• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

Micronucleu imperechere tip APICOTEF (rama podisor/hranitor in perete)

Creat de Apicotef, Iulie 03, 2013, 10:17:29 p.m.

« precedentul - următorul »

Apicotef

Nucleul este prevazut cu orificii de aerisire in capacul obturator al urdinisului, ventilarea fiind suficienta. Trebuie inteles ca in cazul acestui micronucleu se foloseste un "polonic" de albina, adica putine albine. Daca le cream o aerisire excesiva nu vor cladi fagurele. Rostul micronucleului este de a imperechea matca cu albina putina, de a fi profitabil pt.crescatorul de matci.
Pentru cei care vor neaparat o aerisire suplimentara se poate face in partea de jos (fund) fara costuri suplimentare, insa nu cred ca isi are rostul...eu am transportat la cca.150-200 km astfel de nuclee populate si nu am avut probleme.
Anul acesta am incheiat cresterile de matci insa la anu' voi reveni cu imagini ale acestui micronucleu efectiv la lucru.

stefan1

  Eu am asemenea nuclee (ma refer la doua rame de sfert/nucleu si nu doua nuclee in lada), aveau si aerisire in fund si totusi nu era suficient. In perioada cat albinele stau inchise, faceau o agitatie de nedescris. A trebuit sa fac si in podisor si problema s-a rezolvat. Cred ca daca este vorba de doua ore de transport, nu e mare pericol, dar daca se tin inchise cateva zile, la deschidere o sa vezi albine uzate, afectate de marea agitatie. In conditiile de zi cu zi, aerisirile trebuie sa aiba posibilitate de reglare.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

Apicotef

Stefane nu cred ca ai asemenea nuclee pt.ca nu am auzit sa produca altcineva modelul asta si nu te-am avut nici de client....dar oricum nu conteaza asta.
Legat de "agitatia de nedescris" a albinelor tale si faptul ca s-au linistit cand le-ai dat mai mult aer, nu pot sa-ti spun decat ca daca le puneai si un ventilator si putin freon, poate chiar niste "climatronic" le linisteai de tot, nu mai bazaia una. (sper ca stii de gluma)

Acum serios vorbind, referindu-ma strict la "oala mea", nucleul prezentat de mine, ca producator, il recomand asa cum il vezi, pentru orice fel de metoda de crestere aplici. Eu il folosesc asa, chiar si in transport si n-am probleme. Acum ... daca tii mortis sa ma contrazici n-am ce-ti face, dar nu este etic.

Apropo...ce metode de crestere a matcilor folosesti...poate gresesti pe undeva in tehnica aplicata nu in caracteristicile instrumentarului folosit. Chiar as fi curios, in mare, cum procedezi de la pregatirea starterului pana la imperechere si mutarea in colonie a matcii.

stefan1

  Sigur ca nu sunt ca ale tale, pentru ca sunt de 40 de ani. Ti-am spus ca sunt doar pentru un nucleu, deci doar cu doua rame, cu hranitorul din tabla cerata plasat intr-o cavitate ca a hranitorului tau si cu acelasi loc de acces ca la tine.
  Fara suparare, cred ca nu e treaba ta cum cresc eu matci, eu referindu-ma strict la ce incoveniente vad eu la nucleul pe care l-ai prezentat. Ti-am mai spus, daca transporti nucleele pe alta vatra, acea aerisire nu este asa importanta decat daca tii nucleul inchis 2-3 zile. Ca multi nu le tin inchise atat timp desi nu le muta pe alta vatra, este treaba lor si eu nu am de ce sa-i conving sa faca la fel ca mine.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

stef83

Am comandat anul trecut 50 micronuclee de la dvs (foarte multumit) si as dori o oferta de pret pt.inca 100 micronuclee pt.in primavara 2015. Sunt Rotaru St. de la Valcea. Lasati-mi mesaj pe privat sau sunati-ma daca mai aveti nr., va rog. Va salut !

jenica67

Apicotef, nucleul tau l-am vazu la rusi care il folosesc de foarte mult timp. Daca caut o sa iti pun si un film.
Ar fi simplu, daca nu ar fi asa de complicat, sau ne pare numai noua ?

Apicotef

Corect...dar nu este nucleul meu, este al tuturor, il poate face oricine, nu detin brevete sau cine stie ce minuni, doar il fac asa cum trebuie.
Ideea principala a nucleului intradevar pleaca de la un nucleu rusesc sau ucrainean...nu inteleg limba deloc, insa, cel putin ceea ce am vazut eu, era ceva similar din punct de vedere al hranitorului dar avea o singura rama. Buna observatia ta legat de folosinta indelungata a acestui tip de nucleu chiar inaintea noastra... si la ei nici nu a crapat...si au avut aer suficient. Noi, oare...de ce acceptam asa de greu ceva ce altii folosesc cu succes de atatia ani !?!

jenica67

   Eu am hranitoare mari facute de mine din lemn, care au deja vre-o 5 ani si nu a crapat nici unu. Lemnul avea si gauri de cuie si holsuruburi prin el. Inainte de folosire am turnat in el ceara lichida si am facut-o sa intre peste tot. Unde au fost gauri, am pus scoch de hartie pe exterior, pana s-a intarit ceara, si nu curge nici acum nici unul. Carcotasi vor fi todeauna.
Ar fi simplu, daca nu ar fi asa de complicat, sau ne pare numai noua ?

Apicotef

Citat din: stef83 din Iulie 31, 2014, 02:01:12 p.m.
Am comandat anul trecut 50 micronuclee de la dvs (foarte multumit) si as dori o oferta de pret pt.inca 100 micronuclee pt.in primavara 2015. Sunt Rotaru St. de la Valcea. Lasati-mi mesaj pe privat sau sunati-ma daca mai aveti nr., va rog. Va salut !
Ne auzim la telefon ! Va salut !

Apicotef

Citat din: jenica67 din August 01, 2014, 02:41:39 p.m.
   Eu am hranitoare mari facute de mine din lemn, care au deja vre-o 5 ani si nu a crapat nici unu. Lemnul avea si gauri de cuie si holsuruburi prin el. Inainte de folosire am turnat in el ceara lichida si am facut-o sa intre peste tot. Unde au fost gauri, am pus scoch de hartie pe exterior, pana s-a intarit ceara, si nu curge nici acum nici unul. Carcotasi vor fi todeauna.
Asa este in sportul asta !... unii stiu tot desi nu stiu nimic  :) Problema e alta ... ce zice un incepator care tine cont de parerile "avizate" ale unora care comenteaza doar de dragul raitingului dupa forum.

ra.doi

Nu este asa bun cum sustineti.
Are si Bibi si vrea sa le vanda.

Apicotef

Cine o fi "BIBI" numai tu stii  ))/ ... dar de ce nu spune el, nu-l mananca nimeni aici...

Cand la un cules nu faci miere nu vei spune ca a fost stupul prost ... probabil familia slaba, sau greselile apicultorului, sau lipsa culesului. In ceea ce priveste matcile cred ca nici 5% dintre apicultori nu fac cresteri...dar din cate ai citit probabil matci se pot creste si in ghiveci...asa ca mi-e greu sa cred ca un profesionist nu a crescut matci intr-un astfel de nucleu.

Totusi ar fi bine sa luati in calcul D-le ra.doi posibilitatea de a nu fi bun apicultorul ....dar nici asta nu ar fi o problema ... eu personal imi ajut clientii incepatori cu sfaturi cat de mult imi sta in putiinta si ii respect pentru curaj si ambitie...insa nu am auzit de vreunul sa se planga.... Cred totusi ca BIBI nu e clientul meu si, in calitate de avocat si specialist in crestere matci, ar trebui sa va plangeti in alta parte sau sa veniti cu niste argumente pertinente.

Am incercat sa vad ceva opinii de-ale tale pe alte topicuri dar nu prea am avut ce....fara suparare...aberezi peste tot  ))/ ! Succes !

ra.doi

Vezi dar nu inteleg de ce dumneata dai asa tare cu capul de bara aia rosie ca la corida.
Bibi stie ce spune si spune ca nu e asa de bun si nu abereaza.
Sau e obligat sa minta si sal laude daca nu e bun ?

Apicotef

Vad ca limba romana e o necunoscuta pt. tine asa ca repet : Cine e BIBI...si de ce nu vorbeste in numele sau ? Daca a folosit micronucleele produse de mine sa ofere niste argumente in sprijinul afirmatiilor ca nu sunt bune ?
De vreme ce nu a existat nici un client care sa se fi plans de performanta micronucleelor....nu pot crede decat ca ori esti un invidios fara seaman...ori faci parte din asa-zisa concurenta...probabil esti vre-un producator mediocru de stupi din scandura verde sau cine stie ce...care vorbeste sa nu adoarma !
In plus am observat ca ieri te-ai inregistrat pe forum si tot ieri fix ai casunat pe micronucleele mele...si probabil tot ieri ai vorbit si cu bibi....Vai de capu' tau...te rugam nu mai infecta forumul cu aberatii !

ra.doi

Domnule vad ca tare stai rau cu nervii daca incepusi sa spurci asa orice ins care nu te lauda.
Ce crezi dumneata ? Cand ai pus utilajul del fabrici pe forum pentru discutii atunci trebuieste sa acepti ca nu la toti le place sil considera bun.
Nu am eu nimic cu talica dar scula nu e buna si Bibi stie ce spune. El ara stupi cati nai talica nuclee si fi sigur ca se stie cu albina. Are 300 de stupi buni.
Nu e bun si gata nu importa cine e tamplar.