Micul Apicultor Ioan Ursachi

Creat de Ionut Ursachi, Iulie 28, 2013, 01:28:07 PM

« precedentul - următorul »

Ionut Ursachi

Va multumesc domnule kiwi bee. Nu va faceti griji domnule marius am pus alti faguri la cladit :)Eu acum urmaresc cat mai mult puiet si miere ...si sa evit roirea... cat despre ceara am un 1 kg care sta degeaba :))
"O, nebune om pana cand te vei afunda  si ca o albina vei aduna bogatia ta , care degrab va pieri ca praful si cenusa ? Ci cauta mai vartos imparatia lui Dumnezeu ."
    Multa sanatate si respect !

Ionut Ursachi

:) domnule marius va astept bucuros pe la noi prin zona :)
"O, nebune om pana cand te vei afunda  si ca o albina vei aduna bogatia ta , care degrab va pieri ca praful si cenusa ? Ci cauta mai vartos imparatia lui Dumnezeu ."

ves.lucian

peste o vreme incearca sa-ti faci rost de rame cu speteaza de jos de 2/1cm !!!
  si fa insarmare verticala cu 6 sarme !!!
  pleci de jos si ajungi tot in josul ramei !!!
  vei vedea diferenta !!!
    :hi: :hi: :hi:
Sa traim cu si in HRISTOS , singura bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Fara sa ai albine poti sa traiesti !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! imi pare rau ca moare daca ma inteapa !!!

crisian-nicolae

Ionut Ursachi

Am observat acel lucru domnule Lucian din putina mea experienta ... am vazut ca sunt si rame mai groase jos .... Voi incerca sa fac si aceea insarmare .. chiar daca pe viitor as dori sa trec pe plastic . Multumesc de sfat :).... Domnule Crisian cu aceea pioneza am mai intins putin sarma :)) pentru ca le-am insarmat mai demult ( greseala de incepator ) si si-a dat drumu :D

crisian-nicolae

Si la mine se intimpla sa se lase sirma,dar folosesc un capsator ,cite o bucata pe fiecare latura.

Ionut Ursachi

Ionut Ursachi

Cam asa este rasplatita stradania unui paraclisier :)  :bravo: :bravo:

marius_vfp

ondulatorul e sfant , dupa ce insarmezi rama , o poti lasa asa cat timp vrei, am rame1/2 insarmate de 3 ani , abia acum le folosesc , sarma nu am tensionat-o foarte tare , acum dau cu ondulatorul doar si se tensioneaza de vai mama , si nici nu curge fagurele in caz de caldura mare .

spor
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

Ionut Ursachi

Am si eu ondulator ... insa nu e asta cauza.. Ramele acelea le-am luat gata imbinate si nu va spun in ce hal sunt capsate .... e taiata rama rau de tot ...

Kiwi Bee

Ioan, inca o recomandare dacami permitzi.

Este bine ca ai dat acel fagure la gaini dar dupa ce tiau golit celulele decupezi si tu fagurele sil pui intro galeata inchisa ermetic. Cind ai si tu vreo 20 de buc sau o cantitate echivalenta deja se merita so topesti si ceara rezultata o pui in galeata si o colectezi an de an. Dupa 3 ani vei avea deja ceva ceara chair si de la doar citiva stupi.Apoi nu ai altceva de facut decit sa vizitezi un tirg apicol din zona ta unde te intelegi cu un comerciant care preia ceara siti da foitze.
La un numar mic de stupi se merita sa ai o rama claditoare in stupi pe carei decupezi periodic..... si uite cum se aduna fagurii pt topit.

Cipi

din ce se vede in poza, trantori sunt doar pe partea de jos a fagurelui, care era problema daca radea celulele de trantor si lasa lucratoarea sa iasa?

Ionut Ursachi

Asa voi face domnule kiwi bee ... chiar astazi am primit un stup mai vechi de la un vecin :) cu rame micute .. si avea si niste fagurasi . I-am pus deoparte sa fie .....Din acel stup intentionez sa fac mai multe nuclee de imperechere . (revin si cu poze ) . Tot fagurasul sub hranitor era de trantori :D

Ionut Ursachi

Asta-i ala micu :D

Ionut Ursachi

Si uite ca vom gusta si putina miere :) ( imi cer scuze pentru faptul ca nu am reusit sa trec mierea din prima printr-un tifon ) pe viitor asa voi face :)