stupii mei de poliuretan

Creat de dodo79, Octombrie 21, 2013, 07:54:14 PM

« precedentul - următorul »

dodo79

si mai este.pe langa gard am pus

fiug1970

Cipi,eu inmulteam in felul urmator:in perioada iunie/iulie,cand faceam curatenie in verde,alegeam bete mai groase si le scurtam la 20 cm aprox.le curatam frunzele de la partea ce urma sa o ingrop si lasam 2/4 jumatati de frunze sa aiba ceva bucatarie la partea aeriana.faceam un sant intr/un loc mai umbrit dar nu foarte umbrit(pt.mentinerea umiditatii...)de 15 cm de lat si 20 de adanc pe care/l umpleam cu nisip de constructii.infigeam betele la 10 cm unul de altul pana la partea cu frunze si le daruiam cate un borcan in cap de 400ml de sticla.asa le tineam pana anul urmator in toamna.procentajul de reusita era destul de bun.si/si pastrau calitatile de la planta originala intacte.

fiug1970

dodo79

Citat din: fiug1970 din August 10, 2014, 04:52:13 PM
Cipi,eu inmulteam in felul urmator:in perioada iunie/iulie,cand faceam curatenie in verde,alegeam bete mai groase si le scurtam la 20 cm aprox.le curatam frunzele de la partea ce urma sa o ingrop si lasam 2/4 jumatati de frunze sa aiba ceva bucatarie la partea aeriana.faceam un sant intr/un loc mai umbrit dar nu foarte umbrit(pt.mentinerea umiditatii...)de 15 cm de lat si 20 de adanc pe care/l umpleam cu nisip de constructii.infigeam betele la 10 cm unul de altul pana la partea cu frunze si le daruiam cate un borcan in cap de 400ml de sticla.asa le tineam pana anul urmator in toamna.procentajul de reusita era destul de bun.si/si pastrau calitatile de la planta originala intacte.
acum se folosesc pet-uri si din luna Mai se desfac dopurile.din iunie se pot scoate peturile.
Citat din: fiug1970 din August 10, 2014, 04:55:19 PM
zmeura?????

mur negru.nu mai aveam copt ptr poza.la ce se vede inca mai cresc in diametru

fiug1970

eu foloseam pet/uri taiate când se gaseau doar pe sosea....aruncate de turisti straini !!!la rasaduri de rosii.sticla e mai buna deoarece ramane peste iarna in zapada si le protejeaza de eventuale daune.

dodo79

Citat din: fiug1970 din August 10, 2014, 05:04:33 PM
eu foloseam pet/uri taiate când se gaseau doar pe sosea....aruncate de turisti straini !!!la rasaduri de rosii.sticla e mai buna deoarece ramane peste iarna in zapada si le protejeaza de eventuale daune.
primavara si iarna

fiug1970

da,vad ca rezista...in 96 când abia gaseam aruncate pe sosele,nu era net si altele,dar vecinii ramaneau uimiti de minunea din gradina nestiind ce am plantat si dc.am pus ozn/urile alea !!glumeam si le raspundeam ca am pus seminte de sticla de lampa  :rotfl: :rotfl: :rotfl:

bismark

Exact,sticle de lampa nr.8 ca erau cele mai mari. Asa le ziceam si eu. Cu pet in cap cu dopul in sus poti obtine orce planta de la trandafiri,zmeura sau mur.Succes,cu respect
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/

ionel07196555

Citat din: dodo79 din August 10, 2014, 05:11:45 PM
Citat din: fiug1970 din August 10, 2014, 05:04:33 PM
primavara si iarna
are randament primu model de colector  ?
eu am pe cel nou si am numai probleme la transport  cu el .
sa vedem la primavara cum ese

dodo79

Citat din: ionel07196555 din August 10, 2014, 10:05:56 PM
are randament primu model de colector  ?
eu am pe cel nou si am numai probleme la transport  cu el .
sa vedem la primavara cum ese
vb de colectorul de polen?
cel incorporat in soclu sau cel care vine pe soclu?
eu nu am transportat stupii cu colectorul pus.
la transport folositi chinga sau nu?

fiug1970

vad ca tu ai corpul la stupi de 1/1 si catul de 3/4.nu e dificil sa ai rame de doua dimensiuni?

Cipi

trebuia sa mearga pe cat 1/1 ca sa aiba rame de aceeasi dimensiune?

fiug1970

teoretic,da.practic..in apicultura conteaza practica si agilitatea fiecaruia de a folosi un mod de lucru,arealul,etc.
sau corp de 3/4 si cat de 3/4...Avand doua dimensiuni,intotdeauna se intampla.... sa n/ai la indemana rama corespunzatoare....

ionel07196555

cel care vine pe soclu
se mai fabrica ?

dodo79

Citat din: ionel07196555 din August 12, 2014, 12:18:56 AM
cel care vine pe soclu
se mai fabrica ?
se fabrica din cate stiu.
doar ca fabrica e in concediu pana dupa sf Maria.