impachetarea fam.de albine pt o iernare optima

Creat de gaby, Octombrie 05, 2013, 05:32:35 PM

« precedentul - următorul »

relutu

Aveti grija cu acea folie,sa fie foarte bine intinsa si fixa ,ptr ca stiu pe cineva,caruia i-au murit 16 familii ptr ca a facut zgomot acea folie.

istodorescu vasile

Citat din: relutu din Octombrie 30, 2013, 01:30:20 PM
Aveti grija cu acea folie,sa fie foarte bine intinsa si fixa ,ptr ca stiu pe cineva,caruia i-au murit 16 familii ptr ca a facut zgomot acea folie.
acela caruia i-au murit cele 16 familii, nu  au murit din cauza ca ar fi facut folia zgomot , cauzele sint cu totul altele alea sint vrajeli pe care nici respectivul nu le crede

mihai.vr

Legat de iernare tip sistemul horn....
Eu iernez tip horn si cand introduc placa de polistiren dupa ultima rama, apare o fanta intre podisorul de lemn de deasupra si "urechea" de la rama si placa de polistiren. Placa de polistiren este dreapta, fara urechi care sa acopere "umarul" unde se aseaza ramele. Nu stiu daca ma intelegeti. Poate gasesc undeva o poza sa va arat.
Daca ati inteles explicatia mea complicata, este suficient spatiul respectiv pentru aerisire? Sau trebuie sa fie mai deasupra urdinisului de jos, sa nu fie pe laterale? Ca suprafata, gaurica asta are maxim 2 cm patrati.

istodorescu vasile

nu este suficient doar pe linga diafragma acolo sus.pentru o ventilatie corespunzatoare trebuie sa aveti 2 cm patrati care sa fie catre exterior , asta fiind o fanta in podisor .daca ii veti lasa doar cu acel spatiu unde se pun ramele nu veti realiza ventilatia tip horn fiindca dupa diafragma este tot spatiu inchis si nu este eficienta ventilatia.

crisian-nicolae

ce se intimpla daca la ora actuala o matca ponteaza. :uimit:

RazvanTi

sunt un "poliglot" in ale tehnicii
http://bricolaj.myforum.ro

crisian-nicolae

cipriene

Citat din: roi_ag din Octombrie 29, 2013, 08:53:44 PM
Citat din: Cristel din Octombrie 29, 2013, 07:31:15 AM
Nu inteleg deloc rolul foliei tip "solar" puse putin mai sus!Care este rolul ei?
Imagineaza-ti zilele alea cu ploi fara sfarsit, cu vant ,cu viscol , nopti si zile cu geruri si o sa intelegi rolul foliei.Apoi gandestete cat de bine le este albinelor,cutiilor si in final tie care in
primavara constati ca nu ai nicio familie moarta ,nu ai albina moarta pe fundul stupului ,nu
ai pete de diaree si .....mancare cat cuprind ramele :nod:
In zilele cu soare folia se ridica mai mult s-au mai putin ,o conditie ,sa fii pe langa ei :wink:

am incercat si eu cateva variante de "inchilotare" a albinelor cu folii, polistiren, ziare, carpe....PROSTII
mereu m-am confruntat cu mucegai.
lasa-ti fratilor albinele in pace. am mai scris pe aici pe undeva pe forum despre cei care au inceput sa se ocupe de albinarit prima data, oare ce-or intelege?
ALBINELE NU MOR DE FRIG, doar de FOAME SI BOLI (PARAZITI)
asigurati-va de trei lucruri esentiale: ca au mancare suficinta, ca le-ati "deparazitat" si ca ati strans cuiburile
Ajunge zilei rautatea ei! (Matei 6, 34)

cipriene

asta iarna in timpul unei furtuni, datorita faptului ca nu am pus greutati pe stupi, mi-au zburat capacele si podisoarele de la 5 stupi. afara erau -8 C si un vant de... paralizai. au stat asa cu ramele sub cerul liber cred ca o zi. tot ce am facut cand le-am gasit a fost sa pun podisoarele si capacele la loc gandindu-ma ca acele familii sunt terminate
credeti-ma ca din 5 fam, 4 au supravietuit. asta ce inseamna (ma refer la impachetari)?
Ajunge zilei rautatea ei! (Matei 6, 34)

mape 48-petru manea

Citat din: crisian-nicolae din Noiembrie 01, 2013, 09:38:47 PM
are in cuib si dupa diafragma. :smile:

Ramele de dupa diafragma se scot din stup pentru ca se intampla sa treaca matca pe ele si se formeaza ghemul de iernare acolo si avand miere putina vor muri albinele peste iarna

ioanardelean55

Stai calm  Cipriene ca tot nu esti inteles (de unii) , iar cei ce nu inteleg  ))/ ))/ si nu stiu ce e folia ptr. albine incercati o experienta pe propria piele si anume ; luati in picioare (pe timp de iarna binenteles ) in loc de sosete de bumbac s-au lina ,pungi de plastic iar in loc de cizmulite de piele , cisme de cuciuc . si vedeti diferenta . :qp:

crisian-nicolae

leam lAsat dupa diafragma in sperana ca va mai cara in cuib mierea ce se mai afla in acele rame, azi find totusi destul de cald citeva albine au iesit la zbor si sa se lupte cu viespari.

Aurelian A.

Citat din: cipriene din Noiembrie 02, 2013, 06:05:21 AM
Citat din: roi_ag din Octombrie 29, 2013, 08:53:44 PM
Citat din: Cristel din Octombrie 29, 2013, 07:31:15 AM
Nu inteleg deloc rolul foliei tip "solar" puse putin mai sus!Care este rolul ei?
Imagineaza-ti zilele alea cu ploi fara sfarsit, cu vant ,cu viscol , nopti si zile cu geruri si o sa intelegi rolul foliei.Apoi gandestete cat de bine le este albinelor,cutiilor si in final tie care in
primavara constati ca nu ai nicio familie moarta ,nu ai albina moarta pe fundul stupului ,nu
ai pete de diaree si .....mancare cat cuprind ramele :nod:
In zilele cu soare folia se ridica mai mult s-au mai putin ,o conditie ,sa fii pe langa ei :wink:

am incercat si eu cateva variante de "inchilotare" a albinelor cu folii, polistiren, ziare, carpe....PROSTII
mereu m-am confruntat cu mucegai.
lasa-ti fratilor albinele in pace. am mai scris pe aici pe undeva pe forum despre cei care au inceput sa se ocupe de albinarit prima data, oare ce-or intelege?
ALBINELE NU MOR DE FRIG, doar de FOAME SI BOLI (PARAZITI)
asigurati-va de trei lucruri esentiale: ca au mancare suficinta, ca le-ati "deparazitat" si ca ati strans cuiburile

Cipriene ai  pus punctul pe i   albinele nu mor de frig,mancare si tratamente la zi sa aiba....eu nu impachetez deloc,diafragma podisorul si  5,6,7 rame cu miere de calitate,atata tot :hi:
"Nu sunt destept,dar cand privesc in jur prind curaj." Ion Creanga

feerary

Citat din: crisian-nicolae din Noiembrie 02, 2013, 03:46:53 PM
leam lAsat dupa diafragma in sperana ca va mai cara in cuib mierea ce se mai afla in acele rame, azi find totusi destul de cald citeva albine au iesit la zbor si sa se lupte cu viespari.

si eu mai las dupa diafragma dar intre rame las spatiu de o rama. Si la primavara am ramele la indemana :smile:

bucovineanu

Chiar si asa, daca ramele din cuib sunt foarte pline albinele se pot muta dupa diafragma.