Fan Club DAN MARGARIT !

Creat de Bătrânul, Octombrie 24, 2013, 09:23:38 AM

« precedentul - următorul »

marian sima

Tete pe bune se pare ca matale nu stii ce e acela hibrid ,un hibrid nu este o rasa ca sa imperechezi matca cu altii trantori si hibridul se abtine strict in laborator.

Dan nu a specificat ca lucreaza cu hibrid (de unde luati voi asta nu stiu).
Daca ei un hibrid sa-l inmultesti obtii cel mai prost material ,hibridul e obtinut prin insamantare a matci artificiala si linia degenereaza daca treci la inmultire naturala.

Va rog eu sariti peste aceste artificii gen matcile se vand numai intre parteneri dubiosi si hibrizi la care nu ajungi.

Dan a plecat tot de la orizontal si apicultura practicata de apicultorul Roman,ca ti-a cazut in mana o carte de Cot-codac spune multe insa rezultatele le cumperi de peste tot.
Ce spui tu e fata-morgana si aia fac cercetari sa livreze lui Dan si altor cativa.

Nene sa-ti intre bine in cap cine scoate un hibrid i-l scoate pentru comercializare ,vezi piata raselor si hibrizilor de gaini daca tot adusesi vorba de ele.

Gasesti rase de gaini de carne si ouotoare pe tot mapamondul.

D006

Voi in primul rand faceti  o mare confuzie !  il inlocuiti pe Wendell cu Dan . Regine a cumparat Wendell ! 
   De cateva zile ati dat-o in mangleala si uitati esentialul !

marian sima

Wendell ,nu stiu cine este ,dar ai ideie mai angajeaza ,pentru asemenea matci a-s lucra un sezon prin Canada. :rotfl: :rotfl: :rotfl:

D006

Daca vrei sa muncesti la stupi in Canada pot sa ma interesez . Un fost coleg de liceu are in Canada 5000 colonii de albine.

marian sima

Dragos a fost o gluma .
Multumesc de intentie vad ca ai cunostinta de cea ce se intampla pe acolo .

stefan1

Citat din: marian sima din Noiembrie 15, 2013, 06:22:03 PM
Tete pe bune se pare ca matale nu stii ce e acela hibrid ,un hibrid nu este o rasa ca sa imperechezi matca cu altii trantori si hibridul se abtine strict in laborator.

Dan nu a specificat ca lucreaza cu hibrid (de unde luati voi asta nu stiu).
Daca ei un hibrid sa-l inmultesti obtii cel mai prost material ,hibridul e obtinut prin insamantare a matci artificiala si linia degenereaza daca treci la inmultire naturala.

Va rog eu sariti peste aceste artificii gen matcile se vand numai intre parteneri dubiosi si hibrizi la care nu ajungi.

Dan a plecat tot de la orizontal si apicultura practicata de apicultorul Roman,ca ti-a cazut in mana o carte de Cot-codac spune multe insa rezultatele le cumperi de peste tot.
Ce spui tu e fata-morgana si aia fac cercetari sa livreze lui Dan si altor cativa.

Nene sa-ti intre bine in cap cine scoate un hibrid i-l scoate pentru comercializare ,vezi piata raselor si hibrizilor de gaini daca tot adusesi vorba de ele.

Gasesti rase de gaini de carne si ouotoare pe tot mapamondul.

Mai gandeste-te cand vorbesti!
  " HIBRÍD, -Ă, hibrizi, -de, s. m., adj. 1. S. m., adj. (Organism) provenit din încrucișarea a doi indivizi de specii, de soiuri, de genuri sau de rase diferite. 2. Adj. Fig. (Despre realizări, idei, fapte) Alcătuit din elemente disparate; lipsit de armonie. – Din fr. hybride, lat. hybrida.
Sursa: DEX '98 (1998) "
  Buckfastul este un hibrid, chiar noi avem hibrizi si nu rase pure. Nu toti hibrizii sunt valorosi si de aceea se comercializeaza (sau ar trebui sa se comercializeze) doar aceia care sunt productivi. Un sinonim la hibrid este si "metis", inclusiv la oameni. Sa nu imi spui ca metisii se obtin numai in laborator!
  Eu am explicat pentru cine pricepe. Pentru cine nu ...  Eu chiar asta am spus, ca din acel fond-matca se creeaza hibrizi dati in productie, deci la muritorii de rand. Dan a spus de unde ia matcile, deci nu a facut un secret din asta.
  Nu am inteles ce iti spune tie faptul ca am citit o carte despre selectia la gaini. E de bine sau de rau, sa stiu sa nu mai fac?
  Ce ai vrut sa spui zicand ca DM a plecat tot din Romania? Si aici ca in orice parte sunt si oameni deschisi la minte, bine pregatiti si dornici de perfectionare, poate chiar mai pregatiti ca strainii.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

marian sima

Tinerama un hibrid in ziua de astazi este obtinut pe linie de laborator,nu demult arata la tv un hibrid de bovina de carne care la virsta de 6 luni ajunsese la greutatea de 800 de kg .
In natura poti sa faci tu 1000 de incrucisari ca nu obtii asa ceva.
Si ca tu sa intelegi mai bine vad ca trebuie sa-ti explic babeste.
Daca tu formezi un hibrid asa cum zici tu din doua rase in materialul obtinut ai genele ambelor rase insa dupa un anumit nr de exemplare multiplicate hibridul tau nu va mai corespunde chiar daca-l imperechezi tu cu trantori buni .
Una din genele parintilor care au stat la baza creeri hibridului va fi dominanta si ai dat totul peste cap datorita ca obtii un material de o calitate inferioara chiar fata de parinti.

Uite aici ce spune dex-ul in dreptul rasei .

Si eu spuneam tot ca tine ca Buckfastul e hibrid insa au venit altii si au spus ca este rasa.

RÁSĂ s.f. 1. Varietate a unei specii de animale domestice deosebită de alte varietăți ale aceleiași specii și ale cărei caractere distinctive se transmit de la o generație la alta;

Încrucişarea între diferite rase se practică cu scopul de a obţine produşi cu însuşiri valoroase, de a îmbunătăţi o rasă sau pentru a crea rase noi.
De unde a spus Dan ca ia matcile?

marian sima

Si ceva despre albina ruseasca ,ceva spus de nea Gica.
Albina ruseasca cred ca a intrat prin institut la vremea acea.

Matca de 1000 de dolari care sta la baza familiilor din filmulete cade.

Ramane schema de lucru cu adaos de puiet si populatie.

Re: albina de urali

Mesajde gica » 25 Noi 2011, 08:37

Domnule,rasa se numeste ''albina medie ruseasca''.Dupa razboi cand lumina venea doar de la rasarit au fost aduse si la noi.A fost un dezastru.
In alta ordine de idei unii nu stiu ce sa mai faca ca sa pastreze rasa locala cat mai curata si altii sunt pe contra.

Stefan Madalin

Marian Sima , crezi ca Dan Margarit uneste cate 2-3 familii ca sa apara in filme pe 11-12 -...n  corpuri ?

marian sima

De ce transpuneti totul personal.
Eu spun ca apicultura Canadiana functioneaza pe principiul FAMILII DE BAZA+MATERIAL BIOLOGIC AJUTATOR.
Primul filmulet era destul de concludent acolo se spunea destul de clar ca sant 3000 de familii si 2000 de roiuri.
Stupi nu sant facuti la aceasta marime pentru a aparea in filmulete ci pentru o recolta cat mai eficienta.
Se cunoaste ca atunci cand albina culegatoare depaseste cu mult puietul ai productii maxime.

Voi transpuneti totul personal fara a va gandi in perspectiva apicola.

D006

Mariane nu te mai chinui sa le explici , pierzi timp , ei nu pot vedea problema in ansamblu . Ei nu pot trece dincolo de sticla ecranului .
  Mariane la vara sau primavara iti povestesc exact cum se procedeaza in stupinile lui Wendell.

Pana atunci sa ne delectam cu aceste imagini memorabile si irepetabile :

De ce trag clopotele, Mitica 1981 1

Stefan Madalin

Dl Marian , departe de mine sa zic ceva doar intrigant . Nu este nimic personal . In Romania sunt folosite si familii ajutatoare . Tot la noi sunt stupari ca .... si Y , care fac productii de peste 100kg/fam . Ca acesti apicultori nu scot miera la 16% ca ii hranesc intre culesuri ca baga puiet in ei ( fiecare folosind metoda lor ) e altceva . Ce sa inteleg eu din inversunarea dumneavoastra ? Vrei sa imi spui ca daca de la un cules la altu o sa bag sirop la greu in ei si mierea o sa o dau ca poliflora nu o sa scot productia scontata ... cred ca te inseli amice . Daca vrei sa fi Apicultor trebui sa vezi limitele in care poti juca , asta nu se intelege la noi .

marian sima

Ce vreau sa intelegi .
Ca cei care copiaza sistemul Canadian gresesc si sant incurajati sa greseasca.
1.Tipul de cutie cauzeaza probleme la iernat si matcile de la noi nu dezvolta un cuib pe 20 de rame ME dar 10 rame sant prea putine.
2Avem alt tipar de flora-fauna si o natura total diferita.
3Avem alt fond genetic ,daca punem noi galetile de sirop pe stupi cum se prezinta in filmulete rezulta miere marfa falsificata.

Insa toate punctele cad daca ajuti stupi nu cu rame de puiet cum ajutam noi ci cu catul.

De obicei la noi limitele le intinzi atat cat vrei tu.

Uitasem poate ne comunici si noua locatia  si ani ca sa stiu cum ma adresez.

Stefan Madalin

Ca sa incep cu sfarsitul ; stupina o am acolo unde ramane dupa ultimul cules cu o intelegere cu un satean  . Te rog sa mi te adresezi cu Tu , MA , conteza ce o sa postezi , ca si continut nu formularea de inceput . Faptul ca tu vrei sa fi  impotriva implementarii unui sistem din afara fara a fi revizuit si adaptat , sunt deacord . Ce nu inteleg, e faptul ca tu spui ca omul ala acolo nu poate face ceeea ce prezinta .

nicomico

Nu vreau sa fiu pesimist,dar noi (sau marea majoritate) nu o sa ajungem sa facem apicultura cum se face in Canada.
La noi multi se apuca de apicultura fara sa cunoasca nici cele mai elementare lucruri.Terenurile agricole nu prea sant cultivate.Multi apicultori cu putine familii de albine nici macar nu fac tratamentele corespunzator,atunci cum sacapam de boli care "macina"albinele.Daca si la noi ar fi comisii de control formate chiar din apicultori,sa verifice pe teren ,sa consilieze incepatori nu ne-am confrunta cu astfel de probleme.
De exemplu in alte tari gandacul de colorado la cartof la altii este o amintire la noi este prezent.In alte tari sa dus o lupta comuna ,cu regret la noi nu se poate din lipsa de organizare ,s-au din mai multe  motive.