Fan Club DAN MARGARIT !

Creat de Bătrânul, Octombrie 24, 2013, 09:23:38 AM

« precedentul - următorul »

jenica67

Eu cred ca nu are rost sa mai insitam cu 40 de stupi pe o vatra, ca asta probabil este o optiune a stuparului. Uitati-va la linkul cu ferma unde lucra DM si veti vedea pe a 10 poza "10 Nuc yard", ca sunt mai multe familii pe o vatra.

http://prairiebees.ca/Prairiebees/Pictures.html#40
Ar fi simplu, daca nu ar fi asa de complicat, sau ne pare numai noua ?

marian sima

Citat din: marian sima din Octombrie 25, 2013, 11:05:20 AM
Razvan mergi la filmuletul nr 2 si vezi ca sint 10 rame nu noua.(eu va inteleg ca unii nu pricepeti ce vedeti acolo dar sper ca stiti sa numarati).

In filmele prezentate stupi gemeau de albina ,cand baga suflanta in cat se facea nor si negru jos.

Daca Dan are albine cu viata mai lunga de ce nu se regaseste la sfarsit de perioada in corpuri?

Culesul continuu este o gogornita ,de fapt dl Dan nu a corectat decat chestia cu cei 40 de stupi pe vatra ,restul a sters si nu a confirmat sau infirmat nimic.

Tacerea si stergerea unor filmulete este un raspuns destul de clar.

Ca unii vad iluzii ca 9 rame si cules continuu e altceva,la un cules continuu scoti o medie mai mare pe stup decat cea precizata de Dan.

Dragos are mare dreptate .Jumatate de adevar este mai toxic decat o minciuna.

Vad ca fanii lui il urmeaza intocmai adica truncheaza adevarul zic ca sant 9 rame pe cutie in loc de 10.
Stergeti si filmuletul 2 ca sa ramana de bune cele noua rame. :rotfl: =)) =)) =))

Jenica ia zi bre de la cules continuu si galeti andministrate in locul mieri scoase din cat ce medie trebuie sa scoti pe stup?

Jooniy sam-i spui si mie cand il ajungi.
Saraci incepatori in loc sa aleaga o apicultura sanatoasa care e de aplicat in arealul lor aleg sa viseze.

Astept raspunsurile la intrebari ,sant curios sa vad cum mai puteti sa denaturati realitatea.
Mana din cer nu cade sa o culeaga albinele?????????
Si unde spune ca albinele din Canada traiesc mai mult??????

Jenica am rezolvat chestia cu vatra ,era doar un exeplu ca omul a infirmat acea discutie nu a infirmat insa si altele.

RazvanTi

Citat din: marian sima din Octombrie 25, 2013, 11:05:20 AM
Razvan mergi la filmuletul nr 2 si vezi ca sint 10 rame nu noua...
ai dreptate "mea culpa"
eu ma gandeam la ai mei fiind ME normali sa bag 9 rame dar DM are cutii patrate de 12 rame in care baga 10 distantate.
in rest...
sunt un "poliglot" in ale tehnicii
http://bricolaj.myforum.ro

SERBAN VASILICA

Am tot respectul pentru DAN MARGARIT. Personal cred ca a dorit, cit s-a putut arata, fara sa nu impartaseasca si concurentei din canada tot. Nu cred ca administreaza mai mult sirop toamna decit este necesar, si in nici-un caz primavara sau in timpul culesului. Cred din tot sufletul ca intervine cu albina suplimentara din nuclee in timpul culesului, sau la inceput de cules. Primavara incepe cu egalizarea unde fiecare stup trebuie sa aiba 9 rame cu puiet capacit. Spun asta fiindca dinsul a spus cu gura lui ca mai este ceva nearatat, si tocmai asta cred ca este : AJUTORAREA FAMILIEI CU ALBINA DIN NUCLEE. Sa va spun de ce cred asta:
1- Procentu dintre familii ajutatoare ( nuclee din 12 rame 3/4 ), si stupii de productie este prea mare ---3 la 2 (adica la 3 stupi de productie sa ai si 2 nuclee )
2- 1 rama 3/4 are 200 gr. albina (2000 de albine) deci un cat are 20000 de albine. 7 caturi are 140000 de albine.
3- 1 albina nu traieste mai mult de 40 zile mai ales in timpul culesuli de rapita.
4- O matca depune 1500 - 2000 de oua/zi. Sa spunem ca astea selectionete depune 2500 oua/zi. In 40 zile ar fi 100000 de albine.
Deci intre 140000 existente, si 100000 cit ar fi putut fi este o diferenta de 40000 de albine. De aceea cred ca acesti stupi sunt AJUTATI. Citez: un astfel de stup aduce intr-o zi cit un prapadit in 4 zile. Dar nu ma deranzeaza cu nimic, el a aratat cit a putut. Ne-a zis ca ceva nu poate spune. Restul depinde de noi sa descoperim. Si pentru asta eu il iubesc ca fara a cere nimic ne-a impartasit si noua unele lucruri.
DOMNUL DUMNEZEU SA VA BINECUVINTEZE DOMNULE MARGARIT

SERBAN VASILICA

Priviti acest videoclip de la min. 4. Stupi cu doua caturi de 11 rame ful cu albina, primeste albina. Cred ca este 2 kg. de albina.https://www.youtube.com/watch?v=YYOzpMwIAFA&list=PL1671p0_LLF6WJhwxRyXlKUZi6pwQFw5w

marian sima

Ai gresit am inteles insa au fost si altii care stiau ca sant 10 rame dar au preferat sa taca,sant destui care sa-i spuna incepatorului johny ca nu-l va ajunge pe Dan fara matcile de 1000 de dolari sau fara o anumita tehnologie.
Santeti o gramada care trageti de par fiziologia albinei lungindui viata cand in realitate nu se specifica nicaieri acest lucru.
Denaturati realitatea sustinind bazaconia de cules continuu.

Nu am nimic cu aceasta persoana dar daca vroia sa ne faca un bine explica de unde putem face rost de acele matci chiar daca sursa era Canada.
Daca nu matcile stau la baza acelor stupi putea sa spuna bai baieti noi aici folosim familii ajutatoare.

Uitandu-ma pe net cata suflare sa luat dupa el nestiind ca nu ajung la parametri si productie tind sa cred ca este un sabotaj de al Canadienilor asupra unei tari mari exportatoare de miere.

Combatand o noua generatie de apicultori combati forta acelei tari de a mai exporta bine pe viitor.
E ceva gen Rosia Montana in care totul e prezentat frumos dar adevarul e bine ascuns.

RazvanTi

@serban
asta ce ai pus tu e numai ceea ce vrei sa vezi (minutul 4 adica)
uita-te la tot filmul si ai sa vezi ca la salcam familia e data in 2 si apoi toamna se reuneste tanara cu batrana (familia) DAR cu diferenta ca ramane pe pozitii matca tanara.
nu e acelasi lucru cu ce se discuta aici.
ala se numeste "sistemul prin rotatie" si vizeaza combaterea varooa nu zgarie norii lui DM

@ marian:
nu doar MATCA face treaba aia gen zgarie nori
sunt chestii cumulate acolo
multe dintre ele sau poate nu chiar multe dar ESENTIALE sunt ascunse cu buna stiinta.
sunt un "poliglot" in ale tehnicii
http://bricolaj.myforum.ro

Tamu

:rotfl: Deci dupa unii DM este CALUL TROIAN al apiculturii din Romania. O fi luat ceva bani de la guvernul canadian sa faca asta. :rotfl: Daca gandim asa departe atunci explicatia e clara, suntem paranoici. Omu' vrea sa ne deschida orizontul putin si noi ... il luam la bani marunti. Imediat o sa-i solicitati si o autorizatie ptr. filmuletele publicate.
Mierea   de   calitate   e   scumpă!    /    Dar   mierea   scumpă   nu   e   întotdeauna   de   calitate!

marian sima

Da,da, daca ne luam dupa  tot ce se prezinta pe net e clar ca santem paranoici.

Daca am fi niste paranoici care am mai cunoaste si apicultura am vedea ca unele lucruri nu sant cu putinta.

Dar santem paranoici care credem ca Metusala a reanviat sub forma de albina in Canada si traieste mult mai mult decat o albina normala.

Santem paranoici sa credem ca e zona pe lume unde culesul este continuu,desi media pe familie cu galeti de sirop bagate este prea mica ca sa sustina asa ceva.

Santem paranoici sa credem ca o matca de 1000 de dolari ere un regres de neexplicat in niste conditii normale .
Nu-i solicit explicatie pentru filmulete ,intreb doar cum se simte cand stie ca o droaie de apicultori incepatori ii urmeaza conceptul ,concept care  nu este prezentat in totalitate si ii conduce la esec.

Nemtii si Francezi sant prostii nu au auzit inca de sistemul Canadian ,lucrati pe sestache sa nu-l vada ca pe urma trec si ei pe ME tip zgarie nori, =)) =)) =))a uitasem ei nu au matci Buckfast de calitate. =)) =)) =))

stefan1

Citat din: marian sima din Octombrie 25, 2013, 02:03:41 PM
Ai gresit am inteles insa au fost si altii care stiau ca sant 10 rame dar au preferat sa taca,sant destui care sa-i spuna incepatorului johny ca nu-l va ajunge pe Dan fara matcile de 1000 de dolari sau fara o anumita tehnologie.
Santeti o gramada care trageti de par fiziologia albinei lungindui viata cand in realitate nu se specifica nicaieri acest lucru.
Denaturati realitatea sustinind bazaconia de cules continuu.

Nu am nimic cu aceasta persoana dar daca vroia sa ne faca un bine explica de unde putem face rost de acele matci chiar daca sursa era Canada.
Daca nu matcile stau la baza acelor stupi putea sa spuna bai baieti noi aici folosim familii ajutatoare.

Uitandu-ma pe net cata suflare sa luat dupa el nestiind ca nu ajung la parametri si productie tind sa cred ca este un sabotaj de al Canadienilor asupra unei tari mari exportatoare de miere.

Combatand o noua generatie de apicultori combati forta acelei tari de a mai exporta bine pe viitor.
E ceva gen Rosia Montana in care totul e prezentat frumos dar adevarul e bine ascuns.

Mariane ai grija ca te-ai prea aprins sa iti sustii un punct de vedere cel putin discutabil!
  Nu e bine daca ai ajuns sa crezi ca DM sta cu ochii pe tine ca pe butelie si cum il prinzi cu o minciuna fuge si sterge proba de pe You Tube si canadienii au ca tel suprem sa falimenteze apicultura romaneasca, folosindu-se de acest Cal Troian.
  Ca in caturile lui DM sunt 9 sau 10 rame nu-i un capat de tara. Tot cam atata miere se acumuleaza intr-un cat cu 9 sau 10 rame.
  Despre durata de viata a albinelor eu am vorbit. Daca studiezi mai adanc vei vedea ca se vorbeste si de durata de viata cand se discuta despre rasele de albine. De ex Italiana are durata de viata ceva mai redusa decat Carnica. Transporturile la cei care fac pastoralul uzeaza albina si ii scurteaza din viata sa nu mai vorbesc de cazurile cand mierea nematurata sare din celule si streseaza albinele care trebuie sa se curete sau chiar se naclaiesc si mor. De asemenea culesul la fiecare specie melifera produce uzura diferita la albine: teiul mai mult decat salcamul, floarea-soarelui mai mult decat teiul. Rapita favorizeaza dezvoltarea puternica a familiilor de albine.
  Spui singur ca daca ar avea un cules permanent, DM ar produce mai multa miere decat 200 kg/stup. Deci ori mai mult ori mai putin dar in nici un caz cat zice Dan! Hai sa spun eu ca este un cules aproape permanent, poate asa 'cadem' pe 200 kg.
  Acum cu numarul de albine, intrebarea ta incuietoare la care toti oponentii tai o sa cada in fund: nu este o regula de proportionalitate directa intre numarul de caturi si populatia unei familii!!! Socoteala ca daca eu la 3 caturi am atatea albine, el la 9 trebuie sa aiba de 3 ori mai multe este o aiureala. Adica daca tu te duci cu stupii la salcam si acolo cand ajungi le pui doua caturi, nu inseamna ca de azi pe maine le-ai dublat numarul de albine. Acele caturi nu se pun toate de odata. Pe masura ce unele se umplu si partial se capacesc, se adauga alte corpuri. Intr-un cat capacit albinele nu mai au ce lucra si nici nu stau acolo la sezatoare, asa ca unele caturi au mai multa albina iar altele putina. De fapt e imposibil sa nu fi vazut la proprii stupi ca uneori te intrebi cine a adunat atata miere cand vezi catul plin si albine putine pe acele rame. Ca populatia totala este mai mare decat la familiile noastre eu am spus-o si asta este o rezultanta a tuturor factorilor concurenti: rasa, matca, cules, sanatate, felul de intretinere etc.
  Spui ca de ce incap albinele din turnulete, toamna, in cele doua corpuri de iernare. In doua semenea corpuri incap multe albine. Pe de alta parte toamna populatiile stupilor sunt in declin natural si asta difera de la zona la zona. La mine data de 21 iunie este o limita de la care suprafetele de puiet, apoi si cele de albina matura incep sa scada. Fiecare rasa intra in iarna cu un numar caracteristic de albine. La puteri de vara asemanatoare, Carnica intra in iarna la aproape numai jumatate din albinele unei familii de Ligustica. Albina noastra romaneasca se situeaza undeva intre aceste doua rase. Despre albina lui Dan nu stiu ce comportament are in aceasta privinta. Cert este ca am vazut intr-un film al lui Dan cand a deschis primavara pentru prima data un stup dupa iernare si am ramas surprins ca lada era tot full de albine!
  Capacitatea de recuperare in primavara a rasei Carnica fata de Ligustica poate parea imposibila pentru cineva care a lucrat doar cu Ligustica. Tot asa eu zic ca noi nu putem sti ce capacitate de dezvoltare au albinele canadienilor si nu e drept sa zicem 'imposibil' ca ala cu girafa. Daca extindem, la viespi, in primavara doar o singura viespe,regina, incepe sa creasca cuibul. Pana toamna se ajunge la cca 800 de indivizi, deci a crescut de 800 de ori, asta in cazul la Vespa crabro, iar la alte specii de viespi se ajunge la cateva mii, tot plecand de la un individ.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

marian sima

Stefan daca iti imaginezi ca o familie are cuibul jos iar tu bagi catul nr 9 si intre cuib si locul de lucru este un spatiu gol cu miere capacita te inseli.
Bagi la scurtarea vieti albinei lucru mecanic ,pai ce are asta cu ciclul biologic.

Ajungi sa o dai in viespi,barem nu zici de furnici ca sant mai inrudite cu albina decat viespile.

Ti-am mai spus daca erai atent la filmulete vedeai ca are mai multe rase si toate rasele ating aceasi parametri.
Ce e deranjant ca nu ia cerut nimeni sa spuna activitatea de acolo,totusi daca sa hotarat sa ne faca un bine de ce nu i-l face pana la capat.
Vezi provenienta matcilor si alte chestii sant secrete.
Voi stiti ,apicultori cu experienta aveti ce invata si pe buna dreptate ,nu neg lucrul acesta dar stiu ca voi nu o sa treceti pe ME ,nu o sa incercati sa faceti 9 caturi la un stup ,ce te faci cu multimea de incepatori  gen Joohny care cred ca o sa-l ajunga pe Dan la productie si la dimensiunea stupului?

Oameni baga bani in cutii si altele peste 3 ani i-si dau seama ca de fapt trebuie sa schimbe materialul si sa-si schimbe modul de lucru.

Nu-mi pasa daca Dan sta cu ochi pe mine,eu am spus ce sa intamplat,sa facut modificari la filmulete imediat ce eu am adus in discutie ceva.

Situatia cu,caturile nu e o aiureala,e familie scade direct proportional cu marimea,mai intreaba si altii apicultori .
O familie mare cu matca buna nu o sa scada mai mult decat o familie mica.

Eu unul ma intreb oare vedeti aberatiile pe care le scriti.

joohny

Va salut.D-le Mariam,este ,intradevar, poate miraculos ce face DM acolo,asta nu inseamna ca e imposibil de facut ceea ce face el.Printre altele din filmele lui am inteles,ca apicultura e totusi banoasa.D-tra daca a-ti prodece de ex. 1000kg.miere /fam. a-ti intra pe acest site si a-ti da mura-n gura cum procedati?
Eu nu cred.Ca la orice meserie sint discutii generale insa esenta e departe.Nimeni nu se scapa sa spuna despre esenta.La fel si d-tra aveti ceva secret apicol.Si eu fiind un incepator ,totusi am un mic secret (ma refer la stuparit)>Sanatate.

marian sima

Si acum o sa te dezamagesc: nimeni la noi nu o sa ajunga la parametrii lui DM pentru ca nu avem baza lui melifera si mai cu seama INCARCATURA APICOLA ca el. Mai sunt cateva lucruri esentiale care ne deosebesc. Dar asta este in afara subiectuli topicului si nu dezvolt.

Asta spune Stefan pe prima pagina :nod: si e un apicultor cu exerienta,are toata aprecierea mea totusi trage de par anumite chestii ca ceva sa para plauzibil.

Asta din amabilitate si alte chestii care nu tin de apicultura,eu sant mai obraznic si cand consider ca ceva nu e real ti-o spun in fata.

Apicultura este ca cifrul unui seif ,daca asezi totul la rand bine poate fi profitabila dupa cum zici,dar daca alegerea nu este buna e o pierdere de bani si de timp.

joohny

Va salut.Da,Marian,chestia cu cifrul mi-a placut.Cifrul e la DM si noi trebuie sa-l dezlegam.Acest lucru e posibil insa dupa cum am mai spus ,e un  alt subiect.Aici e vb. despre ,,FAN".SAnatate.

petru.atudorei

Ca tot e iarna...mai bine ne strangem pe chat si punem la cale o strategie pentru anul viitor, sa vedem ce poate fi aplicat din apicultura lui Dan Margarit.
Asa ca va invit pe chat.