stupii mei de poliuretan

Creat de dodo79, Octombrie 21, 2013, 07:54:14 PM

« precedentul - următorul »

mmacreanu

Citat din: dodo79 din Aprilie 14, 2014, 05:13:19 PM
azi am fost sa vad rapita.erau cateva culegatoare de la mine.

:))) de unde stii ca erau de la tine? le-ai pus crotali la urechi?
Când ești mort, nu știi ca ești mort. E greu doar pentru ceilalți. La fel și când ești prost.

dodo79

la mine in comuna doar 3 persoane mai avem stupi.unul la 5 km,nea Aurel la 2 km de a carui stupi ma ocup eu ,si la 300 m de rapita eu.
stiu ca sunt ale mele ptr ca m-au salutat  :D
dupa ce am umblat azi la stupi sa trezit vecina sa puna fasolea in gradina  :D :D :D au facut cunostinta =)) =)) =)) =))

stefan1

Citat din: dodo79 din Aprilie 14, 2014, 05:32:58 PM
stie careva ce planta este aceasta si daca are rost sa o tin in stupina?

Este vorba de tataneasa (Symphytum officinale), din aceeasi familie cu facelia si limba-mielului, ambele foarte bune pentru albine. Din pacate tataneasa (altfel o foarte buna planta medicinala) nu este foarte buna pentru albine. Desi are perioada lunga de inflorire (mai-august) si desi produce mediu nectar si mai putin polen (de culoare alb, alb-galbui sau alb-gri), albinele nu prea ajung la nectar din cauza conformatiei florii. De obicei este vizitata de bondari, dar de multe ori si acestia, ca sa ajunga la tot nectarul, rod floarea pe lateral, lucru de care mai profita si albinele, luand nectar dar fara a mai face polenizarea florii.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

dodo79

Citat din: stefan1 din Aprilie 15, 2014, 02:53:24 AM
Citat din: dodo79 din Aprilie 14, 2014, 05:32:58 PM
stie careva ce planta este aceasta si daca are rost sa o tin in stupina?

Este vorba de tataneasa (Symphytum officinale), din aceeasi familie cu facelia si limba-mielului, ambele foarte bune pentru albine. Din pacate tataneasa (altfel o foarte buna planta medicinala) nu este foarte buna pentru albine. Desi are perioada lunga de inflorire (mai-august) si desi produce mediu nectar si mai putin polen (de culoare alb, alb-galbui sau alb-gri), albinele nu prea ajung la nectar din cauza conformatiei florii. De obicei este vizitata de bondari, dar de multe ori si acestia, ca sa ajunga la tot nectarul, rod floarea pe lateral, lucru de care mai profita si albinele, luand nectar dar fara a mai face polenizarea florii.
multumesc.am pus trei ari de trifoi rosu dar aceasta planta a iesit mai repede.vad ca se inmulteste foarte repede.acum am taiat-o ce a fost mai mare

stefan1

Citat din: dodo79 din Aprilie 15, 2014, 09:52:22 AM

...am pus trei ari de trifoi rosu dar aceasta planta a iesit mai repede.vad ca se inmulteste foarte repede.acum am taiat-o ce a fost mai mare

Are rizomi in pamant, care o ajuta sa se refaca rapid. De fapt in germana se mai numeste si Schwarzwurz (radacina neagra) sau Wundallheil (vindeca toate ranile, cu referire la virtutile ei medicinale).
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

dodo79

Citat din: stefan1 din Aprilie 16, 2014, 01:12:53 AM
Citat din: dodo79 din Aprilie 15, 2014, 09:52:22 AM

...am pus trei ari de trifoi rosu dar aceasta planta a iesit mai repede.vad ca se inmulteste foarte repede.acum am taiat-o ce a fost mai mare

Are rizomi in pamant, care o ajuta sa se refaca rapid. De fapt in germana se mai numeste si Schwarzwurz (radacina neagra) sau Wundallheil (vindeca toate ranile, cu referire la virtutile ei medicinale).
am observat radacina cand am curatat locul ptr insamantare. e groasa cat degetul.
nu stiu cum va reactiona pe viitor.am inteles ca trifoiul starpeste buruienile.
am sa ma interesez sa vad ce as putea face din ea.mersi mult

ionel07196555

Ai ideie ce se intinpla astept 2 socluri de poliuretan de luni si nici azi nu au ajuns ?
Ma gindeam sa imi fac din lemn azi
POATE RAMIN FARA BANI CIND VIN

Cipi

Si eu am comandat inca un stup, am sunat la fabrica luni si mi-au zis ca au avut ceva probleme cu instalatia de injectare a poliuretanului, dar marti avea sa-i dea drumul. Pe stoc nu mai au nimic, au exportat tot in Serbia parca. Eu am gasit un magazin apicol in Suceava care vinde stupii la pret de producator, nu cred ca am sa mai merita sa comand direct de la Faroger, ies mai ieftin cu un drum cu microbuzul la Suceava, decat prin curierat.

Am schimbat si eu azi repede niste euroi, ma gandeam ca vine stupul... dar se para ca nu a ajuns.

SPYKAL

Citat din: Cipi din Aprilie 16, 2014, 05:46:24 PM
Si eu am comandat inca un stup, am sunat la fabrica luni si mi-au zis ca au avut ceva probleme cu instalatia de injectare a poliuretanului, dar marti avea sa-i dea drumul. Pe stoc nu mai au nimic, au exportat tot in Serbia parca. Eu am gasit un magazin apicol in Suceava care vinde stupii la pret de producator, nu cred ca am sa mai merita sa comand direct de la Faroger, ies mai ieftin cu un drum cu microbuzul la Suceava, decat prin curierat.
Am schimbat si eu azi repede niste euroi, ma gandeam ca vine stupul... dar se para ca nu a ajuns.
Intradevar, Faroger-ul a avut probleme cu masina de injectat dar din cate am inteles sunt aproape rezolvate. Parerea mea este sa nu te incurci cu cei din Suceava. Am avut ocazia sa vad ce fac aia si nu incape comparatie cu Farogerul.Din pct meu de vedere sunt foarte slabi calitativ si prost lucrati.

Cipi

Pai stupii de la magazinul apicol din Suceava sunt produsi tot de Faroger.

Iata si stupul meu :)

SPYKAL

Citat din: Cipi din Aprilie 16, 2014, 06:54:50 PM
Urdinisul nu este deschis  bine. Se lasa deschizatura in partea in care este instalat cuibul, respectiv partea dreapta pt ca acolo bate soarele marea majoritate a zilei. Daca au filiala la Suceava si sunt produsi de Faroger este foarte bine.

Cipi

O sa mut maine buretele si o sa pun folie.
E un magazin apicol deschis anul trecut, sunt aprovitzionati cu absolut orice si au preturi foarte mici in comparatie cu APICOLA Suceava care nu stiu cum mai supravietuieste. Le-am facut ieri vanzare de peste 200 de lei, daca as fi comandat pe stuparul.ro cum am vrut initial, ieseam cu 50 lei mai scump + taxe de curier.

dodo79

Citat din: Cipi din Aprilie 16, 2014, 07:11:33 PM
O sa mut maine buretele si o sa pun folie.
E un magazin apicol deschis anul trecut, sunt aprovitzionati cu absolut orice si au preturi foarte mici in comparatie cu APICOLA Suceava care nu stiu cum mai supravietuieste. Le-am facut ieri vanzare de peste 200 de lei, daca as fi comandat pe stuparul.ro cum am vrut initial, ieseam cu 50 lei mai scump + taxe de curier.
din cate stiu stupii de poli de la Faroger gasiti in magazine au pret de producator.unde au pret mai mare inseamna ca proprietarii sunt sarlatani.
intradevar au avut probleme cu masina de injectat.problema e rezolvata.trebuie sa intelegeti ca la orice firma prima data se onoreaza comenzile mai vechi si mai mari.daca erau pe stoc cu siguranta le primeai.
si la noi la Apicola preturile sunt duble fata de targuri
nu am vazut albina la urdinis.sau este vreme rea
uitete la pozele mele si vezi cum trebuie pus buretele.
nu as recomanda sa ai buriana sau orice planta care poate impiedica aerisirea stupului .ma refer sub stup

ves.lucian

Citat din: Cipi din Aprilie 16, 2014, 06:54:50 PM

am vazut stupi din astia la targuri !!!
  arata bine !!!
  nu prea am discutat cu stupari care au asa ceva !!!
  baietii ii lauda !!!
  si eu inclin sa-i cred !!!
  si eu astept un TERMOSTUP MIX 3 ( POLISTIREN PLASTICAT DE 3 CM GROSIME ) DE LA DOMNUL ADI BUMBESCU !!!
  nici macar o poza nu am cu modelul asta de stup , dar cand ajunge acasa , veti vedea poze cu siguranta !!!
    :hi: :hi: :hi: 
Sa traim cu si in HRISTOS , singura bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Fara sa ai albine poti sa traiesti !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! imi pare rau ca moare daca ma inteapa !!!

SPYKAL

Citat din: ves.lucian din Aprilie 16, 2014, 07:52:54 PM
  am vazut stupi din astia la targuri !!!
  arata bine !!!
  nu prea am discutat cu stupari care au asa ceva !!!
  baietii ii lauda !!!
  si eu inclin sa-i cred !!!
  si eu astept un TERMOSTUP MIX 3 ( POLISTIREN PLASTICAT DE 3 CM GROSIME ) DE LA DOMNUL ADI BUMBESCU !!!
  nici macar o poza nu am cu modelul asta de stup , dar cand ajunghe acasa , vetivedea poze cu siguranta !!!
    :hi: :hi: :hi:
Asteptam pozele. Sunt curios sa vad si acest model de stup.
Dodo, prietene, ti-am invadat topicul!!! :D :D :D :P :P :P :hi: :hi: :hi: :hi: Vezi ce patesti daca nu prea stai pe acasa?!!!  :D :D :D :P :P :P :P :P :P :P