stupii mei de poliuretan

Creat de dodo79, Octombrie 21, 2013, 07:54:14 PM

« precedentul - următorul »

Cipi

mama cu fiica, de mult umblam s-o prind pe ma-sa sa io trag  :nudie:
(in poza par mult mai mici)

dodo79

Citat din: Cipi din Mai 22, 2014, 06:06:41 PM
=)) =)) =)) =))
se pare ca roiul lui este secundar.matca lui nu era imperecheata. matca  din roiul meu a pontat deja.
din cei 7 roi pe care ii am 5 au oua ,2 sunt in asteptare.unde am introdus italiana inca nu sunt oua,dar sunt foarte linistite.mai asteptam putin

mmacreanu

Citat din: dodo79 din Mai 23, 2014, 11:00:37 PM
Citat din: Cipi din Mai 22, 2014, 06:06:41 PM
=)) =)) =)) =))
se pare ca roiul lui este secundar.matca lui nu era imperecheata. matca  din roiul meu a pontat deja.
din cei 7 roi pe care ii am 5 au oua ,2 sunt in asteptare.unde am introdus italiana inca nu sunt oua,dar sunt foarte linistite.mai asteptam putin

astea din imagine ponteaza sau urmeaza? sunt cam mititele ca sa inceapa ponta.

italiana ta cumparata trebuia sa inceapa din ziua 2 dupa ce a fost acceptata sa ponteze, ce asteapta? :)
Când ești mort, nu știi ca ești mort. E greu doar pentru ceilalți. La fel și când ești prost.

dodo79

Citat din: mmacreanu din Mai 23, 2014, 11:23:11 PM

astea din imagine ponteaza sau urmeaza? sunt cam mititele ca sa inceapa ponta.

italiana ta cumparata trebuia sa inceapa din ziua 2 dupa ce a fost acceptata sa ponteze, ce asteapta? :)
alea doua sunt una si aceeasi. :)
e din roiul primit.si te asigur ca ponteaza. :P
nu stiu ce asteapta italiana ptr ca nu am vazut-o. :D

Cipi

veste proasta am primit astazi. mi-a roit unul din stupi.. roiul a plecat.  :sad:

marian sima

Ai grija ca nu pleaca doar un roi,ti-a plecat roiul primar urmeaza roi secundari.

Cipi

probabil a scapat o botca nerupta la ultimul control... familia era pe 10 rame... nu am idee cata albina a plecat cu roiul.. dar pot sa zic ca a mai ramas ceva albina in stup, sa zicem 4 rame pline cu albina... marti au roit. Anul viitor seman facelia in gradina si nu mai duc niciun stup in pastoral.

marian sima

Probabil familia a avut spatiu prea mic de a roit,nu e de vina pastoralul.
Cat despre facelia,este fata-morgana a apiculturi Romanesti,o iluzie,probabil datele care se ragasesc in carti au fost copiate de pe statistici straine,probabil de pe alte continente.

Daca ai gradina planteaza muri fara spini,stau infloriti o perioada lunga de timp nu sant pretentiosi ,nu necesita stropiri si un kg de mure este cat unul de miere,de la doi muri ai productia la un stup bun.

Anul acesta au o floare de zici ca sant flori de maces un pic mai mici.

Cipi

nu e de vina pastoralul, dar e mai bine sa am stupii acasa, ii pot verifica mai des, macar acum cat sunt la inceput in domeniul apiculturii.

dodo79

Citat din: Cipi din Mai 24, 2014, 10:42:40 PM
nu e de vina pastoralul, dar e mai bine sa am stupii acasa, ii pot verifica mai des, macar acum cat sunt la inceput in domeniul apiculturii.
sa nu patesti ca mine si sa ai roiul in alt stup :))

Cipi

incet incet isi revine si familia care mi-a roit... sambata l-am verificat si e plin de oua, i-am mai bagat si a zecea rama ca nu mai avea unde sa oua. Si roisorul de acasa incepe sa prinda viata, azi l-am deschis si am gasit matca si o rama ouata :) . Intre timp am devenit imun la veninul albinelor, nu se mai umfla, nu ma doare, nu ma scarpin, nu nimic :D

dodo79

Citat din: Cipi din Iunie 09, 2014, 04:26:06 PM
incet incet isi revine si familia care mi-a roit... sambata l-am verificat si e plin de oua, i-am mai bagat si a zecea rama ca nu mai avea unde sa oua. Si roisorul de acasa incepe sa prinda viata, azi l-am deschis si am gasit matca si o rama ouata :) . Intre timp am devenit imun la veninul albinelor, nu se mai umfla, nu ma doare, nu ma scarpin, nu nimic :D
:bravo:

dodo79

azi mi-am facut de lucru in gospodarie

dodo79

al doilea an productiv la acest piersic.anul trecut a avut doar 3 piersici

dodo79

aseara am facut un nucleu.am uitat sa scot siberul.azi dimineata toata  albina era pe stup  :)
ieri am auzit ptr prima data cum plange o matca.era intr-un roi in care au iesit mai multe matci.saraca era cu piciorul drept din spate pe sus si hartuita de albine.am pus-o intr-un bigudiu.
la 3 roi cu matci imperecheate si puiet pe 3 rame le-am dat cate o rama de 3/4 cu miere si polen.
de la salcam am pus deoparte 7 rame cu miere capacita.mai am intr-un stup vreo 5 rame dar nu ma grabesc inca se le scot.tot de aici le-am ajutat si pe celelalte.daca va fi ceva dupa tei voi extrage.