Fan Club DAN MARGARIT !

Creat de Bătrânul, Octombrie 24, 2013, 09:23:38 AM

« precedentul - următorul »

abeja

Salutare si  numai  bine.
Nu  sunt fan  de profesionalul si  maiestrul  D M si nici nu  am  urmarit  toate filmele postate  de  excelenta  sa.Cred cu  desavarsire  ca ai  putini  apicultori care  defileaza asa in  fata  albinelor si care  stiu  cum  sa  lucreze  cu  fiecare  stup  in  situatii  diferite.Vad ca  unii se  cred  profesionisti numai  ca  au  in  detinere x nr  stupi si  ca  cei  fara  stupi sau  angajati  sunt pinguini.Eu  la  ora  actuala  sunt  modest  si  zic  ca  nu  am  nici  macar  un  stup in  proprietate pt  ca  nu  este  rentabil  .Daca  ma  pun  la  lucru nu  stiu  cati  dintre  cei  ce  critica imi  tine  pasul .Stau  si  ma  intreb  ce  drac aveti  atata rautate  sa  va  luati  de DM,?
Am vorbit  cu  un  apicultor  amator  din  Suedia  si-n  primul  an  a  scos 160 kg  miere  pe stup fara  nici  o  interventie,deci  se  poate.Am  fost  in  Germania,am  vazut  fam  de  Bukfast pe  10  rame  in  luna  februrie,deci  se  poate.Am  vazut stupi  iernati pe  zahar :se  administra 24 kg de  sirop in  15 August si-n  luna martie  trebuia  sai  bage ceva rame  din  rezerva.Am vazut multe insa  oameni  asa  de  rautaciosi  mai   putin.Da  ce  va  luati de  om  daca  nici  macar  nu  posteaza  pe  acest  forum si  nici nu  pune  pret  pe lectiile  predate. Aaa clar  ....e  prost  ca  nu  cere  bani  pt  vizionarea filmelor  sale.Nu  vreau  sa  SUPAR  PE  NIMENI insa  e  dureros  sai  cereti  unui  om  sa-si arate  si shula pt ca..a  fost  bun  si a   deschis  mintile  la  multi. Sanatate . ))/ ))/

stefan1

Eu vad ca aceste discutii sunt fara sfarsit. Am cautat sa vin cu argumente pe care cine de la inceput ii neaga realizarile lui Dan le trec cu vederea sau le accepta dar zice ca neaparat tebuie sa fie o jmecherie, nu se poate totusi chiar asa. Eu cred ca chiar daca ar fi acolo si ar urmari tot anul tot ar zice ca pe noapte cineva mai face ceva la stupi ca ei sa nu vada totul.
  In concluzie eu cred ca ce a aratat Dan este realitatea de acolo, prezentata cu onestitate si bunavointa pentru romani. Asta nu ca noi sa facem ca el, ca mereu a atentionat ca unele lucruri nu merg la noi, ci ca sa vedem pur si simplu cum sa face apicultura la un inalt grad, ci aplicat concret la conditiile de clima, de cules, de rasa,etc.
  Ca sa se realizeze asa ceva trebuiesc TOATE acele conditii realizate. Iarasi nu e locul sa le luam pe rand si am vazut ca cine e setat pe 'nu', asa ramane, deci nu are rost.
  I-am explicat lui Marian ca la copii, albina nu are ce cauta in caturile pline cu miere capacita ca in cele in care au de prelucrat miere, pur si simplu pentru ca daca ar sta acolo nu ar face nimic. Sigur ca si in caturile alea sunt albine, pentru ca intre cuib si caturile de lucru e o permanenta circulatie. Substanta de matca trebuie sa ajunga la toate albinele, polenul trebuie consumat si de albinele care secreta ceara ca sa capaceasca mierea din caturi, albinele care transporta nectarul circula, dar in locurile unde se lucreaza, deci unde se creste puiet si unde se prelucreaza miere este o concentratie mai mare de albine. Ce e asa greu de recunoscut? Imi spune ca lucrul mecanic nu are nimic cu ciclul biologic. Daca citea explicatiile (din carti) pentru care albina italiana are viata mai scurta este tocmai faptul ca sunt foarte harnice si se epuizeaza prin munca. Albinele care sunt in stare de roire nu aduna miere, lenevesc in stup sau in barba acestuia si devin albine de viata mai lunga. Daca efortul nu ar conta, de ce adopta acest comportament? Ba unele studii spun ca si albinele, ca si o masina au un anumit kilometraj care odata facut s-a cam dus viata.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

marian sima

Abeja cum sa nu fie rentabil sa ai stupi?Eu zic ca este rentabil.
Si vrei sa vezi familie pe 10 rame in luna februarie nu e nevoie sa te duci in Germania ,poti sa dai fuga pana la mine.
E adevarat in an bun nu scot cat cel din Suedia ci doar ma apropii de jumatatea productiei pe care ai spus-o tu.
Stefan nu mai ma apuc sa comentez cea ce spui tu ca o tinem la nesfarsit,da-mi voie sa am dubii la unele aspecte prezentate,pana nu se aduce lamuriri  nu cred tot ce se prezinta.

Va las sa va desfasurati in continuare dar va spun un lucru,astia care santeti fanii Dan Margarit si aveti experienta apicola trebuia sa luati fiecare filmulet in parte si sa explicati incepatorilor ce a de adaptat la apicultura noastra si ce nu.
Acolo e un tip de apicultura reglat pe o anumita clima si pe alta baza melifera decat la noi ca sa nu mai spun ca albina noastra Carpatina are cu totul alta dezvoltare decat rasele de acolo,incepatori trebuie sa constientizeze diferenta dintre culesurile scurte si culesurile lungi.
Care e diferenta dintre rasele de albina cum e Carpatina care are eficienta maxima pe culesurile scurte si ce faci cu Buckfastul care i-ti papa si urechile daca nu-i dai alt cules si are pauza mai mare intre culesuri.
Fanii se ajuta intre ei ,eu il simpatizez pe Dan pentru munca lui ,nu sant fan si nu inteleg tot ce a prezentat (dupa cum vedeti am unele dubii).
explicatile celor care spun ca stupi nu sant profitabili in Romania.
Va salut si mai discutam noi pe alte topicuri decat pe acestea care se refera la apicultura canadiana.

Nea Batrane implicate . :hi: :hi: :hi: =)) =))

nicu68

in sfarsit ai luat si tu o decizie buna,lasaneeeee, lasaneeee

stefan1

Citat din: marian sima din Octombrie 26, 2013, 09:11:41 AM
Abeja cum sa nu fie rentabil sa ai stupi?Eu zic ca este rentabil.
Si vrei sa vezi familie pe 10 rame in luna februarie nu e nevoie sa te duci in Germania ,poti sa dai fuga pana la mine.
E adevarat in an bun nu scot cat cel din Suedia ci doar ma apropii de jumatatea productiei pe care ai spus-o tu.
Stefan nu mai ma apuc sa comentez cea ce spui tu ca o tinem la nesfarsit,da-mi voie sa am dubii la unele aspecte prezentate,pana nu se aduce lamuriri  nu cred tot ce se prezinta.

Va las sa va desfasurati in continuare dar va spun un lucru,astia care santeti fanii Dan Margarit si aveti experienta apicola trebuia sa luati fiecare filmulet in parte si sa explicati incepatorilor ce a de adaptat la apicultura noastra si ce nu.
Acolo e un tip de apicultura reglat pe o anumita clima si pe alta baza melifera decat la noi ca sa nu mai spun ca albina noastra Carpatina are cu totul alta dezvoltare decat rasele de acolo,incepatori trebuie sa constientizeze diferenta dintre culesurile scurte si culesurile lungi.
Care e diferenta dintre rasele de albina cum e Carpatina care are eficienta maxima pe culesurile scurte si ce faci cu Buckfastul care i-ti papa si urechile daca nu-i dai alt cules si are pauza mai mare intre culesuri.
Fanii se ajuta intre ei ,eu il simpatizez pe Dan pentru munca lui ,nu sant fan si nu inteleg tot ce a prezentat (dupa cum vedeti am unele dubii).
explicatile celor care spun ca stupi nu sant profitabili in Romania.
Va salut si mai discutam noi pe alte topicuri decat pe acestea care se refera la apicultura canadiana.

Nea Batrane implicate . :hi: :hi: :hi: =)) =))
Iata in sfarsit o postare cu care sunt in mare parte de acord.
  Ei au alta clima, alt cules, alta albina alta tehnica apicola, asa ca de ce sa avem pretentia sa faca productii ca noi. Totusi sa nu acuzam pe acel om cu foarte bun simt si - orice ati zice voi - un foarte bun apicultor, ca ne ascunde lucruri esentiale, ca ne minte, ba mai rau, ca vrea sa-si ascunda urmele si sterge mesaje incriminatorii!
  Multumesc inca o data DM ca ai intelegere fata de slabiciunile omenesti si nu te superi pentru aceasta neincrederepe care si-o manifesta unii stupari romani!   ^:)^  Toti forumistii, si cei care se indoiesc, asteapta si alte videoclipuri de la tine si, poate pe iarna aia lunga canadiana, chiar intri pe Apiardeal si mai clarifici unele controverse.   :thanks:   :hi:
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

mape 48-petru manea

Nu stiu daca sunt sau nu fan DM , dar il stimez si apreciez foarte mult pentru modul cum vorbeste si lucreaza in Canada .Nu acelas lucru pot spune de anumiti gica contra care cauta nod in papura
NU am aplicat nimic din filmele lui ,dar vizionez cu placere si interes toate filmele lui si ne avertizeaza ca nu tot ce face el acolo se poate aplica si in RO

D006

Nimeni nu pune la indoiala profesionalismul lui DM altfel nici canadianul nu l-ar fi angajat . Chestia e cu cei de aici care se uita la el ca la tigarile kent pe vremea lui ceausescu ...

mape 48-petru manea

Fiecare apicultor trebuie sa aplice o tehnologie potrivita pentru zona lui in caz contrar vor experimenta toata viata diferite tehnologii care de cele mai multe ori nu se potrivesc cu zona lui ,cu rasa lui etc.

jenica67

Dragos nu stiu cum te uitai tu la tigarile Kent pe timpul lui Ceausescu, dar la mine la Resita cand eram la liceu, se gaseau la toate barurile si ceainariile si cost 17 lei pachetul. Iar daca ai fi vazut cate pachete de Kent am avut eu la facultate, la Timisoara, capatate de la studentii straini, primite pe programe in Fortran, ai fi ramas cu ochi cam deschisi, de nu ai mai fi vazut azii stupii.  =))
Ar fi simplu, daca nu ar fi asa de complicat, sau ne pare numai noua ?

pad3

LOL jenica poate erau cismigiu, aveau aceeasi culoare  :dinti:
somnul ratiunii naste monstri

nicu68

Dragose tu erai copilas pe vremea aia cand totusi uni dintre noi fumam si tigari kent :rotfl: :rotfl: :rotfl:

marian sima

Da,da fumati tigari Kent aduse de Taicami-o ca el era marinar si aducea baxuri din Germania. :rotfl: :rotfl: =)) =)) =))
Dar si nemtilor ce le mai placea sampania noastra. =)) =)) =))

cornelioandanciu

Citat din: mape 48-petru manea din Octombrie 26, 2013, 03:35:56 PM
Fiecare apicultor trebuie sa aplice o tehnologie potrivita pentru zona lui in caz contrar vor experimenta toata viata diferite tehnologii care de cele mai multe ori nu se potrivesc cu zona lui ,cu rasa lui etc.
Ai pus degetul pe rana! : sampanie:
Va salut.

cornelioandanciu

Am intalnit putini apicultori care mi-au spus anumite lucruri cheie, de fapt nu i-am intalnit inca, ii stiu doar de pe net, unul era nea' Gica, dumnezeu sa-l ierte, apoi Adi Hodis mi-a confirmat ceea ce a zis nea'Gica, apreciez la fel ceea ce arata si spune marin mlm 64,  Dan Margarit arata pe viu ceea ce face,toata stima pentru el! Am toata stima pentru acesti oameni,cel putin fara primii doi pe care i-am mentionat nu m-as fi apucat de multietajat. Ce imi pare rau este ca m-am indoit ca Dan Margarit face asemenea productii.
Va salut.

marian sima

Pai cum au disparut dintr-o data indoielile? :rotfl: