Fan Club DAN MARGARIT !

Creat de Bătrânul, Octombrie 24, 2013, 09:23:38 AM

« precedentul - următorul »

romikele

Mariane, acea aerisire e folosita doar vara, acum e obturata cu sibar de tabla.
Nu esti atent la filmulete, mai papa niste morcov!  =))

nicu68

acum ar mai fi o problema pe d-ul Danut Puisoru in care categorie a PINGUINILOR sa il bagam

pharaonu75

Citat din: nicu68 din Noiembrie 12, 2013, 07:11:13 PM
acum ar mai fi o problema pe d-ul Danut Puisoru in care categorie a PINGUINILOR sa il bagam

=)) =))
Buna asta!
=)) =))

Acum vorbind serios, Danut Puisoru si cand transpira, in loc de sudoare iese apicultura!
De vina este Romikele, pentru ca atunci cand il filmeaza, il lasa pe Danut sa treaca foarte repede de la un subiect la altul.
Dar cred ca fac niste "sedinte" de instruire cu el, ca sa il invat cum se "trage de limba". =)) =))
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

romikele

Pai nu vezi ca n-am spor la vorba? Pana zic eu doua cuvinte el zice un paragraf  =))
D`aia eu filmez si el vorbeste  :wink2: :P :hi:

mape 48-petru manea

Se pare ca a venit si randul lui Dan Puisorul sa fie luat la bani marunti  :P sariti fratilor si nu-l lasati sa scape din cazanul cu smoala trageti-l iute de picioare inapoi  =)) =)) =))

marian sima

Romikele pentru spor la vorbit trebuie sa ei niste morcovi. =)) =)) =))

La orizontal partea goala poate sa-ti vina in ajutor sau poate sa tina familia din dezvoltare.
Totul depinde de cum gestionezi acel spatiu gol.

Manea daca tu pui un sfat amical si colegial cu bagatu-n smoala inseamna ca percepi totul gresit.

Eu spuneam de mult pe aici ca si orizontalul de 20 de rame este mic pentru o matca buna,cand lucrezi pe orizontal stii anumite chestii daca le impartasesti si altuia nu inseamna ca-l afunzi in cazan.
Domnisoarelor discutam apicultura nu santem la opera unde nu trebuie sa vorbesti ca deranjezi . :P

mape 48-petru manea

Mariane ,
eu am vrut sa fie o gluma dar....
eu citesc toate postarile tale cateodata sunt de acord alteori nu ---asa- i pe forum   :hi:

marian sima

Eu am vorbit destul de serios si am fost bine intentionat,cand explici din experienta ta si vine altul si zice ca bagi in cazanul cu zmoala e putin c-am c-am.

Aceasi chestie si cu Dan Margarit,incerci sa percepi o situatie apicola unde ti se spune destul de clar ca nu se spune tot si unde anumite chestii nu se leaga si dintr-o data esti inamicul evolutiei tehnice .

Totusi fumigena cu ,cules continu se transmite si la apicultori avansati.

stefan1

Mariane, esti tare greu de convins! Ai vazut lanurile din jur in diferite stadii, ti-a spus ca are si alte lanuri la fel de intinse de lucerna, dar tu o tii pe a ta. Probabil (sigur) nu se scot permanent 10 kg/zi, sunt varfuri si minime in culesuri, dar si un cules de 2 kg/zi tot cules este. La mine un cules de 2kg/zi este un cules bun si nu sunt multe zile in an cand este atins. Trebuie sa iei o postare in spiritul ei mai mult decat in litera ei. Cand se spune de cules continuu se refera la faptul ca nu sunt ca la noi de ex intre salcam si tei (in unele zone) perioade de saptamani in care cantarul scade zilnic.  La mine unde nu e deloc floarea-soarelui, iulie e o luna fara cules, in care puietul se reduce drastic. La altii perioadele de seceta accentuata au acelasi efect. Aceste perioade duc la reducerea activitatii matcilor pe de o parte sau la intrarea in frigurile roitului, ambele cu efecte cunoscute in randamentul unei stupine.
  De fapt toate zonele nordice, unde perioada de vara este scurta, se caracterizeaza printr-o explozie a vegetatiei in aceasta perioada favorabila, secretii masive de nectar, care sa atraga polenizatorii si fiecare planta sa-si faca ciclul. Speciile infloresc una dupa alta ca sa se incadreze in aceasta vara scurta, astfel ca nu apar pauze ca in zonele calde sau temperate. Astea ar trebui sa fie lucruri cunoscutesi sa nu necesite atatea demonstratii.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

marian sima

Stefan o-i fi eu greu de convins dar tu nu vrei sa intelegi si aici e reavointa.

Si la noi in tara cine vra sa aibe randament creaza conditii de cules continu , muta stupina in zone melifere asa cum spune Dan Puisorul in filmulet sau creaza starea de cules continuu prin administrare de material hranitor.
Buba este ca si prin acest cules continu nu ajungi sa dezvolti stupi enormi.

Uitete la filmuletele de la IWF si vezi dezvoltarea unei matci Buckfast ,crezi ca oameni aia pentru reclama la matci nu a-r face totul ca matcile lor sa dea tot ce poate si sa arate niste super stupi?

Sant si alte zone in lume cu nectar din abundenta totusi nu ajung la enormitatile alea de stupi.

Bătrânul

Multumesc lui Marian Sima pentru insistenta sa exagerata pe "stupii enormi". Asa mi-am pus si eu intrebarea. Am rasfoit inca odate vorbele lui Dan si am gasit raspunsul. La tirgul din Blaj le pot impartasi ......  :thanks: :bzz: :bzz: :bzz:

RazvanTi

acu da-ne si noua un indiciu
vorbele din care filmulet?  :nebun:
sunt un "poliglot" in ale tehnicii
http://bricolaj.myforum.ro

stefan1

Citat din: marian sima din Noiembrie 13, 2013, 08:20:59 AM
Stefan o-i fi eu greu de convins dar tu nu vrei sa intelegi si aici e reavointa.

Si la noi in tara cine vra sa aibe randament creaza conditii de cules continu , muta stupina in zone melifere asa cum spune Dan Puisorul in filmulet sau creaza starea de cules continuu prin administrare de material hranitor.
Buba este ca si prin acest cules continu nu ajungi sa dezvolti stupi enormi.

Uitete la filmuletele de la IWF si vezi dezvoltarea unei matci Buckfast ,crezi ca oameni aia pentru reclama la matci nu a-r face totul ca matcile lor sa dea tot ce poate si sa arate niste super stupi?

Sant si alte zone in lume cu nectar din abundenta totusi nu ajung la enormitatile alea de stupi.

Daca nu ai mai vazut asemenea stupi nu inseamna ca nu exista. Sunt si pe 'net multe astfel de poze. Ti-am aratat si pe cel de la Casa Alba, dar ai zis ca ala nu se pune.
  Eu, in naivitatea mea, spun ca se poate, la concurenta catorva factori: rasa (aceeasi rasa are mii de suse, cu mare variabilitate. La Carnica de ex slovenii produc 4 varietati, dar daca iei din Austria sunt altfel, din Germania altfel si de fapt fiecare crescatorie are o varietate a ei. Si la noi, Carpatina, de la diferitele statiuni este diferita), conditiile concrete de cules, tipul de apicultura etc. Tu spui ca nu se poate. Atunci spune cum crezi ca procedeaza, ca videoclipurile prezentate nu au fost trucate. Demasca-l fara mila!
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

marian sima

Daca matcile acelea sant peste tot cum zici tu vino cu una, eu ti-am spus ca i-ti dau 1500 de dolari pe ea.
Ai pus filmuletele acelea Canadiene unde matca ingradita pe un corp dezvolta o familie pe 10 caturi.
Poate ca tie ti se pare normal insa mie nu.
E adevarat in cadrul aceleasi rase pot aparea urmasi care sa aibe comportamentul conditionat de factorul de mediu si clima insa acest comportament este schimbat cu un anumit grad si niciodata nu sa dat peste cap tiparul acelei rase.
Abaterea de la tiparul rasei poate fi cu o modificare undeva 12-16 %insa nu ai sa vezi o carpatina la Sibiu pe 20 de rame si la Giurgiu pe 110.
Nu e vorba de demascare ci pentru a intelege ceva corect,multi din cei care s-au repezit sa copieze sistemul au inteles eronat.

abeja

Astazi  mi-am  adus aminte de Cristi X  si povestea lui cu stupii din Suedia.
http://www.milotoi.ro/.