Micul Apicultor Ioan Ursachi

Creat de Ionut Ursachi, Iulie 28, 2013, 01:28:07 PM

« precedentul - următorul »

Ionut Ursachi

Multumesc mult ! :)   Domnule Paul ..stupina se prezinta bine ... cu totii au regine marcate ... marea majoritate sunt din 2015 . Vreau sa ajut roii facuti ... am luat rame cu puiet capacit si le-am dat roilor ...fara albina acoperitoare . Le-am dat si putin sirop ... acum as doti sa le mai ofer si ceva proteic ..dar astept sfatul tuturor :)
"O, nebune om pana cand te vei afunda  si ca o albina vei aduna bogatia ta , care degrab va pieri ca praful si cenusa ? Ci cauta mai vartos imparatia lui Dumnezeu ."
    Multa sanatate si respect !

pistol28

Citat din: Ionut Ursachi din Iulie 25, 2015, 09:00:02 AM
..............................
as doti sa le mai ofer si ceva proteic .............. :)

1- 15 SEPTEMBRIE
Trebuie sa stii sa vezi,
ca sa prevezi
si sa prevezi ca sa previi

Cipi

Ai suficient polen in natura, nu e cazul.

Ionut Ursachi

"O, nebune om pana cand te vei afunda  si ca o albina vei aduna bogatia ta , care degrab va pieri ca praful si cenusa ? Ci cauta mai vartos imparatia lui Dumnezeu ."

Ionut Ursachi

Naspa  domnilor ... am facut ieri tratament cu varachet si uitati cat sunt de multi ...

Ionut Ursachi

:(:(:(:

Ionut Ursachi

:(

Closcutz

Acum vreo 3 ani cumparasem niste roiuri, iar cand le-am tratat cadeau varroa precum samanta de matura puteam sa-i adun cu pumnul. Da-le in nas in continoare cu tratament si nu uita ca cel mai eficient e cel in lipsa de puiet, dar cu temperatura de macar 13 grade.

Kiwi Bee

Ionut, nu a sosit sfirsitul apiculturii. Fa toate tratamentele si daca nu ai nimic in zona dai putin sirop.

Nu sau vazut pina acum aripi deformate? Mas mira.

Nivelul acesta de varroa ati va influenta populatia(chiar daca nu este vizibil, virusii lui varroa sint acolo si ati vor influenta durata de viata a albinei). Mai bine dai acum sirop(stimulare) si matca oua de nebuna decit so faci la sfirsitul lui Septembrie. Parerea mea.

Ionut Ursachi

Domnilor stimulez de vreo cateva zile ... le dau putin  si sper sa nu blocheze celulele unde sa depuna matca . Pentru ca ale rame bune de ouat nu am ..ca sa le mai pun . Le dau cam 200 ml ... aripi deformate ?  Sincer nu am vazut

dan sebastian

Ai mai dat vreun tratament în ultimel zile ?
Au căzut la fel de mulți ?
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

Ionut Ursachi

Am terminat cele 3 tratamente cu varachet ... nu am avut timp sa mao verific in stup ..dar imediat dupa ce am deschis urdinisul la stupi ... ieseau afara varroa pe urdinis .. erau lesinati...cred ca au murit ..mare parte . Vreau sa cumpar niste benzi si sa le pun in stupi ..doar ca nu stiu care sunt mai bune !

ciucur

Citat din: Ionut Ursachi din Septembrie 03, 2015, 11:36:53 AM
Am terminat cele 3 tratamente cu varachet ...
Eu zic sa te mai gandesti, si sa faci tratamente mai departe daca situatia o cere.
Eu am pus si Mavrirol insa nu mi s-a parut asa eficient ca si Varachetul. Daca as fi in locul tau as mai da cu Varachet.
Vreau sa incerc si Taktic (fogger sau impregnat).
Nimic nu se pierde, totul se transforma.

bucovineanu

Daca numarul de paraziti e asa de mare, e bine sa mai faci inca unul sau doua tratamente, pana nu mai cad paraziti. In acest an tratamentele cu varachet vor avea eficacitate maxima, deoarece in majoritatea familiilor reginele au incetat ponta si nu prea mai este mult puiet. Cel putin asa se prezinta situatia in zona mea.

Ionut Ursachi

Voi mai face  domnule Vasile  ! La mine inca mai este puiet ...ma uit astazi sa vad cum se prezinta dupa ultimul tratament .