Apicultura la distanta... in Romania

Creat de CDA_1984, Octombrie 29, 2013, 08:07:22 PM

« precedentul - următorul »

D006

Citat din: marius mircea din Noiembrie 27, 2013, 04:25:23 PM
si apropo, cine crezi ca te crede ca obtii 80 kg miere in medie pe familie in stationar ? cum poti demonstra aceasta performanta?

Demonstreaza la fel cum si DM demonstreaza ca face 300 kg. canola pe colonia de albine. Apropo ati vazut vreo centrifuga sau vre-un descapacitur prin batatura stimabilului canadian ?

Eduard Rotaru

Citat din: dragos2006 din Noiembrie 27, 2013, 04:34:10 PM

Demonstreaza la fel cum si DM demonstreaza ca face 300 kg. canola pe colonia de albine. Apropo ati vazut vreo centrifuga sau vre-un descapacitur prin batatura stimabilului canadian ?

Avea la un moment dat un film facut in hala de extractie unde era o linie de capacitate mare de extractie.

D006

Aia este a lui Wendell , din acest motiv filmul a fost scos din vara .

Eduard Rotaru

Legat de productia in stationar am si eu o intrebare: cam ce productie medie credeti ca se poate obtine in cazul in care in stationar ai cel putin 4 culesuri principale si vreo 2 perioade de cules de intretinere?

Bătrânul

Citat din: Eduard Rotaru din Noiembrie 27, 2013, 04:43:18 PM
Legat de productia in stationar am si eu o intrebare: cam ce productie medie credeti ca se poate obtine in cazul in care in stationar ai cel putin 4 culesuri principale si vreo 2 perioade de cules de intretinere?
O intrebare de incepator autentic . Orator sa fie cel care reuseste sa raspunde ..... mai ales daca nu stii despre ce culesuri este vorba  =D> =D> =D>

PACO

inainte sa faci miere trebuie sa faci familii si daca ai familii( cel putin 40000 -60000albine) trebuie sa te ajute secretia de nectar si vremea.
  Daca aceste conditii sunt indeplinite poti face teoretic din 4 culesuri principale la fel de multa ca Dan Margarit :)

Eduard Rotaru

Citat din: Bătrânul din Noiembrie 27, 2013, 04:47:40 PM
Citat din: Eduard Rotaru din Noiembrie 27, 2013, 04:43:18 PM
O intrebare de incepator autentic . Orator sa fie cel care reuseste sa raspunde ..... mai ales daca nu stii despre ce culesuri este vorba  =D> =D> =D>
asa ca incepator ce sunt ar fi utila o informatie de genul acesta...vorbim de rapita, salcam, salcioara, tei si floarea soarelui ca si culesuri principale si flora spontana ca intretinere...as fi curios veteranii ce pot spune.

mape 48-petru manea

Se poate face intre 0 kg si 100 kg --in functie de multi,multi factori

Eduard Rotaru

Citat din: mape 48-petru manea din Noiembrie 27, 2013, 05:17:52 PM
Se poate face intre 0 kg si 100 kg --in functie de multi,multi factori
si oare in pastoral nu ar fi cam aceeasi situatie?!

mape 48-petru manea

In pastoral mai poti alege locul unde sa plasezi stupina ,iar in stationar ce da domnul

D006

Eduard culesurile tale sunt ca o bucata de cascaval ; totul depinde de dimensiunea ei si  de cati  soareci o mananca,

Eduard Rotaru

Citat din: mape 48-petru manea din Noiembrie 27, 2013, 05:22:13 PM
In pastoral mai poti alege locul unde sa plasezi stupina ,iar in stationar ce da domnul
Asta inseamna cheltiuieli in plus corect?...ca sa nu mai spunem de factorul stres asupra albinelor corect?

mape 48-petru manea

In pastoral sunt maimulte avantaje decat dezavantaje---si cei care nu aplica o tehnologie corecta pot face miere ---in schimb la stationar trebuie sa sti sa faci miere prin aplicare de metode experimentate in ani multi de apicultura

Eduard Rotaru

Citat din: dragos2006 din Noiembrie 27, 2013, 05:25:06 PM
Eduard culesurile tale sunt ca o bucata de cascaval ; totul depinde de dimensiunea ei si  de cati  soareci o mananca,
Perfect de acord cu tine.
Unde am vrut sa ajung de fapt...privind la DM, majoritatea sustin ca nu se poate sa asemenea productii mai ales pe stationar. Pai daca in Romania, unde conditiile climatice sunt cam instabile, unde avem pauze de cules, si unde mai punem si suprapopularea bazelor melifere totusi ajungem la productii medii in jur de 100kg, cum naiba DM sa nu obtina productii mari in conditii climatice mult mai bune, material biologic selectionat corespunzator, si evitand deplasarea si suprapopularea?! Daca imi aduc eu bine aminte, prin niste carti mai vechi se vorbesc de prductii foarte mari de peste 400kg per familie...deci?!

D006

si asta cu 100 si asta cu 400 sunt doua minciuni mari cat China! pastile aruncate la pinguini sa bage bani ca prosti intr-un domeniu unde nu se pricep.