stupii mei de poliuretan

Creat de dodo79, Octombrie 21, 2013, 07:54:14 PM

« precedentul - următorul »

bucovineanu

S-a discutat mult despre distanta la care trebuie dusi stupii pentru a nu avea probleme. Probabil in linie dreapta e mai putin de 2 km si e normal sa se intoarca. 
Acum in situatia ta nu prea va mai avea cine sa culeaga. Ai putea sa aduci stupii acasa si sa ii pui exact in pozitia care au fost inainte. Sau sa cauti o regina si sa o dai celor de acasa, plus o rama cu puiet capacit.

dodo79

azi am facut o revizie.din 6 matci introduse 5 au fost primite,una inca nu am vazut-o.cea italiana.
chiar si stupul agresiv a primit matca noua.il voi transporta  la vreo 10 km.8 in linie dreapta ,ptr calmare :)
ceilalti sunt linistiti.roisorul din roinita a avut o rama cu puiet.a iesit puietul si in loc sa ponteze ,a umplut-o cu miere.

SPYKAL

Citat din: Cipi din Mai 14, 2014, 08:32:39 AM
caturi din extrudat nu si-a facut domnul crombra?
Nu are asa ceva!

dodo79

rog pe toti cei care stiu ce ar putea sa le faca agresive pe albine sa le aminteasca.vreau sa gasesc motivu carele fac agresive.
poate fi soarele,vrabiile?

mmacreanu

Citat din: dodo79 din Mai 18, 2014, 05:54:29 PM
rog pe toti cei care stiu ce ar putea sa le faca agresive pe albine sa le aminteasca.vreau sa gasesc motivu carele fac agresive.
poate fi soarele,vrabiile?

vreo retea de inalta tensiune pe aproape?
Când ești mort, nu știi ca ești mort. E greu doar pentru ceilalți. La fel și când ești prost.

dodo79

bismark

Am mai spus-o,agresivitatea de anul acesta se datoreaza in primul rind dezvoltarii puternice la o iarna usoara, in al doi-lea rind prognozei foarte umede cu ploi multe si in al trei-lea rind radiatiei foarte puternice a soarelui cu temperaturi ridicate in unele zile si schimbare brusca in rece cu ploi si chiar zapada.Anul acesta un an in care nu a fost nevoie de divizare dau pe dinafara de albina si au dat roi de pina la 3 kg  prin roire naturala.Cu respect
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/

dodo79

Citat din: bismark din Mai 18, 2014, 07:42:01 PM
   Am mai spus-o,agresivitatea de anul acesta se datoreaza in primul rind dezvoltarii puternice la o iarna usoara, in al doi-lea rind prognozei foarte umede cu ploi multe si in al trei-lea rind radiatiei foarte puternice a soarelui cu temperaturi ridicate in unele zile si schimbare brusca in rece cu ploi si chiar zapada.Anul acesta un an in care nu a fost nevoie de divizare dau pe dinafara de albina si au dat roi de pina la 3 kg  prin roire naturala.Cu respect
multumesc. :hi:

dodo79

se pare ca incep sa invat pe pielea mea.am pierdut 2 matci.una italiana si una carpatina. ))/ ))/ ))/
cea carpatina am pus-o intr-un stup puternic si se pare ca nu au acceptat-o batranele.in plus am gasit la acelasi stup botci capacite.nu stiu cum de nu le-am vazut.nu-mi explic situatia.
stupul agresiv l-am dus duminica.nici ieri si nici azi nu am mai avut probleme .se pare ca acela a fost problema.sper sa se linisteasca la cules de salcam.

mmacreanu

niciodata sa nu mai bagi matca imperecheata (pe care ai dat bani) :) la o familie puternica sau cu albine batrane
Când ești mort, nu știi ca ești mort. E greu doar pentru ceilalți. La fel și când ești prost.

dodo79

Citat din: mmacreanu din Mai 20, 2014, 04:27:21 PM
niciodata sa nu mai bagi matca imperecheata (pe care ai dat bani) :) la o familie puternica sau cu albine batrane
numai asa am invatat :).azi am mai invatat un lucru despre asazisi prieteni.am dus stupul ca matca acceptata duminica la un 'prieten'.azi am gasit-o fara matca marcata, dar cu 2 matci proaspat eclusionate :).rama pe care a fost pusa cutia cu matca a disparut si a aparut alta cu 2 botci pe ea.uitanduma prin stupina lui am vazut un roi in pom.el habar nu avea ce are acolo.pe urma altul in partea cealalta tot in pom.al doilea era prea sus si nu putea urca(are peste 100 kg.)dupa ce a vazut ca am observat disparitia ramei a zis ca imi da mie roiul ca eu m-am urcat dupa el.acest "prieten" ma facut si anu trecut la salcam.in 2 saptamani albinele mele au strans doar o palma de miere =)) =)) =)).
sanatate sa avem ca de restu se ocupa destinul. :hi:

mmacreanu

Citat din: dodo79 din Mai 20, 2014, 09:56:58 PM
Citat din: mmacreanu din Mai 20, 2014, 04:27:21 PM
numai asa am invatat :).azi am mai invatat un lucru despre asazisi prieteni.am dus stupul ca matca acceptata duminica la un 'prieten'.azi am gasit-o fara matca marcata, dar cu 2 matci proaspat eclusionate :).rama pe care a fost pusa cutia cu matca a disparut si a aparut alta cu 2 botci pe ea.uitanduma prin stupina lui am vazut un roi in pom.el habar nu avea ce are acolo.pe urma altul in partea cealalta tot in pom.al doilea era prea sus si nu putea urca(are peste 100 kg.)dupa ce a vazut ca am observat disparitia ramei a zis ca imi da mie roiul ca eu m-am urcat dupa el.acest "prieten" ma facut si anu trecut la salcam.in 2 saptamani albinele mele au strans doar o palma de miere =)) =)) =)).
sanatate sa avem ca de restu se ocupa destinul. :hi:

da bine iti alegi prietenii ... eu ii luam ambele roiuri :))

dodo79

stai sa vezi ca matcile le-am cumparat pe banii lui.cand o sa ii inapoiez banii vor fi cu 60 lei mai putin :wink:

mmacreanu

Citat din: dodo79 din Mai 21, 2014, 10:27:09 PM
stai sa vezi ca matcile le-am cumparat pe banii lui.cand o sa ii inapoiez banii vor fi cu 60 lei mai putin :wink:

aha, deaia si-a permis :))

dodo79

pai nu stiu de ce si-a permis.dar va avea surprize cand ii voi restitui banii.inca un indiciu mi l-am amintit azi.el mi-a aratat 6 stupi cu matci noi.el a cumparat doar 5  :roll:
am o nedumerire.la un roi am matca recent cumparata si introdusa si acceptata.in schimb am vazut botci de schimbare linistita. :uimit:.
am sunat-o pe doamna de la care am luat si mi-a zis ca e posibil sa se fi imperecheat cu un trantor italian si sa fie acceptata mai greu.