iarna 2013-2014

Creat de cipriene, Noiembrie 15, 2013, 11:21:28 PM

« precedentul - următorul »

cipriene

Schimbare radicala in prognoza pe termen lung fata de acum o saptamana, prognoza care acum arata ca lunile urmatoare vor fi in general usor "mai calde" decat normalul perioadei. Prognoza asta se alinieaza in linii mari cu modelul european, deja comunicat de ANM acum cateva saptamani.
Nu este o siguranta ca prognoza nu se schimba din nou, sau ca intre perioadele calde nu pot fi si raciri bruste ale vremii, iar genul asta de schimbare radicala arata inca odata cat de sensibile sunt modelele astea, cu grad de  realizare/confidenta foarte scazut.
Ajunge zilei rautatea ei! (Matei 6, 34)

mape 48-petru manea

iarna a venit si la mine

cipriene

oare asta sa fie toata zapada pe anul asta? :P
Ajunge zilei rautatea ei! (Matei 6, 34)

RazvanTi

sunt un "poliglot" in ale tehnicii
http://bricolaj.myforum.ro

Aurelian A.

Stai linistit ca iarna nu o papa lupul...de abia acum incepe...,inainte sa am albine era anotimpul preferat,acum astept primavara cum il asteapta copiii pe Mos Craciun :nod:
"Nu sunt destept,dar cand privesc in jur prind curaj." Ion Creanga

attycm

E posibil ca variațiile de temperatură din timpul iernii (adica se încălzește prea mult și după se răcește ) să afecteze albina?
sau mai bine zis dezvoltarea normală a familiei?

Aurelian A.

Daca incepe matca ponta, prea devreme, este afectata familia din pricina consumului marit de hrana ....in rest nu vad ce probleme ar fi ca e prea cald...e bine ca mai ies la un zbor si se regrupeaza din nou ghemul unde este miere mai multa  @};-

cipik

Caldura corelata ponta matci in zilele calde urmata de zile friguroase duce la o uzura mare a albinei care deja este imbatranita datori efortului de a produce caldura necesara puietului. Spre finalul lui ianuarie ar trebui in mod normal sa inceapa ponta, daca este asa cald nu stie cand va incepe.
Zambeste, maine poate fii mai rau.
http://prepelitebucuresti.sunphoto.ro/

relutu

Eu am avut astazi, un zbor puternic de curatire si am profitat de acest moment si am desfacut o familie.Surpriza --am gasit puiet capacit cam cat gura unei cani de 200-250 ml si oua de 1 zi.

bucovineanu

Eu in doua randuri cand au zburat, am vazut albine cautand apa. Acum sunt sigur ca si la mine multe regine au inceput sa ponteze.

mape 48-petru manea

Daca vor veni perioade cu -15 grade uzura si consumul de miere vor creste enorm---sper ca si de data asta albinele stiu ce fac ---poate meteo a lor stiu ca nu vor fi multe zile friguroase ---ATENTIE LA REZRVELE DE MIERE pe tot parcursul acestei ierni

Calin Catalin

Ma uit si eu cu jind la capra vecinului  :sad: (pe fotografiile de pe net)
Albinele mele nu au iesit de pe 15 noiembrie. Doar ceata si temperaturi ce nu au urcat peste 8 grade.
Consumul este totusi mic. Nu au fost fluctuatii mari de tempratura, dar foarte multa umezeala in aer.
Asteptam soarele....
"Cuvintele sunt ca albinele: unele fac miere, altele te inteapa"- Bisanne de Soleil
https://www.facebook.com/

G. Iulian

Și la mine au fost temperaturi de maxim 10 grade și nu au ieșit din stup tot din 15 noiembrie. M-am uitat prin folie și nu se vede ghemul decât în partea de jos a ramelor, le-am lăsat în jur de 12-14 kg miere, la cei doi Layens nu se văd deloc dar au răspuns la ascultat.  :hi:  :hi:  :hi:

Aurelian A.

Nici la mine nu au iesit dar asa a fost si anul trecut,au iesit abbia prin martie si a fost ok...sa speram ca va fi bine si anul acesta.la multi ani! :birthday: : sampanie:

bismark

Dupa cum stiu din experienta, cit mai putine zburi de curatire cu atit mai multa sanatate.Consum mult de hrana iesiri dese ca si la om si daca hrana este de buna calitate mai putine zboruri.Inca un indiciu bun de buna iernare este scoaterea albinelor moarte la urdinis.Iar la controlul auditiv un zgomot usor ca un motor la relanti inseamna activitate ,un fosnet la ciocanit inseamna ca familia este in ghem si se incalzeste,nu are activitate.Un zgomot foarte slab inseamna ca familia sufera de hrana (este lesinata) va muri de foame.Zgomot puternic,ceva deranjeaza,imediat verificare.Cu respect
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/