CE AI FACUT AZI IN STUPINA ???

Creat de Bătrânul, Noiembrie 22, 2013, 11:00:54 AM

« precedentul - următorul »

dorindafi

Citat din: happy din Decembrie 02, 2015, 10:38:20 PM
Citat din: Bistriteanul din Decembrie 01, 2015, 04:44:01 PM

Rolul prosopului sau al oricarui material textile NU este de a absorbi umezeala.
Gandeste-te ce ar fi, daca plapuma cu care te invelesti noaptea ar fi uda?
Ziarul este acela care absoarbe umezeala.Azi am pus cate o turta de miere deasupra ramelor si am schimbat cel putin 4 ziare umezite.Rau este ca unele pernute erau si ele umezite,trebuie sa umblu putin la ventilatie,se pare ca nu prea este.
ataseaza si tu o poza cu capacul stupului ca e foarte posibil sa fie baiul acolo
si nu ar strica sa ne arati si modul de impachetare pt ca numai din vorbe atasate pe sticla nu vei primi sfaturile prea bune   :hi:
CODUL  e   LEGEA
         0763650092

Cipi

Citat din: dorindafi din Decembrie 04, 2015, 06:02:12 PM
ce inseamna rama din mijloc cu mai putina mincare ? si dece crezi ca e bine asa ceva ?
cit despre turte  [ stimulare ] spre primavara nu e rau sa o faci , peste ceace au ele este un stimulent  ca si cind leai da sirop innaintea unui cules masiv
si toate astea nu ti le spun din carti  :hi:
Majoritatea stupilor sunt pe 7 rame, iar rama cu nr 4 are miere pe jumatate. In primavare o sa le dau rame cu miere de la magazie, desi nu cred ca o sa fie nevoie. Degeaba se face stimulare cu sirop daca in natura nu exista polen.

dorindafi

stimularea cu sirop inaintea unui cules nu are legatura cu polenul , e cu totul altceva
cit despre polen, cum nu este ? de primavara sai pina toamna nu-si pot aduna doua rame cu polen ?
pai unde stai nepoate cu stupii in pestera   :roll:
CODUL  e   LEGEA
         0763650092

Cipi

M-am referit la "stimularea" inainte de inflorirea pomilor, cand nu exista prea mult polen, poti sa-i dai 10 litri de sirop, ca matca nu va oua mai mult decat trebuie daca nu vine polen de afara.

MirceaCalin

Profitând de vremea însorită de azi "m-am băgat" rapid prin stupi.
Am scos benzile de Mavrirol pe care le-am avut atârnate printre rame din 15 oct. şi am băgat pentru prima dată turte Dulcofruct (simple), să văd cum merge.
Anul trecut am folosit BeeFonda energetic de trei feluri şi Apiluk proteic în primăvară.
Nici un păduche pe cartoanele instalate "de control" sub stupi; doar rosătură de ceară.

Cipi

o sa fii multumit de turtele de la Dulcofruct, nu cred ca aceste turte contin altceva decat zahar.

RazvanTi

Citat din: MirceaCalin din Decembrie 04, 2015, 08:20:46 PM
... şi am băgat pentru prima dată turte Dulcofruct (simple), să văd cum merge.
...
turte de acum?!?!?!  :uimit: :uimit: cum sa mearga?!?!?!
la primavara te vaiti ca de ce au murit mai bine de jumate din stupi si o sa dai vina pe varachet... ))/ ))/
sunt un "poliglot" in ale tehnicii
http://bricolaj.myforum.ro

marian sima

Eugen B

Dn. Mircea ce miere ai in stupi daca le dai turta deja??
Eu tot timpul incerc sa am minim miere pana in martie-aprilie.
E bine sa ai miere in ei peste iarna pentru o mai buna incalzire.
Dn. Cipi tu nu ai salcie deloc in zona?

MirceaCalin

Din păcate nu am prea multă miere pentru că n-am reuşit să fac completările la timp...

Eugen B

La timp ce data te referi? Puteai pune vreo 2 pungi de 3kg si era bine zic eu.
Oricum turta la data asta mi se pare f grav. Adevarul este ca si seceta care a fost a facut sa nu prea avem mancare in ei.
Anul asta cred ca a fost record de hrana completata la stupi

apivasmob

Citat din: Eugen B din Decembrie 05, 2015, 07:11:20 PM
La timp ce data te referi? Puteai pune vreo 2 pungi de 3kg si era bine zic eu.
Oricum turta la data asta mi se pare f grav. Adevarul este ca si seceta care a fost a facut sa nu prea avem mancare in ei.
Anul asta cred ca a fost record de hrana completata la stupi
La cei care au fost lacomi si au dat la blana..... ramele
Sanatate tuturor apicultorilor

Eugen B

Eu fara sa storc din cuib tot am avut completari. Cine a stors din cuiburi si nu a avut toamna cules sigur in primavara vor avea un start slab

MirceaCalin

Citat din: Eugen B din Decembrie 05, 2015, 07:50:06 PM
Eu fara sa storc din cuib tot am avut completari. Cine a stors din cuiburi si nu a avut toamna cules sigur in primavara vor avea un start slab
Folosesc doar stupi verticali pentru că evit să mă "întâlnesc" cu cămăşile nimfale.
Deci, evident, nu storc rame de cuib !

Eugen B

Eu m-am referit la cei care storc. Se stiu ei.
Si ti-a fost asa de greu sa scoti cateva rane din cat si sa pui pungi cu ceva mancare?