Materiale izolatoare

Creat de oroles, Septembrie 09, 2013, 01:05:45 PM

« precedentul - următorul »

davcosti

Nu, că după salcâm, la staționar nefăcând pastoral a fost cam prost în zonă și mai mult au consumat decât să aducă și astfel erau cam subțiri cu hrana, de aceia a trebuit să-i cam completez cu multă hrană să fiu sigur că nu am probleme cu perioada asta lungă până-n primăvară...și dacă rămâne miere albinele nu o aruncă din stup!
http://davcosti.sunphoto.ro/ Tot timpul învățăm!

oroles

Citat din: davcosti din Septembrie 11, 2013, 05:54:51 PM
Nu, că după salcâm, la staționar nefăcând pastoral a fost cam prost în zonă și mai mult au consumat decât să aducă și astfel erau cam subțiri cu hrana, de aceia a trebuit să-i cam completez cu multă hrană să fiu sigur că nu am probleme cu perioada asta lungă până-n primăvară...și dacă rămâne miere albinele nu o aruncă din stup!
Am inteles!
Si la mine, dupa salcam nu am avut ce sa scot. Aveau putina miere capacita. La poliflora au recuperat puternic.
Si totusi, eu cred ca ai peste 80% miere de zahar. Nu ti-e frica de acest aspect? Am auzit ca uzeaza albina si produce boli...
La mine, toti sunt roi de anul acesta. Am lasat 7 rame. Ramele laterale erau pline ochi si aveau 2,3 kg de miere (deci 4,6 kg) iar restul de 5 rame in jur de 1,5 kg. 5 x 1,5 = 7,5. Rezulta cam 12 kg de miere. E putina?

davcosti, cat zahar ai bagat in fiecare stup (in kg)?
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

davcosti

Deci ce v-am spus n-a fost doar Sirop de Zahăr-De exemplu am avut 30 kg. de Miere de Rapiță care expusă la soare am făcut-o cokteil de 10 kg tranșa:*3 Litri ceaiuri + 2 kg de zahăr+5 kg  Miere de Rapiță,(când ceaiurile s-au răcit sub 40 de grade). A doua parte 2 baxuri de Apiinvert de 28 kg fiecare și doar 20 de kg. de Zahăr invertit tot cu ceaiuri-Rețeta standard...Acum fiecare ce are, dacă vrem să avem grijă de ele să le scoatem în primăvară!
http://davcosti.sunphoto.ro/ Tot timpul învățăm!

dorindafi

Citat din: oroles din Septembrie 09, 2013, 09:05:13 PM
Citat din: dorindafi din Septembrie 09, 2013, 08:55:31 PM
oroles scrie : Stupii mei au podisor din scandura de 2,5+ peretii de 3,5,

potzi sa ai peretzii stupilor shi de 10 cm shi de 2, temperatura in interiorul cuibului va fi aceeashi
impachetarea consta in tratament,miere de calitate shi lipsa mucegai   :hi:
Perfec de acord, dar sa imi spui ca nu pui niciun material izolator ca nu te cred. Toate astea le-am facut pana acum. Sper sa fie bine.
:hi: colegu
mai mult nu le pun
daca le mai trebue sa-shi cumpere  :) , eu le ofer doar garsoniera
CODUL  e   LEGEA
         0763650092

cipik

Ce preferati albine moarte de foame sau uzate dar care sa ajunga in primavara???????????????
Zambeste, maine poate fii mai rau.
http://prepelitebucuresti.sunphoto.ro/

marius_vfp

stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

cipik

Tocmai de aia am intrebat si eu, retoric intr-un fel, in lipsa de miere naturala le dam miere alba sau cea la pachet.

marius_vfp

cel care duce lipsa de miere naturala nu e bun manager , cunosc persoana care storc efectiv familia de orice farama de miere si ierneaza pe apipixuri ,iar in primavara se intreaba de ce oare a murit jumatate din efectiv ca mancare au avut destula  :yahoo_cry:

sunt si cazuri aparte si foarte rare cand efectiv nu au ce culege de pe camp , dar atunci e o problema cu baza melifera .
spor

oroles

Citat din: marius_vfp din Septembrie 13, 2013, 09:08:46 AM
cel care duce lipsa de miere naturala nu e bun manager , cunosc persoana care storc efectiv familia de orice farama de miere si ierneaza pe apipixuri ,iar in primavara se intreaba de ce oare a murit jumatate din efectiv ca mancare au avut destula  :yahoo_cry:

sunt si cazuri aparte si foarte rare cand efectiv nu au ce culege de pe camp , dar atuasnci e o problema cu baza melifera .
spor
Azi le-am facut iarasi tratamentul cu varachet la albinele mele. La cel care in urma  cu 7 zile gasisem cca 100 nu am mai gasit decat foarte putini (sub 10). La unii, am gasit mai multi pe foaia de control si nu inteleg fenomenul!

Cand trebuie sa luam masuri de izolare a podisorului? In zona in care am stupii, desi saptamana trecuta era cam frig, acum este destul de bine afara. Am ramas surprins ca aseara era cald ca vara. Am vazut ca albinele au devenit mai apatice, nu prea mai ies la cules (e drept ca a si plouat). Dar gratiile antisoareci, cand se inchid? Eu le am puse, dar sunt pe pozitia invers (cu susul in jos) si lasat urdinisul cat mai stramt. 

Am facut si un control la cantitatea de miere. Ultimul roi prins (cam tarziu) are 11,5 kg de miere. Cred ca la iarna am sa mai intervin cu niste turta. La ceilalti am estimat intre 14 si 20 kg. Mentionez ca toti sunt roi din 2013.

marius_vfp

anii anteriori , am facut tratamentul cu fitile puse pe tabla (subar) mai mult de 15 varoua nu gaseam , alteori nici unul , anul acesta am mesterit un varojet facut de mine si am bagat fumul pe urdinis direct , la controlul de dimineata (a2a zi) m-am speriat circa 100-150 paduchi , vreau sa stiu daca cineva a constatat o infestare mult mai mare cu varoua fatza de anul trecut . sa vedem ce urmeaza dupa 7 zile la al 2lea tratament .

anul acesta am prins primul roi intr0un prun , tarziu dupa tei , il las pe 4 rame il restrang bine si sper sa scape ,daca moare nu imi pare rau , voi experimenta pe el .

spor

oroles

Citat din: marius_vfp din Septembrie 14, 2013, 11:29:56 AM
anii anteriori , am facut tratamentul cu fitile puse pe tabla (subar) mai mult de 15 varoua nu gaseam , alteori nici unul , anul acesta am mesterit un varojet facut de mine si am bagat fumul pe urdinis direct , la controlul de dimineata (a2a zi) m-am speriat circa 100-150 paduchi , vreau sa stiu daca cineva a constatat o infestare mult mai mare cu varoua fatza de anul trecut . sa vedem ce urmeaza dupa 7 zile la al 2lea tratament .

anul acesta am prins primul roi intr0un prun , tarziu dupa tei , il las pe 4 rame il restrang bine si sper sa scape ,daca moare nu imi pare rau , voi experimenta pe el .

spor
Eu sunt incepator si nu am experienta anilor anteriori.
Am vorbit cu 3 apicultori vechi in meserie. Toti trei mi-au raportat o infestare mai mare cu varoa ca in anii precedenti. Cel putin unul zicea ca el nu a vazut asa infestare de puternica in anii trecuti.

dorindafi

din 2010 decand am avut o pierdere destul de mare procedez in felul urmator :
dupa floarea de prun un varachet
- / -   salcim 3,  1/2 in raport de situatzie
cu 3 saptamini in urma am adus stupii de la munte am mai efectuat doua tratamente
acuma ashtept sa vina toamna , sa vedem ce va mai fi
CODUL  e   LEGEA
         0763650092

cipik

Citat din: marius_vfp din Septembrie 14, 2013, 11:29:56 AM

spor
Pune poze cu varojetul tau, poate ne inspiram.

marius_vfp

cipik , vrei sa rada lumea de inventia mea ,  :yahoo_cry: :yahoo_cry: poate pe privat

principiu e acelasi trage aerul cu ajutorul unei mici turbine , totul e facut din tabla de zinc obisnuita si cositorita , motorasul e unul de la masinutile stricate ale prichindeilor, alimentarea se face cu 3 baterii r6

spor .

cipik

Aici nu cred ca este nimeni care sa rada de alti apicultori / forumisti. Poate este cineva care sa iti da sfaturi de imbunatatire.