stupii mei de poliuretan

Creat de dodo79, Octombrie 21, 2013, 07:54:14 PM

« precedentul - următorul »

dodo79

Citat din: NiKoN din Iulie 25, 2014, 04:54:40 PM
Citat din: alex_sa din Iulie 25, 2014, 02:04:55 PM
alea negre erau HOATE incercau sa intre la furat Atentie la furtisag micsoreaza urdinisul pentru a se apara mai bine
"Alea negre" sunt albine lucratoare aflate in ultimul ciclu de viata. Perisorii de pe corp au fost indepartati prin munca, nu prin hotie!
si eu stiam ca sunt batrane.nu cred ca erau hoate. nu am vazut agresivitate.au ditamai 120 ha de floare in fata. :hi:
Citat din: MOTANUL din Iulie 25, 2014, 05:31:49 PM
Si eu in stupul roitor aveam doar albine negre (a stat fara oua si fara matca circa 2-3 saptamani).
L-am lasat la "reformare" la fratele meu si m-a sunat sa-mi spuna ca eu am un soi tare ciudat de albine foarte negre.  :D
Se vedea diferenta intre albinele introduse din stupii lui si albinele mele negre de la mare distanta. In 2-3 saptamani (la atata vreme m-am uitat iar in stup dupa unificare) albinele negre disparusera (au murit de batranete probabil). Erau doar albine deschise cu mult pufulet si foarte rar cate o albina neagra.

de obicei gasesti albinele negre si moarte in fata stupului.

mmacreanu

Citat din: dodo79 din Iulie 25, 2014, 11:21:50 PM
Citat din: NiKoN din Iulie 25, 2014, 04:54:40 PM
Citat din: alex_sa din Iulie 25, 2014, 02:04:55 PM
alea negre erau HOATE incercau sa intre la furat Atentie la furtisag micsoreaza urdinisul pentru a se apara mai bine
"Alea negre" sunt albine lucratoare aflate in ultimul ciclu de viata. Perisorii de pe corp au fost indepartati prin munca, nu prin hotie!
si eu stiam ca sunt batrane.nu cred ca erau hoate. nu am vazut agresivitate.au ditamai 120 ha de floare in fata. :hi:
Citat din: MOTANUL din Iulie 25, 2014, 05:31:49 PM
Si eu in stupul roitor aveam doar albine negre (a stat fara oua si fara matca circa 2-3 saptamani).
L-am lasat la "reformare" la fratele meu si m-a sunat sa-mi spuna ca eu am un soi tare ciudat de albine foarte negre.  :D
Se vedea diferenta intre albinele introduse din stupii lui si albinele mele negre de la mare distanta. In 2-3 saptamani (la atata vreme m-am uitat iar in stup dupa unificare) albinele negre disparusera (au murit de batranete probabil). Erau doar albine deschise cu mult pufulet si foarte rar cate o albina neagra.

de obicei gasesti albinele negre si moarte in fata stupului.

daca cele 120 ha nu dau nectar ... albinele cauta prin alta parte :D ... de vreo saptamana nu trece de 500gr pe zi cantarul la a 2 a tura de floarea soarelui. Unui prieten i-au tabarat roiurile de langa pavilion
Când ești mort, nu știi ca ești mort. E greu doar pentru ceilalți. La fel și când ești prost.

dodo79

Citat din: mmacreanu din Iulie 25, 2014, 11:26:18 PM

daca cele 120 ha nu dau nectar ... albinele cauta prin alta parte :D ... de vreo saptamana nu trece de 500gr pe zi cantarul la a 2 a tura de floarea soarelui. Unui prieten i-au tabarat roiurile de langa pavilion
la mine inca era cules.eu am inteles ca la furtisag exista si agresivitate.astea negre ,saracele ,abia mai aveau puterea sa mearga.
Citat din: Cipi din Iulie 25, 2014, 01:15:57 AM

metoda asta cu spartul cuibului, din ce am citit nu mai stiu pe unde, nu prea e indicata, rama cu foita actioneaza ca o diafragma, iar albinele din jumatatea fara matca isi fac botci de salvare. si cica devin agresive.
atunci cand este cules nu fac botci de roire.

yulian

dodo79

Citat din: yulian din August 04, 2014, 08:50:34 AM
Citat din: dodo79 din Iulie 25, 2014, 11:31:45 PM
atunci cand este cules nu fac botci de roire.

Da' de care??  :lol:
da, am gresit.era vb de botci de salvare.
iar ca incepator stiu ca botcile de roire le fac la incetarea unui cules puternic. :hi:
cum stai cu mierea la floare?

yulian

Si in timpul culesului se fac...daca este intrerupt de ploi cum a fost anul asta de exemplu. Primavara aduce "fericirea" in stup  :D.
Ultima data (acum doua saptamani) eram cu un plus de 15 kg...pe urma mi-a disparut cantarul pentru ca am fost toti colegii in concedii sau la servici si am vorbit cu niste baieti la care am stat si anul trecut sa treaca sa se mai uite de stupi  :mad:. Sa zic asa, ma consider fericit ca a fost doar cantarul... Momentan ma indrept vertiginos catre a doua magazie de miere si vreau sa duc in seara asta vreo 5-6 roiuri mai puternice.

dodo79

Citat din: yulian din August 04, 2014, 09:21:59 AM
Si in timpul culesului se fac...daca este intrerupt de ploi cum a fost anul asta de exemplu. Primavara aduce "fericirea" in stup  :D.
Ultima data (acum doua saptamani) eram cu un plus de 15 kg...pe urma mi-a disparut cantarul pentru ca am fost toti colegii in concedii sau la servici si am vorbit cu niste baieti la care am stat si anul trecut sa treaca sa se mai uite de stupi  :mad:. Sa zic asa, ma consider fericit ca a fost doar cantarul... Momentan ma indrept vertiginos catre a doua magazie de miere si vreau sa duc in seara asta vreo 5-6 roiuri mai puternice.
vezi ce ghinion.daca arata cantarul pe minus nu il mai furau.ziceau ca e defect. :D
stai bine.eu nu scot nimik de data asta.ma multumesc cu faptul ca au adunat in cuib.

Cipi

cum imi dau seama daca mierea din cuib e de mana sau nu? cand apare mierea de mana?

bucovineanu

In aceasta perioada ar trebui sa vina mierea de mana. Pana acum nu a venit. O sa vedem cum decurg lucrurile in continuare. Nu cred ca o sa apara. A fost anul trecut si nu am intalnit niciodata miere de mana in 2 ani consecutivi.

dodo79

Citat din: Cipi din August 04, 2014, 05:41:26 PM
cum imi dau seama daca mierea din cuib e de mana sau nu? cand apare mierea de mana?
mierea de mana are culoare maronie.cel putin asa avea la cursul de apicultor.are un gust aparte,medicamentos.mie mi-a placut la gust,altii se strambau .

dodo79

se pare ca ne vom inmulti.de data asta fara sa roire sau divizare  :)

SPYKAL

Citat din: dodo79 din August 04, 2014, 09:06:37 PM
=)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) Ai pus-o de-o nuntă prietene!!!  :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

dodo79

Citat din: SPYKAL din August 05, 2014, 08:31:10 AM
Citat din: dodo79 din August 04, 2014, 09:06:37 PM
=)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) Ai pus-o de-o nuntă prietene!!!  :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
da da.si e foarte ieftina  :D

dodo79

Felicitarile ,masa si dansul vor fi cand ne intalnim. :hi:

SPYKAL

Citat din: dodo79 din August 05, 2014, 03:27:54 PM
Felicitarile ,masa si dansul vor fi cand ne intalnim. :hi:
Multumesc de invitatie. Abia astept. :yes: :yes: :hi: :hi: