stimulari de toamna

Creat de marian ivan, Septembrie 24, 2013, 09:53:04 AM

« precedentul - următorul »

marian ivan

am tot cititit zilele acestea despre stimularile de toamnă şi am ales reţeta lui Nea Gică.
10l sirop1:1invertit; 0,5kg polen(cand nu este in natura),0,5kg lapte praf, 0,5 kg drojdie de bere.
Am mai adaugat şi sirop de ceapă.

am inceput administrarea din 10 sep atat la roiuri cat si la celelalte familii din 3 in 3 zile.
am observat ceva: după terminatea siropului din alimentatoare pe fundul acestora era un strat cam de 3+4 mm de reyiduri.

este normal?

sunt de langă piteşti iai aici pe timpul zilei sunt temperaturi de 22-25 grade, mai pot continua cu stimulatul?

multumesc

SPYKAL

Citat din: marian ivan din Septembrie 24, 2013, 09:53:04 AM
am tot cititit zilele acestea despre stimularile de toamnă şi am ales reţeta lui Nea Gică.
sunt de langă piteşti iai aici pe timpul zilei sunt temperaturi de 22-25 grade, mai pot continua cu stimulatul?
Stmulările se fac în luna august. Acum se procedează la completarea rezervelor pt iernare. Da, poţi să continui dacă ai temperaturi ridicate în zonă iar albinele au de unde să aducă polen pt că incă există puiet în stpui. Cel puţin la mine în stupină aşa se întâmplă la momentul acesta.

marian ivan

deci nu-i problemă ca au ramas reziduri pe fundul alimentatorului...........
eu am aplicat acestă reţetă deoarece am gasit stupi fară puiet in cuib...
au avut caturi si după coborârea lor au rămas pe 10 rame dar pe niciuna cu puietr sau oua.
am scos 2-3 rame, am pus diafragmă şi după am introdus alimentatorul..
o să mă uit ori mâine ori vineri sa fad daca a mai ouat matca....
e posibil să fi şi greşit puţin la prepararea reţetei:
- am făcut ceai de plante, după ce s-a mai răcit am pus zahărul şi l-am amestecat până la topire, iar apoi am pus restul de ingrediente, amestecîndu-le până la omogenizare.

octav

Pai daca nu a fost pe foc si nu ai pus sare de lamiae cum se face invertirea?
In reteta am vazut ca scria sirop de zahar invertit la care se adauga restul de componente.
Parerea mea.
http://jimm69.sunphoto.ro

Fa cat mai multe greseli cu putinta, dar tine minte un singur lucru; nu fa de doua ori aceasi greseala. Si te vei dezvolta ---
OSHO - Curajul Placerea de a trai periculos

Tamu

marian ivan: Cam asta trebui sa faci pentru obtinerea siropului de zahar invertit. Este o reteta probata.
Mierea   de   calitate   e   scumpă!    /    Dar   mierea   scumpă   nu   e   întotdeauna   de   calitate!

marian ivan

am uitat sa menţionez că atunci cand am pus toate ingredientele printre acestea erau la reţeta respectivă şi 150 ml zeamă de lămîie şi 170 ml protofil.
am greşit?
le va dăuna albinelor peste iarnă sau nu?

cipik

Reteta asta este pentru primavara nu pentru toamna. Sanatate
Zambeste, maine poate fii mai rau.
http://prepelitebucuresti.sunphoto.ro/

marian ivan

le va afecta pe albine sau nu?

bucovineanu

cipik

Citat din: marian ivan din Septembrie 25, 2013, 08:33:43 AM
le va afecta pe albine sau nu?

Singurul efect pe care il vad acum este acela ca matca sa inceapa sa ponteze pentru o perioada si ca albinele care ies sa nu aia timp sa faca corpul gras pt iernat. Sanatate
Zambeste, maine poate fii mai rau.
http://prepelitebucuresti.sunphoto.ro/

Stefan Madalin

asta inseana dupa mine ca ponegresti un MARE Gica si nu ai inteles nimic , ca nu te intereseaza . Nu sti de cand e matca , ce puiet ai , ce rezerve ai nimic , esti in fundu gol si incerci sa pui destu , a scuze sa dai sirop . RUSINE .

morozan simion

eu am folosit aceasta reteta cu urmatoarele diferente:
1.am folosit ceai de cimbrisor de camp,coada soricelului, salcam si menta.
2. am facut sirop3/2.
si am administrat siropul in pungi de nailon

Se pregătesc următoarele:
- una oală de 10 litri curată, emailată;
- 5 kg zahăr Coronița sau Mărgăritar de la Agrana (fiind cunoscute ca singurele sorturi de zahăr de la noi care nu au miros);
- 5 gr. acid citric (sare de lămâie)

Preparare:
-se pun 1,1 litri de apă la fiert;
-când începe să fiarbă se pun cele 5 kg. de zahăr și cele 5 gr. sare de lămâie;
-se continuă fierberea, se amestecă (cu o lingură mare de lemn) pentru a nu se prinde, și când începe să dea în clocot se reglează din foc pentru că se umflă ca laptele (face spumă). Atunci are loc invertirea. Când spuma începe să scadă (2-3 minute), este gata.

-dacă se dorește sirop 2/1 se adaugă imediat 1,5 litri de apă rece și se amestecă bine;
-dacă se dorește sirop 1/1 se adaugă imediat 4 litri de apă rece și amestecă bine.

morozan simion

cam asa am pregatit

morozan simion

cam asa am pus pungile

morozan simion

cam asta a fost rezultatul