Hranire roi

Creat de oroles, August 09, 2013, 08:57:32 AM

« precedentul - următorul »

oroles

Salutare!
Am doi roi cu populatie putina. As dori sa fac hranire de completare.
Imi da si mie cineva reteta de sirop 1:1?
Ce cantitate si la ce durata ar trebui sa le dau?

La unii stupi am observat ca au bagat pastura si matca nu prea mai avea loc asa de mare de ouat, asa ca am trecut la luat masuri:
-am extras mierea;
-am tras mai la margine ramele cu pastura si am bagat rama buna de ouat mai spre mijlocul cuibului;

Mai aveti si alte metode?

O alta problema in perioada asta este furtisagul...
Pana acum nu am avut probleme, dar acum se pare ca s-au pus serios pe furat. Nici nu prea poti sa umbli la stupi din cauza furtisagului agresiv.

Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

SPYKAL

Citat din: oroles din August 09, 2013, 08:57:32 AM
Salutare!
Am doi roi cu populatie putina. As dori sa fac hranire de completare.
Imi da si mie cineva reteta de sirop 1:1?
Ce cantitate si la ce durata ar trebui sa le dau?

La unii stupi am observat ca au bagat pastura si matca nu prea mai avea loc asa de mare de ouat, asa ca am trecut la luat masuri:
-am extras mierea;
-am tras mai la margine ramele cu pastura si am bagat rama buna de ouat mai spre mijlocul cuibului;

Mai aveti si alte metode?

O alta problema in perioada asta este furtisagul...
Pana acum nu am avut probleme, dar acum se pare ca s-au pus serios pe furat. Nici nu prea poti sa umbli la stupi din cauza furtisagului agresiv.

Sa le luam pe rand:
Daca sunt slabi scutura-le (din alti stupi)ceva albina-doica de pe ramele cu puiet necapacit. Asa am procedat eu
Reteta de sirop 1:1 este: 1l apa+1kg zahar. Se administreaza 300-400 ml la 2-3 zile. Urmareste sa vezi cat de repede il consuma.
Asa fac in aceasta perioada mai ales daca ai si ceva cules. Tind sa blocheze cuibul.Ai procedat foarte bine cu datul ramelor cu pastura la margine si introducerea de faguri pt ouat.
In privinta furtisagului mare atentie in perioada asta. Strange urdinisurile la maxim (2-4cm, in functie de puterea familiei) si administreaza-le siropul cat mai pe seara. Sanatate maxima si familii puternice!!!

ceausescu95

E bine sa le dai sirop,era bine daca le dadeai si mai repede.Nu cred ca ai procedat bine cu extragerea mirii din rame daca zici ca roii sunt destul de slabi.Ar trebui sa aiba cat mai multa miere in cuib.Mai bine dale rame goale decat sa le extragi mierea :D :D :hi: :hi:

oroles

Citat din: ceausescu95 din August 09, 2013, 05:11:18 PM
E bine sa le dai sirop,era bine daca le dadeai si mai repede.Nu cred ca ai procedat bine cu extragerea mirii din rame daca zici ca roii sunt destul de slabi.Ar trebui sa aiba cat mai multa miere in cuib.Mai bine dale rame goale decat sa le extragi mierea :D :D :hi: :hi:
Pardon, de la roi nu am extras mierea, ci de la cei blocati cu pastura.
Mai slabi, am 1-2 roi. Ceilalti arata mai bine.
Stupii se afla in zona de deal. Inca mai au ceva cules, din ce vad eu. Din ce spun unii se pot stimula pana la sfarsitul lui august.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

CORNEL V.

Stimuleaza-i in continuare si aproape de 1 septembrie incepi cu completarea
0733691021