Defecte

Creat de ioanardelean55, Octombrie 18, 2013, 10:34:55 PM

« precedentul - următorul »

RazvanTi

TOTI avem defecte domnul Ioan(mai mari sau mai mici). chiar daca acceptam sa nu realitatea  :hi:
sunt un "poliglot" in ale tehnicii
http://bricolaj.myforum.ro

ioanardelean55

Binenteles !  Cred ca din aceasta cauza  nu putem sa facem lucruri perfecte . :nono:

ioanardelean55

Inca putin si trecem la treaba  :bzz: :bzz:

ioanardelean55

Votarea s=a incheiat . Acum vreau sa analizam fiecare problema in parte in functie de nr. de voturi . Va rog pe cei care a=ti votat si a-ti avut probleme sa deschidem un dialog si sa vedem ce e de facut , adica cum putem sa evitam pe viitor asemenea situatii si cum se pot remedia eventualele defecte .

De la inceput vreau sa va spun ca orice fel de comentarii sint binevenite dar conditia e sa fie  facute  la subiect .

Din votare se vede ca cele mai multe probleme au fost cu STASUL ( Dimensiunile )

Parerea mea este ca aici de vina sint si stuparii si fabricantii . dece?
Stuparul ( beneficiarul ) este cel care face comanda ,preia marfa  , ii face receptia si o achita .In primul rind cind faci o comanda trebuie sa sti ce vrei , cind ridici marfa trebuie sa ii faci receptia in prezenta fabricantului . daca corespunde o achiti iar daca nu o respingi .poti accepta si eventuale greseli dar vina i-ti apartine .

Fabricantul : cind ia o comanda trebuie sa respecte acea comanda ,iar cind face livrarea sa ii demonstreze beneficiarului ca a respectat conditiile impuse .

ioanardelean55

Vreau sa vedem cum putem remedia DEFECTELE ce le -ati avut s-au vor fi la stupii cumparati din tirg s-au facuti la comanda .sint subiecte grele da sper ca la sfirsit sa putem spune ca am invatat ceva orice ideesi orice sfat e bun daca e la subiect

COTELE ( Dimensiunile ) pot fi :

1. BUNE  (stas ) .
2. Pe plus (mai mari ) .
3. Pe minus (mai mici ) .

kamy

Curios lucru,daca-ti faci lazile la meserias au o gramada de defecte,in schimb daca ti le faci singur esti mult mai iertator aproape nu mai gasesti defecte?!

ioanardelean55

Fiecare are interesul lui .

ioanardelean55

Pe locul doi CRAPATURILE .

Materialul lemnos lucreaza , maiales bradul  (folosesc termen popular ptr. specia rasinoase )
prin uscare volumul scade iar la umezeala creste ,acesta este si motivul aparitiei crapaturilor la stupi .de aceea este foarte important ca matrialu din care sint facuti stupii sa fie bine uscat .

ioanardelean55

Locul III UMIDITATEA .

Cum putem sti daca materialul este suficient de uscat .

1. Prin masurare cu umidometru .
  2. Prin ciocnire cu degetul . cu cit e mai uscat cu atit rezonanta e mai mare  ( ex. butoiul cu vin . pina la nivelul vinului prin lovire cu degetul nu are rezonanta iar in portiunea goala are rezonanta )
  3. Prin cintarire cu mina . cu cit e mai uscat cu atit e mai usor
  4. Nodurile , cu cit materialul este mai uscat cu atit nodurile sint mai crapate  la materialul verde la nod nu se vede nicio fisura .
  5. Daca rindeluim s-au tiem o buc. de lemn si luam in mina taljul ,respectiv rumegusu si il stringem  ii simtim daca are s-au nu umiditate .
  6. Daca materialul este uscat unele noduri (nu toate ) maiales cele negre (cepuri cazatoare ) cad .

crisian-nicolae

confectionatii singuri stupi si tot ce tine de dotare apicola si veti avea sayisfactie foarte mare si nu veti mai avea defecte,acestea vor disparea cind fiecare isi realizeaza singur lazile ramele chiar si faguri,nu mai vedeti nici nodurile asa zise cazatoare nici ca este mai mare sau mai mica cutia cu citiva microni.
eu imi confectionezi stupi si ramele din lemn folosit la confectionarea paletilor ce deservesc la paletarea materilelor de constructi a diferitelor utilaje,este foarte uscat putin finisat.
albinele mele se simt perfect in stupi confectionati din lemne pe care alti il folosec pentru incalzire .

cristian bh

Citat din: ioanardelean55 din Noiembrie 20, 2013, 09:06:54 PM

Votarea s=a incheiat . Acum vreau sa analizam fiecare problema in parte in functie de nr. de voturi . Va rog pe cei care a=ti votat si a-ti avut probleme sa deschidem un dialog si sa vedem ce e de facut , adica cum putem sa evitam pe viitor asemenea situatii si cum se pot remedia eventualele defecte .

De la inceput vreau sa va spun ca orice fel de comentarii sint binevenite dar conditia e sa fie  facute  la subiect .

Din votare se vede ca cele mai multe probleme au fost cu STASUL ( Dimensiunile )

Parerea mea este ca aici de vina sint si stuparii si fabricantii . dece?
Stuparul ( beneficiarul ) este cel care face comanda ,preia marfa  , ii face receptia si o achita .In primul rind cind faci o comanda trebuie sa sti ce vrei , cind ridici marfa trebuie sa ii faci receptia in prezenta fabricantului . daca corespunde o achiti iar daca nu o respingi .poti accepta si eventuale greseli dar vina i-ti apartine .

Fabricantul : cind ia o comanda trebuie sa respecte acea comanda ,iar cind face livrarea sa ii demonstreze beneficiarului ca a respectat conditiile impuse .
Depinde de ceea ce numim de regula FABRICANT,adica un tamplar profesionist dotat cu scule profesionale de tamplarie pt care fabricarea unui stup sau mai multi ar trebui sa fie una din cele mai simplu si usor de realizat din gama de produse ce se realizeaza din lemn pt care respectarea cotelor (STASUL) ESTE PRIMA LITERA DIN ALFABET.
Daca unii care isi cumpara de prin bricostoruri  tot felul de chinezarii (scumpe pe deasupra) si alte improvizatii ,si se considera fabricanti,iau comenzi si le executa in conditiile incriminate de acest sondaj,atunci ar trebui sa se inteleaga in primul rand ceea ce se declara a fi FABRICANTsi sa nu se confunde cu asa zisii fabricanti ce sunt de fapt niste carpaci ce se gasesc in toate domeniile mai preponderent in amenajari interioare unde cu o gletiera si o mistrie toti sunt supermeseriasi cu rezultatele de rigoare si cu care majoritatea am avut de a face. ^:)^

ioanardelean55

Depinde de ceea ce numim de regula FABRICANT,adica un tamplar profesionist dotat cu scule profesionale de tamplarie pt care fabricarea unui stup sau mai multi ar trebui sa fie una din cele mai simplu si usor de realizat din gama de produse ce se realizeaza din lemn pt care respectarea cotelor (STASUL) ESTE PRIMA LITERA DIN ALFABET.

Din contra fabricarea unui stup chiar cu scule profesionale e mai dificila decit alte produse din lemn ,as exclude modelaria ,

cipriene

eu cand am fost sa-mi ridic stupii, facuti la comanda, am ramas uimit de cate modele si dimensiuni de stupi am vazut in atelierul tamplarului.
cu toate ca are si el stupi, mi-a spus ca a incetat sa-i mai inteleaga pe cei care cer fel de fel de modele de stupi.
nu seamana o comanda cu alta.
de altfel exista riscul ca daca cineva comanda un model de stup si nu-l mai cumpara, riscul sa ramana cu stupii nevanduti este foarte mare
Ajunge zilei rautatea ei! (Matei 6, 34)

ioanardelean55

Ai dreptate Cipriene dar aici timplaru trebuie sa-si ia masuri de risc  ,la unicate eu nu iau comanda mai mica de 50 de stupi si cu un avans de peste 50 %.

cristian bh

[quote author=ioanardelean55 link=topic=6747.msg160731#msg160731 date=1385293270

Din contra fabricarea unui stup chiar cu scule profesionale e mai dificila decit alte produse din lemn ,as exclude modelaria ,
[/quote
Un stup facut cu scule profesionale nu are cum iesi din stasul lui decat daca ori  autorul il masoara gresit si lucreaza dupa ureche adica fara o schita ori e incepator si nu incepe cu prima faza si termina cu ultima.