• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

Feluri si feluri

Creat de mihai.vr, Octombrie 15, 2013, 05:04:31 p.m.

« precedentul - următorul »

mihai.vr

Vreau sa incep prin a preciza chiar de la inceput, ca nu as dori ca aceasta discutie sa deraieze spre un subiect de genul care stup e cel mai bun.... Acestea fiind spunse, sa incepem.

Noi incepatorii avem privilegiul ca putem invata din incercarile apicultorilor dinaintea noastra, care au testat diferite feluri si formate de stupi. Dupa ce vedem filmulete ale apicultorilor cu experienta de o viata in domeniu, se observa ca majoritatea au incercat mai mult de 4 feluri de stupi de-a lungul timpului. De exemplu:

Cu ce lazi de stupi sancepem.
Modele de stupi

Intrebarea mea este CATE FELURI DE STUPI ATI INCERCAT DE-A LUNGUL TIMPULUI? Adica pana sa ajungeti la cel sau cele care le folositi azi, cate au fost? De exemplu stup Dadant pe 12 rame cu fund anti-varroa, sau cu fund plin, cu magazie de  1/2 sau 1/1, cu 12 rame sau de 10 rame late, stup orizontal pe 20 de rame, stup de polistiren, sau cate si mai cate inventii proprii (doar modele de stupi, fara roinite sau micro nuclee pentru matci etc). Aceasta intrebare este doar din curiozitate. Un sondaj, sa ii zicem, in care puteti depana amintiri despre diferitele feluri de stupi care i-ati folosit. In cazul in care in ziua de azi folositi mai multe feluri de lazi, puteti sa scrieti si care este preferatul vostru acum.

Raspunsul ar putea fi ceva de genul:

2 = stup Dadant pe 12 rame 1/1, cu magazie 1/2 cu 12 rame, stup orizontal pe 20 de rame (de exemplu cazul meu). Lada care o sa o folosesc pe mai departe este Dadant pe 12 rame cu magazie de 1/2.

mihai.vr

Am pus si un sondaj, ca poate asa e mai usor de raspuns.