stup distrus de furtisag

Creat de stefanm, Octombrie 01, 2013, 09:06:28 PM

« precedentul - următorul »

sandupop

Mulțumesc mult pentru răspuns.  :thanks:.. nu  stiam metoda..... dau o :beer: :cu plăcere:
Nu trageti!! ...Sunt incepator.

Apicotef

Citat din: sandupop din Octombrie 15, 2013, 05:18:34 PM
Mulțumesc mult pentru răspuns.  :thanks:.. nu  stiam metoda..... dau o :beer: :cu plăcere:

:cu plăcere: ... oricand ajut pe oricine cu sfaturi. Multumesc pt.apreciere ! Cu stima !

sandupop

Poate ne vedem la Sighișoara,  ..... si  o sa ma tin fizic de promisiune.  Toate bune. :hi:

Apicotef

Citat din: sandupop din Octombrie 15, 2013, 08:59:44 PM
Poate ne vedem la Sighișoara,  ..... si  o sa ma tin fizic de promisiune.  Toate bune. :hi:

Apreciez invitatia...dar imi lipseste timpul liber ! ... poate la anu' reusesc sa vin cu ceva produse. Ma bucur ca ne-am cunoscut si va astept sa ma contactati cu orice problema aparuta.

Cu prietenie,

sandupop

Citat din: Apicotef din Octombrie 16, 2013, 09:44:53 AM
Citat din: sandupop din Octombrie 15, 2013, 08:59:44 PM

Apreciez invitatia...dar imi lipseste timpul liber ! ... poate la anu' reusesc sa vin cu ceva produse. Ma bucur ca ne-am cunoscut si va astept sa ma contactati cu orice problema aparuta.

Cu prietenie,
Este valabila si reciproca...Toate cele bune.

stefanm

Stiam "trucul" cu faina,nu l-am aplicat doar l-am citit,hoatele au fost clar din stupina.Alta stupina mai apropiata nu am ,poate doar cativa stupi la vreo 5-6 case distanta.Problema e ca-i am foarte apropiati(10cm intre ei) si anul asta am cam exagerat putin cu inmultirea si mai am  familii (roi) mai slabute,probabil am mai gresit si la manipularea ramelor la extractie dar vad ca s-a oprit furtisagul albinelor.Acum ma confrunt cu un furtisag al agresiv al viespilor la un roi pe 4 intervale.Au curatit fata externa a ramelor marginase iar albinele parca le ignora,nu incearca sa le goneasca.Am pus o capcana de viespi langa urdinis(dintr-un pet asa cum am vazut pe interenet) au intrat cateva dar se pare ca le place mai mult mierea.A fost si vremea asta calda si viespile sunt foarte active.Vreo idee are cineva?
Multumesc %%-
cea ce stiu e ca nu stiu nimic! Socrate

marius_vfp

stefan , probleme cu viespile am avut si eu si inca mai sunt care mai intra inca in stupi , reduci urdinisul la maxim 2-3 cm . dimineata cat este frig afara viespile pot zbura albina e stransa in ghem .  nu pune capcana langa urdinis ca nu o sa ai rezultate , pune pe capacul stupului . in sirop pune si ceva miere cu putin otet , ar fi bine sa cauti prin podul casei ce cuiburi de viespi mai sunt inca active ,
anul acesta am prins cele mai multe vispi , in sticle am pus must de struguri era ca un magnet.

spor
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

stefanm

An redus urdinisul ca am pus gratiile de soareci.Am pus niste coltare de rigips din alea cu gaurele si la respectivul stup am lasat doar un orificiu cat sa intre o albina.In sticla am pus bere cu zahar si otet.Am sa pun sticla pe capacul stupului.Multumesc %%-
cea ce stiu e ca nu stiu nimic! Socrate