur prind curaj." Ion Creanga

NYK74

Citat din: romikele din Aprilie 13, 2014, 10:37:24 AM
Voi nu stiti cat de mult conteaza o crapatura la casa omului?  :rotfl:
Da ca de regulă,pui mai mult decit scoţi  =))

marius_vfp

regula profitabilitatii e sa bagi mai putin si sa scoti mai mult , si crapatura confirma acest lucru :D

spor
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

NYK74

Regula profitabilitatii este asa,dar mai sunt si alte reguli,cu alte rezultate,nu toate cu plus :rotfl:

cristian bh

Citat din: romikele din Aprilie 13, 2014, 10:37:24 AM
Voi nu stiti cat de mult conteaza o crapatura la casa omului?  :rotfl:
Dar la casa vecinei nu conteaza sa fie o  crapatura????,,,,,  cat de mica....  :P

albinasebes

Azi am observat o mica modificare la familii de albine ---au inceput sa scoata trantori la urdinis si acolo ia intepenit frigul acest lucru am observat la 7-8 fam iar la 5 dintre celelalte au scos ninfe de trantori
din cauza frigului s-ar putea sa fi racit puietul si l-au scos afara. Daca gresesc sa fiu corectat
"Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri"(Matei 5, 16)

Mihai Sergiu

Cred  ca din seria frig si pentru ca foame  :rotfl:
Nu am nici un stup , nevasta mea ii detine pe toti!

NiKoN

Nea Marin dezbate aceasta problema in ultimul clip: http://youtu.be/V1ENzl5-BXI
Un prieten adevarat nu poate fi cumparat, dar poate fi vandut!

Marius-ursulakhe

Si eu sunt de aceasi idee cu nea Marin dupa ce am deschis cativa stupi

Mihai Sergiu

Bistriteanul

Ieri dupamasa m-am uitat la stupi. Nu e de bine. Umiditate mare in stupi pe folie dupa diafragma, 2-3 trantori maturi aruncati din stup si nimfe scoase la urdinis (puiet racit).
Admir albina si cainele national, Ciobanescul Romanesc Carpatin.

http://www.carpatin.net/
http://www.carpatin.net/forum

Mihai Sergiu

Si am vazut nimfe insa sunt de trantor, consider ca miere au suficienta si familiile chiar le-am tinut restranse

bucovineanu

Desi iarna a fost usoara ultimele 2 perioade de frig au daunat foarte mult familiilor de albine. Au fost afectate mai ales familiile slabute si cele care au fost stimulate. Frigul a coincis, cel putin in Moldova de nord si Bucovina, cu momentul critic din schimbarea generatiilor de albine. Albinele care au trecut iarna s-au imputinat si inca nu sunt suficiente albine tinere care sa poata acoperi si incalzi in bune conditii puietul din stupi. De aici puiet racit si stagnare in dezvoltare. Familiile puternice au fost mai putin afectate.

marius_vfp

urata vreme mai e , ce putem face decat sa asteptam caldura , dupa cum incepuse anul , promitea multe acum e cu semnu intrebarii .

spor.
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

NiKoN

Zambiti, de maine va fi mai bine! :bzz: La mine sunt ciresii infloriti si prunii pe varfuri. De maine cresc temperaturile, inclusiv cele nocturne. :yes:
Un prieten adevarat nu poate fi cumparat, dar poate fi vandut!