Apicultura la distanta... in Romania

Creat de CDA_1984, Octombrie 29, 2013, 08:07:22 PM

« precedentul - următorul »

marian sima

Daca vrei sa traiesti din albine fa 6 stupi din astia cu matca care da 20 de caturi pe an si traiesti din albine.
20 de caturi e o gramda miere ,baga 25 de kg pe cat si vezi cat iti da,ba nu mai umbli nici in cuib.

Urmareste de la minutul 5;05 ,pentru inceput 6 stupi i-ti sant deajuns.

https://www.youtube.com/watch?v=eLIZqWQ3sDE

bio

..hai ma nea' Marian dai din una in alta.....raspunde si tu civilizat dl-ui Topy . Raspunsuri scurte si la obiect nu devieri de la subiect.

Ca nu te-a bagat in seama nea Danut din Canada am vazut cum ai reactionat.
..... Dar si cind te intreaba cineva un lucru ai acelashi "stil de comunicare"..?

..dai din una in alta numai sa nu raspunzi omului .

esti firma serioasa..??

marian sima

Bio pentru a trai din albine,e una pentru mine alta pentru tine si raspunsul poate fi multiplu.
Nu toate cheltuielile se potrivesc,alta e la tara si alt lucru e la oras si ex.pot fi multe .
Poti sa ai 60 de stupi si sa traiesti din ei,poti sa tii si 120 sari de un nr mai i-ti ei un ajutor.
Depinde unde dai mierea si cu cat o dai.
Apicultura inseamna cheltuieli neprevazute ,eu am spus ceva insa intr-un moment si o anumita conjunctura pot actiona altfel ,albina nu e ceva tipizat,trebuie sa te adaptezi dupa situatii.

Eu nu sant firma sant persoana fizica. :)

Zambaretule. :)

PARINTELE

Citat din: marian sima din Decembrie 05, 2013, 01:47:18 PM
Daca vrei sa traiesti din albine fa 6 stupi din astia cu matca care da 20 de caturi pe an si traiesti din albine.
20 de caturi e o gramda miere ,baga 25 de kg pe cat si vezi cat iti da,ba nu mai umbli nici in cuib.

Urmareste de la minutul 5;05 ,pentru inceput 6 stupi i-ti sant deajuns.

https://www.youtube.com/watch?v=eLIZqWQ3sDE
Daca ar fi asa cum spuneti Dl.Sima, stupi care da 20 de caturi pe an,a 25 de kg pe cat, sa-mi fie cu iertare dar cred ca si mustele s-ar apuca de apicultura.

marian sima

Daca urmareai filmuletul de la minutul 5;05 vedeai ca nu eu am zis asa ceva.
Nici nu indraznesc sa ma gandesc.
insa cat inseamna 20 de caturi ?

bio

Citat din: marian sima din Decembrie 05, 2013, 02:34:30 PM
Bio pentru a trai din albine,e una pentru mine alta pentru tine si raspunsul poate fi multiplu.
Nu toate cheltuielile se potrivesc,alta e la tara si alt lucru e la oras si ex.pot fi multe .
Poti sa ai 60 de stupi si sa traiesti din ei,poti sa tii si 120 sari de un nr mai i-ti ei un ajutor.
Depinde unde dai mierea si cu cat o dai.
Apicultura inseamna cheltuieli neprevazute ,eu am spus ceva insa intr-un moment si o anumita conjunctura pot actiona altfel ,albina nu e ceva tipizat,trebuie sa te adaptezi dupa situatii.
......

Mariane, ai dreptate cu toate afirmatiile de mai sus...
..nimic din ce se potriveste cuiva, nu i se poate potrivi altcuiva .

Esti cumva balanta ?...

rusu marius mircea

d-lor d-i marian nu vrea sa raspunda la intrebari! si eu l-am intrebat ce tehnica aplica de obtine asa productii mari, dar mia raspuns f superficial. daca vreti sa vedeti o discutie intre cativa apicultori profesionisti va recomand topicul" cum sa crestem familii puternice in stupi ME" merita vazut
marius

rusu marius mircea

scuze "cum sa ajungem la familii puternice in stupi ME
marius

marian sima

Marius daca nici eu nu am relatat tehnologie apicola atunci nu mai zic nimic.
Forumul acesta duduie de informatie si fata de alte parti unde se abureste aici sa discutat concret.
Urdinisul in pat cald e paralel cu ramele,urdinisul in pat rece e perpendicular cu ramele .

Daca citeati topicul despre metoda Farrar era deajuns,el face o rotatie a caturilor,eu fac o rotatie a ramelor (avantaj el).

RazvanTi

Citat din: bio din Decembrie 05, 2013, 05:15:31 PM
...Esti cumva balanta ?...
sau gemeni?
ca si aia tot suciti din vrej is (mama e gemeni si stiu prea bine...)  :razz:
sunt un "poliglot" in ale tehnicii
http://bricolaj.myforum.ro

marian sima

Nu cred in zodiac,insa dupa el sant scorpion.

marian sima

Poze cu apicultura Canadiana .

dorianiond.sunphoto.ro

apivasmob

Canadienii cand inca este zapada afara le pun la familii galeata cu sirop in cap, deci cum sa nu aiba familii cu "chineji" la datorie cand apare cules in natura. Deci acesta este secretul celor 6 7 caturi cu miere pe familie stimularea timpurie cu hrana din abundenta nu cu 1-2kg de turta in cap / femilie.
Sanatate tuturor apicultorilor

marian sima

Daca pun Romanasi nostri din tara galeata cu sirop in cap la stupi pe timpul acela ineaca albina daca ghemul se gaseste pe directia cu gaura de alimentare din podisor.

Insa la o cutie ful de albina albina in acel timp nici nu mai este in ghem.

Totul este cu schepsis ,din pacate sa trecut la copierea sistemului fara a-l intelege.

Mai ii ajut si eu sa inteleaga poate vre-o data da si ei un cico. :)

Stefan Madalin

Dl Sima , nu Romanasii, ci forumistii  . Miere si familii se obtin doar cu galeata deasupra . Forumistii sunt cei care au 10 familii si dau sfaturi . Toti acesti indivizi  cred ca, daca pui pana la rapita o galeata de 5kg, faci miere din ea , tot ei sunt si cei care cred ca, daca continui asa dupa fiecare cules, maresti productia de miere din stimulenti. Eu asa le zic  :nudie: .