stupii mei de poliuretan

Creat de dodo79, Octombrie 21, 2013, 07:54:14 PM

« precedentul - următorul »

dodo79

Citat din: mmacreanu din Iunie 26, 2014, 09:31:47 PM
Citat din: dodo79 din Iunie 26, 2014, 01:50:30 PM
prima recolta gustoasa

stateam si ma gandeam, daca nu prea avem rame capacite sa aratam in poze ... bine ca avem rezultatul polenizarii :))
:wink2:

ionel07196555

Citat din: dodo79 din Iunie 26, 2014, 01:50:30 PM
prima recolta gustoasa
frumos la tine
La mine nu merg ca nu sint stropiti si udati cind trebue

dodo79

azi am alimentat nucleul.mai erau vreo 20-30 albine.matca sa imperecheat si a pontat 5 oua pe o rama 6 pe alta.am scuturat cam o jumatate de rama peste ele.maine-poimaine le las sa scoata matca

dodo79

am pregatit roii de duca .primul meu pastoral.sper ca sa raman  cu stupii la sfarsit  :D

Cipi

toate ramele noi, sunt cladite sau acum le-ai pus la cladit?

Aurelian A.

Nu prea ii buna tipul ala de remorca pentru carat stupii,nu are arcuri si scutura tare,daca nu e incarcata bine,sa fie greutate,e cam jale,mai ales daca nu ai lazi foarte bune.Cum a fost transportul?..eu am o experienta,nu foarte faina, cu un transport de stupi cu asemenea remorca  :razz: :hi:
"Nu sunt destept,dar cand privesc in jur prind curaj." Ion Creanga

dodo79

cam asa arata locul cu pricina.45 de stupi si 120 ha cu floare.bineinteles ca mai sunt si altii dar mai la departare.pe noi ne-a lasat proprietarul sa ii punem langa gardul fermei.asteptam sa vedem si ce da floarea.a fost cultivata in 2 transe la 2 saptamani distanta.
Citat din: Cipi din Iulie 05, 2014, 02:13:29 AM
toate ramele noi, sunt cladite sau acum le-ai pus la cladit?
majoritatea sunt cladite sau incepute sa fie cladite.in 7 stupi am cam 10 rame introduse doar cu FA ptr a umple stupii ptr transport.
Citat din: Aurelian A. din Iulie 05, 2014, 07:42:25 AM
Nu prea ii buna tipul ala de remorca pentru carat stupii,nu are arcuri si scutura tare,daca nu e incarcata bine,sa fie greutate,e cam jale,mai ales daca nu ai lazi foarte bune.Cum a fost transportul?..eu am o experienta,nu foarte faina, cu un transport de stupi cu asemenea remorca  :razz: :hi:
asa este.remorca nu este ptr stupi.i-am deplasat doar 20 km.m-am riscat si nu pot spune ca e rau.sper ca matcile nu au avut de suferit.am mers mai mult pe sosea si incet.intradevar scutura foarte tare.
intradevar pe langa stupi am pus un palet si polistiren de 10 cm ptr a fi cat mai stransi si sa nu miste stupii la balans.

rarescyp

vad ca nu e inflorita...mai dureaza cateva zile...
ALBINA - o afacere 'zburatoare'....

dodo79

sunt doar cateva inflorite.poate m-am grabit si eu un pic.sincer nici nu stiam cum arata.azi am vazut locul prima data. :)

rarescyp

important e sa aiba un cules cat de cat, pana infloreste f s , ca sa nu dea inapoi....
miere muta iti doresc...sa ne ti la curent....

dodo79

Citat din: rarescyp din Iulie 05, 2014, 04:23:22 PM
important e sa aiba un cules cat de cat, pana infloreste f s , ca sa nu dea inapoi....
miere muta iti doresc...sa ne ti la curent....
butoaie pline sa ai si tu.vad ca esti inca la tei.

rarescyp

da...sunt inca la tei, dar a inflorit si f s...daca o fi ceva; nu dau mierea de tei pe cea de floare...desi poate e mai slab culesul...un cantar de control ar fi perfect in momentul asta...

dodo79

Citat din: rarescyp din Iulie 05, 2014, 04:36:21 PM
da...sunt inca la tei, dar a inflorit si f s...daca o fi ceva; nu dau mierea de tei pe cea de floare...desi poate e mai slab culesul...un cantar de control ar fi perfect in momentul asta...
la mine este primul pastoral si cred ca m-am grabit.trebuia sa mai astept putin.azi la ora 7 erau pe pozitie.trebuia sa astept sa vina celalat sa isi puna si el stupii ca sa le pot da drumul la ai mei.au ajuns la ora 11.
transportul  celuilalt la facut niste copii care au crezut ca transporta zarzavat.le-a iesit albina din stup in timpul transportului. ))/ ))/
de aceea imi place sa fiu eu acolo cand cineva face ceva ptr mine.eu i-am incarcat,eu i-am descarcat.eu i-am transportat.

Cipi

Astazi am descoperit ca unul din stupii mei a devenit bezmetic, vreo 6 rame erau ouate de albina. Am scuturat toata albina la vreo 20 m de stup si am luat toate ramele acasa, in stup am pus doar doua rame necladite. Ouale nefecundate, in cat timp mor, daca pun ramele la congelator, le grabesc moartea? Albinele au inceput sa oua cam de 2 zile, nu au modificat inca celulele.

dodo79

cum adica bezmetic cu 6 rame ouate? trebuia sa astepti sa vezi cum le capaceste.
erau pline cu oua?
pe locul unde a fost stupul nu trebuia sa pui nimik.
trebuia sa lasi locul gol ca sa intre la ceilalti stupi