Un daunator ciudat

Creat de petru.atudorei, Septembrie 21, 2013, 09:55:15 PM

« precedentul - următorul »

petru.atudorei

Azi am facit cunostina cu undaunator foarte ciudat, despre care nu am cititi n nici o carte sau forum.
GAINA DOMESTICA.
Actioneaza singura sau in grup. Ataca albina care se intoarce in stup. Metoda de actiune: executa salturi de pe loc, si prinde albina in cioc.
Metode de combatere:
Se izoleaza gainile intr-un spatiu fara acces la stupi.

cam aceasta surpriza am avut-o eu azi. Sa vad 2 gaini care executau salturi in fata urdinisului de ziceai ca se antreneaza pentru campionat. Daunele create cam 100 de albine.

petru.atudorei

nicomico

Daca daunatoarele nu sant prea batrane cred ca pot fi tratate cu un tulburel =))

PricopArthur

Daca nu mai oua, pentru rezolvarea problemei e eficienta operatia la gat.:)
Miere multă şi inimă curată!

pharaonu75

Citat din: petru.atudorei din Septembrie 21, 2013, 09:55:15 PM
Azi am facit cunostina cu undaunator foarte ciudat, despre care nu am cititi n nici o carte sau forum.
GAINA DOMESTICA.
...

Petrule, daca ai astfel de daunatori in ograda, te scap eu de ei! =)) =))
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

petru.atudorei

Citat din: pharaonu75 din Septembrie 24, 2013, 09:11:31 PM
GAINA DOMESTICA.
...

Petrule, daca ai astfel de daunatori in ograda, te scap eu de ei! =)) =))

Lasa ca de astia stiu sa scap si eu.. :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :beer:

stefan1

Citat din: petru.atudorei din Septembrie 24, 2013, 07:41:46 PM
https://www.cubby.com/pl/daunatori/_0b398695d931402f86eeb68fb20c3068

ce  parere aveti de acest daunator

Nu se vede foarte clar dar pare a fi Vespa crabro sau gargaun. Dar sigur este un mascul, deci nu are ac. Daca mai ai exemplarul, cauta-l de ac. Masculii au antenele ceva mai lungi ca femelele si putin intoarse la varf. Au 13 segmente fata de 12 la femele. Se gasesc numai toamna: august, septembrie, octombrie. Nu prinde albine, mananca numai dulciuri: sucuri de plante, nectar, miere daca se gaseste pe undeva, dar nu rica sa se contreze cu albinele.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

petru.atudorei

multumesc. nu are ac. si descrierea ta se potriveste. Sincer e prima data cand vad asa exemplar

orbanstefan64

mai da le ceva supliment si nu mai are treaba cu albina daca nu ia direct legatura cu pharaonu =)) =)) =))
:hi: :hi: :hi:

G. Iulian

De astea ce spuneți:

și articolul întreg. 

http://bit.ly/ViespiUriaseBrrr

dodo79

ne-au invadat extraterestrii ? :)

sandupop

Exista asa ceva in realitate?.... :uimit:
Nu trageti!! ...Sunt incepator.

kamy

GAINA DOMESTICA.
Actioneaza singura sau in grup. Ataca albina care se intoarce in stup. Metoda de actiune: executa salturi de pe loc, si prinde albina in cioc.
Metode de combatere:
Se izoleaza gainile intr-un spatiu fara acces la stupi.

cam aceasta surpriza am avut-o eu azi. Sa vad 2 gaini care executau salturi in fata urdinisului de ziceai ca se antreneaza pentru campionat. Daunele create cam 100 de albine.
Foarte simpla rezolvarea le faci o urare ,,hasi mance-va labosu ala mare,,daca-s mai multe!
Pana-n 90 am tinut albine in ocol si am avut cazuri similare!

feerary

stefan1

Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)